Gönderen Konu: Tavsiye bekliyorum  (Okunma sayısı 1798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Corolla sahibi olmak
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Tavsiye bekliyorum
« : Ocak 26, 2011, 14:20:16 »
Ben Sakarya dan murat 2001-2002 toyota corolla sol almayı düşünüyorum. Önceki arabamda Nissan almera 2001 ve sorunsuz 2 yıl kullandım 210 binde olmasına rağmen beni hiç yolda bırakmadı şimdide  2001-2002 toyota corolla sol almayı planlıyorum
ama bu yağ yakma sorunları beni uzaklaştırıyor. alacağım toyotanın yağ yakma sorununu nasıl öğrenirim
herkese selam

Toyota Club Türkiye

Tavsiye bekliyorum
« : Ocak 26, 2011, 14:20:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavsiye bekliyorum
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2011, 16:56:08 »
murat bey 1994 model toyotamı 16 yıl bindikten sonra takasa verdim 0 toyota aldım eski toyotam hiç yağ eksiltmediği gibi arızada yapmadı babamda 2004 otomatık corolla var ondada hiç duymadım yeni aracımın yağını 2ay sonra kontol ettiğmde yağın fazla olduğunu gördüm. formlarda zaman zaman tek tük de olsa bende gorüyorum ancak bu durumun toyotalarda yağ yakma sorunu olduğunu gösterdiğni sanmıyorum bırazda araçların kullanımyla ilgili diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2011, 20:35:52 »
aramıza hoş geldiniz murat bey. ben de sakarya'da yaşıyorum. merak ettiğim husus nissan almera'yı neden sattınız? benim hayran olduğum arabalardan bir tanesi.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2011, 23:52:56 »
murat bey öncelikle hoş geldiniz 2001 2002 corolla soller güzel konforlu araçtır tavsiye ederim aracı alırken yag yakma konusunda sadece yag çubugunu çekin ve kaç tane nokta var ona bakın eger 2 nokta varsa o araçta sorun yoktur ama 3 nokta varsa o araç'a motor yapılmıştır bi çok kişi bunun farkında degil buna dikkat edin. servis kayıtlarınada mutlaka bakın ve yetkili servise götürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2011, 00:34:02 »
coşkun bey 2 nokta 3 nokta derken ne demek istediniz pek anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2011, 02:48:54 »
2 ve 3 nokta arasındaki fark.

2 noktalı olanlar fabrika çıkışındandir hiç bir değişiklik ve kronik sorundan dolayı çağırılsada götürülmemiş veya aracın sorunu olmadığı için 3. nokta basılmayan araçlardır.

3 noktalı olanlar kronik sorun nedeniyle geri çağırılıp motorda yeni segman attılan ve çubuğa 3. nokta vurulan araçlardır.

Tavsiyenize ben yazayım performans konusunda şüpheniz olmasın tabiki yakıt konusundada az yakar tabi kullanıma görede değişir.Konfor konusuna gelince çok rahat araçtır ama efsane kasalara göre birazcık daha dar bir araçtır ama isteklerinizi rahatlıkla karşılar :) Eğer aldığınız  araçta yağ "eksiltme" problemi görürseniz veya ilk aldığınızda yağ değiştirirken BOR POWER ekletirseniz yağ eksiltme geçiyor...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Corolla sahibi olmak
« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2011, 08:46:30 »
hoşbulduk levent nissanımı borcu olduğu için sattım bende satmak istemezdim.
formu okuyunca insan toyota da çok büyük yağ yakma sorunu var sanıyor. teşekkürler içime su serptiniz. bu 2-3 noktayada dikkat edeceğim.
Bor power e gelince nissanda da kullandım iyiydi ama bir arkadaşdan borpowerin motora yapıştığı için onu çıkartmanın zor olduğunu söylemiş usta her ürünün belli bir ömrü var tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2011, 11:34:26 »
hoşbulduk levent nissanımı borcu olduğu için sattım bende satmak istemezdim.
formu okuyunca insan toyota da çok büyük yağ yakma sorunu var sanıyor. teşekkürler içime su serptiniz. bu 2-3 noktayada dikkat edeceğim.
Bor power e gelince nissanda da kullandım iyiydi ama bir arkadaşdan borpowerin motora yapıştığı için onu çıkartmanın zor olduğunu söylemiş usta her ürünün belli bir ömrü var tabi

Siz bilirsiniz tabi ama faydası var :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2011, 11:43:59 »
Düzenli kontrol edildiği sürece 10bin km'de 1-2 litre yağ eksilmesi hiç bir otomobilde sorun teşkil etmez.

90lı 2000li Opellerin nerdeyse hepsi valf contalarından yağ sızdırdığı için senede 1 litrenin üzerinde yağ eksiltiyorlar, gayet normal karşılanıyor bu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2011, 13:11:39 »
bu noktalar yağ çubuğunun neresinde bulunuyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2011, 13:13:44 »
murat bey nissan'ı kaç tl'ye sattınız? sedan mı, hatchback mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 27, 2011, 16:05:38 »
bu noktalar yağ çubuğunun neresinde bulunuyor?

orjinalinde 2 nokta bulunuyor. 3. noktada 2. noktanın üstünde bulunuyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 27, 2011, 17:13:37 »
  Yağ yakma ile Yağ eksiltmeyi karıştırmamak gerekli zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 27, 2011, 20:44:33 »
  Yağ yakma ile Yağ eksiltmeyi karıştırmamak gerekli zaten.

+1 kesinlikle Hakan abicim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Corolla sahibi olmak
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2011, 09:41:09 »
evet yağ yakma ve eksiltme farklı olmalı tam mekanik olarak bilmiyorum ama
Nissanımda da 10.000 Km geldiğinde seviye yarıya gelmiş oluyordu bence de bu normal çünkü motor içi yağlanırken mutlaka eksilme olacaktır sanırım
levent Nissanımı 2001 HB Almera comfort tavan hariç boyalı idi 13.250ye sattım ne kar ne zarar motor vs çok sağlamdı sattığım arkadaş gaz 1.70 lerde iken bursa inegöl e gittiğini ve kmde 13 kuruş yaktığını söyledi bu bence 1250 kilo  bir araca göre çok iyi