Gönderen Konu: Verso mp3 player flash disk üzerindeki yeni dosyaları görmüyor  (Okunma sayısı 2779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Önce güvenlik
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
Merhaba

Ben Taner Akbulut, 2011 model 1.6 comfort Verso sahibiyim. Bilgisayar Mühendisiyim, Sakarya'da yaşıyorum.

Daha geçen hafta ilk defa araç sahibi oldum. Biraz acemiyim. Bu nedenle tüm manual'e baktım ve forumu da gözden geçirdim ama sorunumla ilgili pek ipucu bulamadım.

Sorum kısaca şudur: Bir flash diske yeni bir mp3 eklediğimde player bunu görmüyor. Yeni dosyaları listede gösterip çalabilmesi için ne yapmalıyım?

Sorunu nasıl yaşadığım ve detayları:

Disc/aux girişine bir flash disk taktım. Sorunsuz çalıştı ve 23 dosyayı gördü. Daha sonra bilgisayarda "sayfalar" adında yeni bir dizin açıp yeni mp3 dosyaları ekledim. Yeniden taktığımda dosyaları görmedi. Yeni eklenen dosyalar farklı dizinde olduğu için olabilir diye dosyalardan birini önceki dizinin içine attım fakat diski taktığımda gene ilk baştaki 23 dosyayı gösteriyordu.

Son olarak ilk dizinin adını değiştirdim. Yeniden taktığımda "reading files" yazısı yanıp sönmeye başladı. Henüz acemi olduğum için öylece bırakıp yola çıktım. Durup ekranı kontrol ettiğimde bir hata mesajı gördüm. Diski çıkarıp tekrar taktığımda "reading files" yazısı tekrar çıktı ve bu sefer dosyaları gördü.

Diske her dosya attığımızda böyle boğuşmak mı gerekiyor? Her takıldığında dosyaları yeniden okuyup liste oluşturmuyor mu? Mp3 player üzerinde ben herhangi bir senkronize düğmesi vs. bulamadım. Bu konuda bilgisi olan ya da benzeri durumla karşılaşan var mı?
Taner Akbulut

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Taner bey sorunuzu  toyota merkeze yazdınızmı ,sonuçta orjinal olarak takılıyor sistem merkez daha iyi cevaplar diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Taner bey aynı sorun 2011 aurisimde de olmuştu, flash belleği bi kez kez çıkartıp taktım düzeldi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
Flash belleği değiştirin.
İyi bir marka olsun ve 4GBden büyükse fat32 biçimlendirin.

USB  bellekten mp3 dinlemek için: bazı ASS her klasör (folder) için 255 parça destekliyor. Fazlasını tanımıyor. USB belleği FAT formatladıktan sonra klasörler oluşturup isimlerini DISC01 DISC02...DISC06 yapıp parçaları bunların içine kopyalayın. Her klasöre 255 dosya. Bazı ASS 6dan fazla klasör de tanıyabiliyor. Bazıları da klasör ismi ne olursa olsun tanıyabiliyor.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Taner bey öncelikle Tanışma bölümünde tanışıyoruz :)