Anket

Depresyon geçirdiniz mi?

Evet, daha önce geçirdim.
Şu anda depresyonda olabilirim.
Hayır, hiç geçirmedim.

Gönderen Konu: Depresyon!  (Okunma sayısı 1403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Depresyon!
« : Ocak 25, 2011, 12:28:00 »
  Selam.
 Hepimiz zaman zaman kas ağrısı, baş ağrısı ya da herhangi bir hastalık geçirmişizdir. İnsan bir bütündür ve fizik nasıl ki bu bütünün bir parçası ise beyin, ruhani hal de bunun bir parçasıdır. Tüm vücudumuzda aynı anda mülyonlarca işlem olmakta, hücrelerde faaliyetler gerçekleşmektedir. Ancak çoğu zaman farketmediğimiz bir ayak serçe parmağımızın tırnağı yanındaki ete batarsa birden tüm kalbimiz orada atar ve sanki tüm hayatımız o parmaktadır değil mi?
 İnsan psikolojisindeki bozulmalarda aynen bunun gibidir, çoğu zaman farketmeyiz ancak bazen birşeyler kötü gittiğinde, genetik yatkınlığın ya da başka faktörlerin etkisi ile bu kötü durum düzelse bile bizim bundan çıkmamız zor olabilir. Psikolojimizde değişik bozulmalar yaşayabiliriz ve bunlardan en bilinen ve yaygın olanlarından biriside Depresyondur.
 Depresyonu gereğinden fazla büyütmemeli ancak gözardı da etmemeliyiz bence. Bu hem yaşam kalitemiz, hemde sağlığıımız için önemli bir husustur.

''Aşağıdaki belirtilerden bazıları aynı anda sizde bulunuyorsa depresyon geçiriyor olabilirsiniz:

* Kendini üzüntülü, değersiz, umutsuz, çaresiz, hissetme, içinde boşluk duygusu olması.
    * Karar verme güçlüğü, konsantrasyon zorluğu, bellek bozukluğu.
    * Daha önce zevk alınan iş ve aktiviteleden zevk alamama (cinsel isteksizlik dahil).
    * İşte, okulda, aile ve arkadaş arasında sorunların ortaya çıkması.
    * Diğer insanlardan uzaklaşma ve yalnız kalma isteği.
    * Enerji azlığı, yorgunluk hissi ve çabuk sinirlenme.
    * Uyku bozukluğu (uykuya dalamama,uykuyu sürdürme güçlüğü, sabah erken uyanma veya fazla uyuma şeklinde olabilir).
    * Yeme bozukluğu (iştahta azalma veya artma).
    * Nedeni belli olmayan baş, boyun, sırt ağrısı gibi vücudun değişik yerlerinde sürekli ağrılar hissetme.
    * Son zamanlarda fazla alkol almaya başlama veya yatıştırıcı ilaçları kullanma ihtiyacı hissetme.
    * Kendine zarar verme, intihar planları yapma, intihar girişiminde bulunma veya kendi cenaze merasimini düşünme.

Alıntı adresi: http://www.saglikrehberi.gen.tr/genel/depresyonun-belirtileri-nelerdir/
 Düzenleme: Hakan Öztürk.

Toyota Club Türkiye

Depresyon!
« : Ocak 25, 2011, 12:28:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Depresyon!
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2011, 12:43:30 »
Sebepsiz bir mutsuzluk içerisinde olduğum kısa döneme tekrar girdim :) Bazen boş bakışlar, uzun uykular, can sıkıntıları ve yapacak birşey bulamama, ve sohbetlerden keyif alamama depresyon işaretimidir  ? :D 3-5 gün sürer bende bu durum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2011, 17:46:08 »
Anaaa :D Ben sürekli depresyondaymışımda haberim yokmuş hea :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2011, 17:54:55 »
Depresyondan kurtulmamaya dikkat et Erdem, çuvallamayasın sonra :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2011, 18:18:43 »
Depresyondan kurtulmamaya dikkat et Erdem, çuvallamayasın sonra :D :D
Yok abi, bazen depresyonran çıkıyorum, çok güzel oluyor yaa, hayatım düzene giriyor, ama ondan sonra en ufak birşeyde tekrar depresyona giriyorum, sanırım ben ufak şeylerden çok fazla etkileniyorum, ama benim depresyona girmem için illa ki bir dış etkenede gerek olmuyor, durup dururkende herşeyin gereksiz ve anlamsız geldiği oluyor.. artık o basık psikolojiden kurtulmak istiyorum doğrusu...
Birde benim şöyle bir durum var , hayatımın bazı geçiş dönemlerinde bunu çok ağır yaşıyorum , sürekli rüyalar görüyorum ve geçmişte yaşadığım şeyleri uykumda tekrar yaşıyorum.. Gecem gündüzüme karışıyor , uykuya dalamıyorum , kafamın içinde sürekli gereksiz şeyler oluyor. Sanki beynim yaşadığım şeyleri hard diske kaydediyor gibi birşey , ama o 3-4 gün ruh gibi oluyorum. Sonra psikolojim yavaş yavaş düzeliyor. Tam hayattan zevk almaya başlamışken biranda tekrar depresif günler başlıyor.. Gençlik döneminde daha yoğun yaşamıştım ama son zamanlarda biraz kontrol altına alabildim gibi. Ben bu problemimi düşünmeyerek ve konuşarak çözdüm. Artık hayatla ilgili hiçbirşey umrumda değil doğrusu. Yuvarlanıp gidiyorum, ömrümü tamamlamaya çalışıyorum işte..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2011, 18:39:18 »
Evet geçirdim, 1 seneye yakın 50 mg Lustral kullandıktan sonra cillop oldum :D :D :D
Şu anda da uğraşlar, hobiler vs kanalize olacak şeyler bulamazsam kendime anında girerim depresyona...Hayat gerçekten çok zor, ve insan zorluklar karşısında gerçekten çok zayıf. Bu tarz enerji aktarmalarıyla ancak ayakta duruyoruz bakalım hayırlısı :asikadam:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2011, 19:31:01 »
  Happy Topic yaparız bizde Happy Center gibi bir işlev için. Gerçekten lazım sanırım.
 Depresyona girme sebepleri ve nasıl çıkılmaya yardımcı olunacağıda (psikolojik destek ile) tartışılabilinir.
 Modern çağın en büyük sorunlarından birisi diyebilirim Sosyallik ve gerçek, duyguya dayalı insan ilişkileri azaldıkça. Sanırım herşeyi o kadar iyi göremiyoruz zaman zaman özellikle çevremizdeki güzellikleri. Birbirimize karşı ne kadar da umursamazız değil mi? !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2011, 19:58:43 »
 Son günlerde yarın'a umutsuz,çaresiz bakıyorum. Sosyal yaşamı kaygıyla izliyorum. Geceleri güzel rüyalar görürken, sabah kalkıyorum her şey eskisi gibi. Ne umut, ne ümit ne de gönül neş'esi var. Anladım ki, ben politik depresyona girmişim.. :D :D
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2011, 20:09:22 »
Son günlerde yarın'a umutsuz,çaresiz bakıyorum. Sosyal yaşamı kaygıyla izliyorum. Geceleri güzel rüyalar görürken, sabah kalkıyorum her şey eskisi gibi. Ne umut, ne ümit ne de gönül neş'esi var. Anladım ki, ben politik depresyona girmişim.. :D :D

hah işte bende bundan muzdaribim... haberleri izledikçe birilerinin beyanatlarını dinledikçe.... sistemlerin çöküşlerini gördükçe ben depreşiyorum.....

nörotransmitterlerimin dengesi tamamen bozulmuş vaziyette.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2011, 21:40:29 »
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2011, 23:29:27 »
genelde depresyondayım. hatta acıların çocuğu olduğumu bile düşünüyorum bazen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2011, 23:39:26 »
galiba bende var pmyo sınavını kaybetmiştim onun etkisi büyük  :(