Gönderen Konu: Akaryakıtta Yüzde 15 Tasarruf  (Okunma sayısı 1355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Akaryakıtta Yüzde 15 Tasarruf
« : Ocak 27, 2011, 01:56:28 »
Bor madeninden üretilen katkı maddesi, akaryakıtta yüzde 15 tasarruf sağlıyor.

Konya'da bir firma bor madeninden benzinli ve dizel araçlarda yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu sağlayan ve çevreye salınan karbonmonoksit ve zehirli gazları da yüzde 75'e oranında azaltan yakıt katkısı üretti. Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında bor madeninden ürettikleri katkı maddesiyle ilgili bilgi veren Bormax Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Acar, "Ürettiğimiz bu madde benzinli ve dizel araçların yakıt depolarına dökülüyor. Bu ürün, yakıtta yüzde 15 tasarruf sağladığı gibi enjektörlerde biriken tortuları temizleyerek siyah dumanı anında kesiyor.

Aracın düzenli çalışmasını sağlayıp çevreye salınan karbonmonoksit ve zehirli gazları yüzde 75'lere varan oranlara kadar azaltarak çevreye ve insan sağlığına büyük oranda katkı sağlıyor. Yapılan testler bunu açıkça ortaya koyuyor. İstenilen her yerde her araçta bu testi yapabiliriz. Ürüttiğimiz maddeyi enjektör düzenleyici olarak anlandırmak gerekir. Çünkü ürettiğimiz ürün yakıt deposuna konulduğu zaman enjektörlerin üzerlerine bor maddesi kaplayıp düzenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Çevreye verdiği faydayı da göz ardı etmek mümkün değil. Yaşanabilir bir çevre sağlaması açısından bu ürün çok önemli. " dedi.Yine bor madeninden üterilen ve motorlar için kullanılan katkı maddesini ise 2 yıldır sattıklarını ifade eden Bülent Acar, bu ürünün Almanya, Fransa Hollanda, Malta'da ve Bahreyn'de satışlarının bulunduğunu kaydetti. Ürünlerin piyasa değerinin 35 TL olduğunu kaydeden Acar, araçlar için gençlik iksiri olarak adlandırdığı katkı maddelerini 60 bin kilometreyi geçen araçlarda etkili olduğunu söyledi. Bor madeninin önemine değinen Bülent Acar, "Türkiye bor madeni açısından dünyanın en büyük rezervine sahip bir ülkedir. Bor madeni deterjandan kozmetiğe, savunma sanayisinden LCD ekrana, tekstilden boya sektörüne kadar yüzlerce üründe kullanılmaktadır. Fakat maalesef Türkiye bor madenini düşük fiyatlarla ham madde halinde ihraç edip işlenmiş ürün olarak yüksek bedellerle geri almaktadır" dedi.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/akaryakitta-yuzde-15-tasarruf/553043?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_4

2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

Akaryakıtta Yüzde 15 Tasarruf
« : Ocak 27, 2011, 01:56:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Akaryakıtta Yüzde 15 Tasarruf
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2011, 02:37:53 »
Bu adamlar bu sitede benim yorumlarımı okuya okuya çıkartmıştır bunu kesin başka açıklaması yok :D

Nnt'de çıkarttı bunu ama açıkçası pek fayda sağlıyacağını zannetmiyorum ama denemekten zarar gelmezz :P :D :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2011, 02:52:32 »
cCc Ercü Reis cCc
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2011, 12:37:20 »
Bu oranda yakıt tasarrufu sağlaması için aracın enjektörlerinin çok pis olması, yani zaten ciddi bakım gerektiriyor olması gerekir. Sorunsuz bir araçta bu tasarruf mümkün değil. Ama yine de denemek lazım tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2011, 13:17:48 »
Yine döndük dolaştık bor madeninin faziletlerine geldik. Haydi dizeli bırakalım, bir depo benzin 200 lira,%15'i eder 30 lira, bu katkının fiyatı 35 lira. Eksi beş lira tasarruf ettiğimiz için aklımızı ne kadar sevsek azdır doğrusu. Enjektör temizleme filan safsatasını bir yana bırakıyorum, çünkü işler öyle bir hal aldı ki, neredeyse depoya tükürsek dahi temizleniyor bu enjektörler!

Bu hesabı bir de dizel ile yaparsak, tasarruf kavramının yepyeni bir anlam kazandığını göreceğiz herhalde.

Ben kendi hesabıma depoya hiç bir yabancı madde koymam. Yıllardır 7-8 otomobille 500.000 kilometreden fazla yol yaptım, hiç katkı kullanmadım, hiç sorun yaşamadım, herkese de bir koyup üç alma felsefesinden uzak durmasını tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2011, 14:33:29 »
Motora ne olduğu belirsiz şeyleri bende koymam ilk başta servise sorarım
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah