Gönderen Konu: standart donanımda olmayan sis farı için kablo çekilmiş midir?  (Okunma sayısı 2110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
merhaba,
2006 corolla linea aracım var.sis farı yok aracımda ama yeri var.serviste sorduğumda çok önce kabloları çekilidir denmişti .doğru mudur?sis farını aldığımda takılırsa çalışır mı?aktif olur mu araç tanır mı(gösterge panelinde kastettiğim)?bilgi vereceklere teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Evet aracınızda tesisat var ise montaj yaptırırsanız çalışır tesisatıda çekili gelir zaten. Gösterge panelleri ise standarttır zaten yani hani donanım montajını yaparsanız yapın gösterge panelinde ışığı varsa yanar tabi ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
ben gerekli tesisatın kurulu olsuğu düşüncesinde değilim, neden kursunlar ki yani, onu kursalar bi sis farı da takarlardı heralde...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hem farklı donanımlar yaratmak için hemde sonradan taktırmak isteyenler için para kazanmak satış stratejisi diyelim yani özellikle hiluxlarda oluyor bu tesisat komple çekili sadece sisler takılıp soketi takılcak ama bu işi yetkili servisler 500 liraya yapıyor maliyeti ise maximum 100 liradır 400 lirada kar edicekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
şimdi corollanın terra ve sol modellerinde var.kasa ve yer aynı.nasıl anlarız kabloların çekili  olup olmadığını kontrol ederiz burakcan bey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
sis farlarının olduğu yani sizde boş olan yerler tırnaklıdır düz tornavida ile orayı kasıtırıp çıkartıp bakablirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
çekilmemiş olsaa bile sorun değil usta bi elektrikçi otuz liraya orjinali gibi yapar ben ae101 e yaptırmıştım mesela
Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır o satıhta bütün vatandır.    K.Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
burak bey tırnaklar kırılmıyor mu kastrınca?ismail bey elektrikçi kabloları çekince otomobil tanıyor mu ?başak bir şey yaptı mı elektrikçi?
selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
çekilmemiş olsaa bile sorun değil usta bi elektrikçi otuz liraya orjinali gibi yapar ben ae101 e yaptırmıştım mesela

evet aynı işlemi bende 25 liraya yaptırmıştım :D
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
terra ve sol modellerin sinyal kolu farklı.
terralarda sinyal kolunda sadece arka sisler için anahtar varken, sol versiyonda hem ön hem de arka için iki kademeli sis anahtarı mevcut. tesisatı yaptırırsan ya kolu değişirsin (pahalı çözüm), arka sisleri kontrol eden anahtarı ortak kullanırsın röle üzerinden (alternatif çözüm) ya da ayrı bir anahtarı boş bir yere sabitleyerek kullanırsın (hoş olmayan çözüm).
tesisat hazır lafını ben de çok duydum ama bulamadım.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)