Gönderen Konu: Kıdem tazminatına tırpan mı?  (Okunma sayısı 996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Kıdem tazminatına tırpan mı?
« : Ocak 28, 2011, 20:08:10 »
 Kıdem tazminatı ile ilgili olarak geçmiş dönemlerde başlatılan düzenleme çalışması şimdi hızlanmış durumda.Pek gündemi meşgul etmese bile gizli gizli bu hazırlık devam ediyor. Ülkemizde memur ve işçi çalışanları için pek iyi bir düzenleme yapılacağını düşünmüyorum. Şimdiki Sendikaların da göstermelik olduğu bilinen bir gerçek.
 Sizlerin düşüncesi Nedir?

http://edehaber.com/haber.php?h=7881
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Kıdem tazminatına tırpan mı?
« : Ocak 28, 2011, 20:08:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Kıdem tazminatına tırpan mı?
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2011, 21:01:34 »
sermayenin yeni oyunlarından biri...getirilmesi tasarlanan sistem işçiye değil direk işverene yarayan bi sistem..kıdem tazminatı bir fonda devlet tarafından bloke edilecek ve ancak emeklilik hakkı kazanılmasından sonra emekli aylıklarına ek olarak ölünceye kadar verilecek.tabii bu emeklilik yaşı ve çalışma koşullarıyla ne zaman emekli olunur ne kadar yaşanır oda ayrı bi muamma...bazen düşünüyorum bu kadar işçi var bu memlekette kaçı bu kapitalist sistemin oyunlarından haberdar.hiçbir birliktelik oluşturamıyoruz..12 eylül öncesindeki dayanışma ve birliktelik maalesef yok...her hükümet işçinin sırtında. bu kadar vergi kaynağı olarak görülen biz işçilerin, direnişsiz tavırları ülkeye 1 verip 1000 alan yabancı sermayeye ve hükümetlere acaip cesaret veriyor galiba, baksanıza bakan çelik in açıklamasında bu uygulamanın daha önceki hükümetler zamanındada gündeme geldiğini ancak cesaret edilipte yürürlüğe koyulamadığından bahsetmiş.ne kadar cesaretli bi hükümetimiz var aynı cesareti benzin zamlarını geri alarak, asgari ücreti insanca yaşam koşullarına getirerek,sosyal devlet olgusunu tüm ülkeye yayayrak,1984'ten beri bölücü terörün şehit ettiği 4 bin 568 askerimizin katilini muhattap almayarak gösterseler daha iyi olacak.yinede umudu var ülkemin insanının bitmek tükenmek bilmez umudu ve sabrı....allah daha kötüsünden sakınsın der sabreder, güzel günleri umut eder...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2011, 21:04:12 »
Her şey müstahaktır bu millete.
Feodalizm düzenden asla kurtulamayacağız.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2011, 08:34:04 »
Seçimden önce bu düzenlemeyi yapacak kadar aptal olduklarını sanmıyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2011, 10:25:58 »
Seçimden önce bu düzenlemeyi yapacak kadar aptal olduklarını sanmıyorum :)
  Zaten onlar hep akıllı, bizler ise suskun ve başı öne eğik akıllıyız. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2011, 10:51:14 »
  Zaten onlar hep akıllı, bizler ise suskun ve başı öne eğik akıllıyız. :)

Kemal Bey, pek çok şeyi pek çok şekilde izah edebilirsiniz millete. Ama bazı şeyleri izah edemezsiniz. Bu da onlardan biri bence. Yaparlarca sonuçlarına katlanırlar.

Her şey müstahaktır bu millete.
...

Bu, bence doğru bir düşünce tarzı değil Levent Bey. Çünkü bir çok politik ve ekonomik uygulamanın etkileri ve sonuçları ancak yıllar sonra ortaya çıkar. Dolayısıyla bizim açımızdan bu iktidarın icraatlarının ceremesi çekmek veya meyvesini yemek çok uzun yıllar (belki 5, belki 50 yıl) sonra mümkün olabilecek. Hiç bir toplum bu kadar uzağı göremez. Geçmişe bakıp ders alabilir ama bunu yapabilmesi için de belli bir birikime sahip olması gerekir. Bu birikime sahip olmadığı için de suçlayamayız çünkü ya olmasına izin verilmemiştir ya da bu birikimin kendiliğinden doğal olarak oluşması için yeterince zaman geçmemiştir. Dua edelim de bu birikim oluştuğunda iş işten geçmiş olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2011, 17:26:06 »
Alıntı
Bu, bence doğru bir düşünce tarzı değil Levent Bey. Çünkü bir çok politik ve ekonomik uygulamanın etkileri ve sonuçları ancak yıllar sonra ortaya çıkar. Dolayısıyla bizim açımızdan bu iktidarın icraatlarının ceremesi çekmek veya meyvesini yemek çok uzun yıllar (belki 5, belki 50 yıl) sonra mümkün olabilecek. Hiç bir toplum bu kadar uzağı göremez. Geçmişe bakıp ders alabilir ama bunu yapabilmesi için de belli bir birikime sahip olması gerekir. Bu birikime sahip olmadığı için de suçlayamayız çünkü ya olmasına izin verilmemiştir ya da bu birikimin kendiliğinden doğal olarak oluşması için yeterince zaman geçmemiştir. Dua edelim de bu birikim oluştuğunda iş işten geçmiş olmasın.
Hakkı hocam, 1996 yılından bu yana çalışıyorum ve zaman geçtikçe daha da hayal kırıklığına boğuluyorum.

1996 / 1998 yılı arasında çalıştığım işyeri iflas gösterdi ve 2 maaşım, 2 ikramiye ve 2 yıllık tazminatım kaldı (o zamanın parasıyla 1000TL cıvarıydı-2.el reno brodway alınıyordı bu paraya o zaman). Mahkemeye verdik, 5 yıl sonra dava düştü. Mahkeme için ettiğimiz masraf cabası. Paramızı alamadık.

1999 / 2008 yılları arasında çalışıtığım işyeri(profilo holding'in bir parçası olan Telra tv sanayı)kapandı ve 2 yıldır 20 000 TL tutarındaki tazminatımı alamadım. Yine dava ettik, mahkeme hala sürüyor.

Yaşadığımı bu iki olay sonrasında nasıl düşünmemi beklersiniz. Sindirilmiş ve susturulmuş bir toplumuz.
Son 5 yıllık dönemde, ezik bir toplum olduk....yok bunun ötesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2011, 18:15:56 »
7 yıldır aynı şirkette çalışmaktayım emekli olmamada yaklaşık 30 sene var (ki zor bu şartlarda olsa bile 60 yaşında işyerinde çalışmam imkansız ağır sanayi )zaten 60 dan sonra nekadar daha yaşayacağızki bize parça parça vericekler hiç olmazsa toptan alırdıkda arkamızdakilere giderken birşeyler bırakabilirdik.Zaten işçiye emekçiye vur abayı adam kahvede iş yok diye oturup 10 çocuk yapar yeşil kart alır benim ödediğim vergilerden geçinir oh ne ala memleket vergimizi daha elimize geçmeden düzenli veririz.sigorta primi keza öyle eğer ki bana maaşımı brüt versinler git sigortanı yatır vergini ver yatırırsam na mertim nasıl olsa emeklilik hikaye vergi affıda arada sırada olur rahat ederiz.
Biz önümüze geleni kabullenen bir toplum olduk kim ne derse desin millet aç 1 paket makarna 1 oy çoğunluk asgari ücret sigorta yok prim yok onlara değişen bir şey yok günü kurtarsınlar yeter.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2011, 08:24:21 »
Levent Bey, yaşadıklarınız gerçekten çok üzücü, maalesef hukuk sistemimiz uzun yıllardır büyük zaafiyet yaşıyor :(