0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercüment, bu şekilde denemeye devam edersen masraf daha da artabilir Volan yüzeyinde oluşacak bozulma nedeni ile. Çünkü biten balatanın üzerindeki perçinler volanı çizebilir. Uploaded with ImageShack.us
erdal bey aracınız güvenli bir yerde park halinde iken aracınızı çalıştırın, el frenini iyice çekin, aracınızı 5. vitese takın gaza biraz yüklendikten sonra (3000-4000 devir kadar) deriyajı bırakın. aracınız stop ederse debriyaj baskı balatanızda bi sorun yok demektir. ancak aracınız stop etmeyip çalışmaya devam ederse balatanız bitmiş demektir, değiştirmeniz gerekir.
İşte bu yöntemi çok sağlıklı bulmuyorum malesef, bitmek üzere olan balatanın daha çok zarar görmesine ve volana da zarar verebilmesine yol açabilir.
en sağlıklı yöntem bir gün arabanına bindiğiniz zaman motorun bağırıp tekerleklerin dönmediği zaman balatanın bittiğini anlama yöntemi galiba
Bizde bu yok ama kalkışlarda ve vites geçişlerinde silkeleme yapmaya başladı basıncada gayet gidiyo bu durumda napıyoruz
gidip yaklaşık olarak muhtemelen enaz 300 tl yi bayılıp baskı balatanı değiştiriyon ercü.Bİrgün ortada kalırsın valla..demedi deme
Bende de devir-hızlanma tezatlığı oluyor şuan ama geçen ay kış lastiklerini taktırırken servisin aracı kontrol etmesini de istemiştim, söylemişlerdi debriyajın degiştirilmesi gerektiğini. Gerçi araç 90binde benim ki normal olsa gerek, nette okuduklarım paralelinde söylüyorum bunu.