Gönderen Konu: debriyaj balatası  (Okunma sayısı 5813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
debriyaj balatası
« : Ocak 28, 2011, 21:31:39 »
2005 avensisim var. aracın debriyaj balatasının değişmesi gerektiğini nasıl anlarız? debriyajın yukarda kavraması dışında bi belirtisi var mıdır? bu aralar sabah ilk kalkışta sanki biraz zor kalkıyo gibi. belki soğuk havadan, belki de ben evham yapıyorum

Toyota Club Türkiye

debriyaj balatası
« : Ocak 28, 2011, 21:31:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj balatası
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2011, 06:17:23 »
  Aracınız ile 50-60Km/s. gibi hızlarda ve en büyük viteste iken, hafif rampa yukarı bir yolda gaz pedalına yüklenin. Eğer aracınızın deviri hızla artıyor ancak araç aynı oranda hızlanmıyorsa muhtemelen debriyaj balatası kaçırıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2011, 14:16:47 »
teşekkürler hakan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2011, 14:37:41 »
Her debriyaj balatası sorununda aklıma bizimki geliyor yahu :/ Bugün ebnde karı temizlemek için indim kar yağmıştı arkaası birikmiş çektim hafiften kayarmı diye merak ettim bıraktım fren gidiyo derken balatyıda kontrol ediyim dedim babam bitiyo demişti yine aynı kar birikintisine çektim motoru kapattım geriye taktım debriyajı bıraktım frenide kaydı araba bunu 1. vitestede denedim aynı şekilde kaydı sanırım son zamanlarını yaşıyo bizimki bonuslarını tüketti tüketicek :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2011, 18:56:26 »
  Ercüment, bu şekilde denemeye devam edersen masraf daha da artabilir Volan yüzeyinde oluşacak bozulma nedeni ile. :) Çünkü biten balatanın üzerindeki perçinler volanı çizebilir.

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2011, 19:14:23 »
  Ercüment, bu şekilde denemeye devam edersen masraf daha da artabilir Volan yüzeyinde oluşacak bozulma nedeni ile. :) Çünkü biten balatanın üzerindeki perçinler volanı çizebilir.

Uploaded with ImageShack.us
Hakan abicim artık korkuma elimi sürmeye korkuyorum desem yeridir bişi yapıcam balataya bişi olucak sıyırcak gitcek araba evin önünde çakılı kalcak diye korka korka denedim :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2011, 22:46:50 »
erdal bey aracınız güvenli bir yerde park halinde iken aracınızı çalıştırın, el frenini iyice çekin, aracınızı 5. vitese takın gaza biraz yüklendikten sonra (3000-4000 devir kadar) deriyajı bırakın. aracınız stop ederse debriyaj baskı balatanızda bi sorun yok demektir. ancak aracınız stop etmeyip çalışmaya devam ederse balatanız bitmiş demektir, değiştirmeniz gerekir.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2011, 23:03:13 »
erdal bey aracınız güvenli bir yerde park halinde iken aracınızı çalıştırın, el frenini iyice çekin, aracınızı 5. vitese takın gaza biraz yüklendikten sonra (3000-4000 devir kadar) deriyajı bırakın. aracınız stop ederse debriyaj baskı balatanızda bi sorun yok demektir. ancak aracınız stop etmeyip çalışmaya devam ederse balatanız bitmiş demektir, değiştirmeniz gerekir.
İşte bu yöntemi çok sağlıklı bulmuyorum malesef, bitmek üzere olan balatanın daha çok zarar görmesine ve volana da zarar verebilmesine yol açabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2011, 23:04:47 »
İşte bu yöntemi çok sağlıklı bulmuyorum malesef, bitmek üzere olan balatanın daha çok zarar görmesine ve volana da zarar verebilmesine yol açabilir.

Açıkçası bende Hakan abiye katılıyorum sonuçta 4000 rpm az değil zaten ömrü az olan balata 4000rpmle dönen biyere birden yapışırsa olmazki :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2011, 09:52:34 »
hakan bey ben de çok sağlıkı bulmuyorum bu yöntemi ama bunu yapan "toyota servis" çalışanı.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2011, 14:34:44 »
en sağlıklı yöntem bir gün arabanına bindiğiniz zaman motorun bağırıp tekerleklerin dönmediği zaman balatanın bittiğini anlama yöntemi galiba :)
Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır o satıhta bütün vatandır.    K.Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2011, 16:20:06 »
en sağlıklı yöntem bir gün arabanına bindiğiniz zaman motorun bağırıp tekerleklerin dönmediği zaman balatanın bittiğini anlama yöntemi galiba :)

Bizde bu yok ama kalkışlarda ve vites geçişlerinde silkeleme yapmaya başladı basıncada gayet gidiyo bu durumda napıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2011, 17:19:20 »
Bizde bu yok ama kalkışlarda ve vites geçişlerinde silkeleme yapmaya başladı basıncada gayet gidiyo bu durumda napıyoruz
gidip yaklaşık olarak muhtemelen enaz 300 tl yi bayılıp baskı balatanı değiştiriyon ercü.Bİrgün ortada kalırsın valla..demedi deme
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 30, 2011, 20:04:37 »
gidip yaklaşık olarak muhtemelen enaz 300 tl yi bayılıp baskı balatanı değiştiriyon ercü.Bİrgün ortada kalırsın valla..demedi deme

Evet abicim öyle gözüküyor ki yüksek ihtimalle toyota orjinal balatası alıcaz yad aben kafamda öyle kurdum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2011, 22:08:46 »
ya ben bunu yapamam herhalde, sanki araca zarar verirmişim gibi geliyor. ancak hakan beyin dediğini yaptım, sorun yok. bi de eski renault 19 aracımda debriyaj balatası bitmeye yakın el freni ışığı yanıp yanıp sönüyordu yolda. acaba avensis te böyle ışıklı bir ikaz verir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tüpsüz ve Mağdur. :)
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2011, 22:29:44 »
aracı silkeleme bendede arada oluyor götürdüm 280 tl fiyat biçtiler sizce iyimi degiştirsem aracın çekişinde bi etki olurmu
Hayat Dedigin 3 ile 4 Arasındadır. Ya 3.5 atarsın Yada 4 4 lük Yaşarsın... Hız FELAKETTİR...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2011, 00:02:19 »
debriyajı bitik yani hızlanmada problem yokken 200km/h bile görüyordu ama yokuşlarda 1.viteste el frenini indirdiğim zaman fırlamışcasına kayıyordu, böyle uzun süre kullandım volana ne gibi bi zarar gelmiştir? volanın tamiri nedir ve nasıl yapılır?
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2011, 00:38:54 »
geçenlerde bende de aynı sorun oldu, devir yükselmesine rağmen araç aynı oranda hızlanmıyordu, sonra birinci viteste gaza baya bi bastım, aynı şekilde araç devirlenip de hız yükselmezken birden araba öne fırladı, ve eski haline döndü, başta debriyaj bitiyo sanmıştım ama böyle yapması kafamı karıştırdı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2011, 00:45:41 »
Bende de devir-hızlanma tezatlığı oluyor şuan ama geçen ay kış lastiklerini taktırırken servisin aracı kontrol etmesini de istemiştim, söylemişlerdi debriyajın degiştirilmesi gerektiğini. Gerçi araç 90binde benim ki normal olsa gerek, nette okuduklarım paralelinde söylüyorum bunu.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 13, 2011, 04:26:37 »
Bende de devir-hızlanma tezatlığı oluyor şuan ama geçen ay kış lastiklerini taktırırken servisin aracı kontrol etmesini de istemiştim, söylemişlerdi debriyajın degiştirilmesi gerektiğini. Gerçi araç 90binde benim ki normal olsa gerek, nette okuduklarım paralelinde söylüyorum bunu.

hep yarım debiryaj yapıyosun dimiiii :P