Gönderen Konu: Şu "Sorunlu" Toyota'lar!  (Okunma sayısı 771 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
Şu "Sorunlu" Toyota'lar!
« : Ocak 28, 2011, 08:24:01 »
Dışardan birisi fazla detaya girmeden forumda açılan bazı konuların başlıklarına bir baksa, arkasına bile bakmadan kaçar, bir daha Toyota'nın yanına dahi yaklaşmaz bence.

Toyota'da bilmemne sorunu!
Corolla'ların bilmemneleri arızalı mı!
Toyota yine araçları geri çağırıyor!
Bilmemne modellerindeki bilmemne arızası devam ediyor mu!

Yazıyı okuyorsun, forumu araştırıyorsun, eğer şansın varsa adamın geçmişini inceliyorsun, anlıyorsun ki olay bambaşka.

Şahıs çok akıllı, çok uyanık ya, "Toyota'larda sorun var" imajı yaratarak birilerini (bu sazanların sayısı da epeyce fazla, maşallah!) gıdıklayacak, kendi adına beleş araştırma yapmalarını, onun sorununu onun adına çözmelerini ve ona bir "çözümler yelpazesi" sunmalarını sağlayacak.

Arabasında bir sorunla karşılaşan, kimbilir nasıl hastalıklı bir karaktere sahip olduğu için servisle takışan, bu yüzden kinini burada kusarak deşarj olmayı tercih edenleri bir yana bırakıyorum elbette.

Bu tür abukluklardan siz de rahatsızlık duymuyor musunuz? Duyuyorsanız ne yapıyorsunuz?

Toyota Club Türkiye

Şu "Sorunlu" Toyota'lar!
« : Ocak 28, 2011, 08:24:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Şu "Sorunlu" Toyota'lar!
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2011, 09:04:01 »
Engin Bey, bu platforma üye olan herkesin forum kuralları çerçevesinde konu açma ve paylaşımda bulunma hakları bulunmaktadır. Dolayısıyla bu konunun tartışılmasının foruma bir katkısı olacağını sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2011, 12:09:17 »
Engin Bey’den aldığım özel mesaja hazırladığım cevabın tüm üyeler tarafından okunmasında fayda olduğuna inandığım için kendisinin de affına sığınarak burada paylaşmak istiyorum. Engin Bey'in gerek duyduğu takdirde bana özel mesaj ile göndereceği cevabı da burada paylaşacağım.

Engin Bey,

Elbette otomobil gibi marka sadakatinin önemli olduğu bir konuda, sahip olduğu araç ile ilgili herhangi bir sorun yaşamayan bir kullanıcının, marka ile ilgili şikayetlere muhatap olması sıkıntılı bir durum olabilir. Bu psikolojik bir gerçektir, bunu yadsımıyorum ve tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Olaya sadece bir forum kullanıcısı gözüyle baktığımda, paylaşmak ve hoşça vakit geçirmek amacıyla girdiği bir forumda dert tekkesindeki bir derviş misali şikayet ve sorun mesajları ile karşılaşan bir üyenin bundan çok fazla haz almayacağını da takdir edebiliyorum. Bütün bunlardan rahatsızlık duyulmasını anlayışla karşılıyorum. Fakat aşağıdaki hususları da göz önünde bulundurmamız gerektiğini düşünüyorum:

-   Maşallah, üye sayımız sürekli artıyor. Bunda forumumuza arama motorlarından kolayca erişilebilmesinin yanı sıra 0 km araç satışlarıyla Toyota marka araç kullanıcıların sayısının katlanarak artmasının da payı mevcut gözlemlerime göre. Artık tüketiciler interneti daha etkili bir şekilde kullanıyorlar ve araçları ile ilgili bir sorun yaşadıklarında Toyotaclubtr.com ve benzeri forumlara üye olarak sıkıntılarına çözüm arayabiliyorlar. Ülkemizdeki insan mozaiğinin ne kadar renkli ve çok kültürlü olduğunu siz de takdir edersiniz mutlaka. Dolayısıyla yeni üyeler forumumuza çok farklı anlayış, kültür ve beklentilerle katılıyorlar. Hem yukarıda bahsettiğim istatistiki gerçekler hem de bu farklılıklar gerek konu başlıklarına gerekse de konu içeriklerine yansıyabiliyor.
-   Peki duyduğumuz rahatsızlıkları yapıcı bir şekilde nasıl dile getirebiliriz? Öncelikli olarak rahatsızlık duyduğumuz mesajlar karşısında hoş görülü olmamız gerektiğini düşünüyorum. Oluşan polemikler, niyeti temiz ama üslubu iyi ayarlanamamış sert uyarılar, paylaşımın yanı sıra pek çok konuda referans olma özelliği bulunan forumumuzu inceleyen ziyaretçiler ve yeni gelen üyeler nezdinde hoş olmayan bir imaj oluşturmamıza neden olabilir. Tabi ki normal üyelerimizin yaşayacağı rahatsızlıktan bahsetme gereği bile duymuyorum. “Moderatöre bildir” seçeneğinin kullanılması, üyelerin arama fonksiyonunu kullanmaya teşvik edilmesi ve hatta biliniyorsa veya imkan varsa konuların linklerinin verilmesi, konu başlıklarının düzeltilmesi ve normal bir forum müdavimi için sıkıcı olabilecek eleştiri/sorun konuların mümkün mertebe tek bir ana başlık altında toplanması konusunda yapıcı uyarılar ve tavsiyelerde bulunulması gibi çözüm yollarına başvurulabileceğini düşünüyorum. Bu konuda üyelerimiz biz moderatörlere ne kadar destek verebilirse o ölçüde başarılı olabileceğimize inanıyorum.
-   Engin bey, bu arada sizden bir ricam olacak. Biliyorsunuz çoğu zaman ne dediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir. Özellikle diplomatlar bu konuda çok mahirdir. İşte bu bağlamda sizden mesajlarınızda biraz daha ince ve diplomatik bir dil kullanmanızı rica ediyorum.

“Şahıs çok akıllı, çok uyanık ya, "Toyota'larda sorun var" imajı yaratarak birilerini (bu sazanların sayısı da epeyce fazla, maşallah!) gıdıklayacak, kendi adına beleş araştırma yapmalarını, onun sorununu onun adına çözmelerini ve ona bir "çözümler yelpazesi" sunmalarını sağlayacak.

Arabasında bir sorunla karşılaşan, kimbilir nasıl hastalıklı bir karaktere sahip olduğu için servisle takışan, bu yüzden kinini burada kusarak deşarj olmayı tercih edenleri bir yana bırakıyorum elbette.”

Tabi ki samimi olmak önemlidir, söyleyeceklerimizi direkt olarak söylemek, karşımızdaki insanın mesajımızı tam olarak alacağını veya algılayacağını düşünmemizi sağlayacağından, o an için bizleri rahatlatabilecektir ama sözlerimizin ne şekilde algılanacağına da çok dikkat etmemiz gerekir. Bire bir sohbette bile insanları incitmek o kadar kolayken, forum gibi bir ortamda yukarıdakine benzer ifadeleri kullanmaktan kaçınmamız ve biraz daha özenli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben sahip olduğunuz birikim ile yukarıdaki ifadeleri çok daha ince bir üslupla dile getirebileceğinize inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2011, 17:30:50 »
Söz verdiğim üzere Engin Bey'in mesajını paylaşıyorum. Engin Bey'e bu güne kadar yapmış olduğu paylaşımlar için teşekkür ediyor, forumumuzun belirli kuralları olduğunu, yöneticiler olarak bu kuralları gözetmekle mükellef olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Ayrıca kendisine, kendi tarzıyla son sözümü söylemek istiyorum.

Engin Bey, paylaşımlarınıza müdahale etmediğimizi varsayalım. Herhangi bir üyemiz size "itsiz köyde, değneksiz dolaştığınız" yönünde bir ifade kullansa, biz yöneticiler olarak ne düşünmeliyiz, ne hissetmeliyiz? Takdiri size bırakıyorum. Saygılar.

Hakkı Bey,

Ben kimseye hakaret etmediğim, kimsenin gizli kalması (ahlak ölçütlerine göre) gereken bilgilerini etrafa yaymadığım sürece diplomasi kurallarına fazlaca uymadan konuşup yazmayı daima tercih ettim, 60 yaşına geldikten sonra da karakterimi değiştirmeye niyetli değilim. Bütün hayatım boyunca böyle davrandım. Benim söylediğim sözlerden ağlayan devlet memuru mühendisler de oldu, kendi makamında benden fırça yiyen albaylar da.

Herkesin fikrine belli çerçeveler içerisinde tahammül ederim. Dikkat ederseniz modaya uyup 'saygı duyarım' demiyorum. Yalnızca tahammül ederim.

Ancak, birisi ya da birileri beni keriz yerine koyup kendi kuş beyni ile yönetmeye, yönlendirmeye, gaza getirmeye çalışırsa, işte buna tahammül edemem. Konuyu açarken yaptığım şekilde ifade ederim düşüncelerimi.

Lafı fazla uzatmayacağım. Bu benim bu foruma yazacağım son mesajdır, foruma son girişimdir. Sayı olarak bilemem, ama maalesef etkinlik (ağırlık) bakımından azınlıkta kalan aklı başında arkadaşları rahatsız ettiğim için özür diledikten sonra forumdan ayrılıyorum.

İyi çalışmalar.