Gönderen Konu: Toyota modeller için güneşlik  (Okunma sayısı 9282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Toyota modeller için güneşlik
« : Ocak 22, 2011, 15:38:39 »
Aracıma camlar için film taktırmayı düşünüyordum.Ancak bir kaç gün önce haberlerde Bilecik'te trafik kontrollarında cam filmi takan araçların durdurulup ceza
kesildiğini(155TL) ve filmleri sökmeden memurların bırakmadığını gördüm.Bende bu düşünceden vazgeçtim.Aşağıdaki linkte toyotalar için güneşlik satılıyor.Alanların yorumları çok iyi.Toyota servisinde gördüğüm güneşliklerden bir farkı yok.Serviste bu güneşlikler arka cama olanı 172TL arka yan camlar için olanı ise  122TL toplamda 294TL.Sitede ise yarısından az.Konuyu açmamdaki sebeb;Bunlardan kullanan varsa bilgilerini paylaşmaları yoksa bilmeyenler içinde bilgilendirilmelerini sağlamaktır.Saygılar...

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=arac_modeline%3Dtoyota&CategoryId=264131

Toyota Club Türkiye

Toyota modeller için güneşlik
« : Ocak 22, 2011, 15:38:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota modeller için güneşlik
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2011, 21:59:31 »
Geçen yaz bir takım aldım. şekil olarak çok iyi duruyorlar dışarıdan bakınca film gibi duruyor.
Bir tek yan camları takarken sorun yaşadım. Montaj için yapıştırmalı klipsler çıkıyor paketin içinden.
Ben yapıştırmayı beceremediğimden 2 kere sıcaktan düştüler. En son silikon ile yapıştırdım şimdi duruyorlar.
Güzel tarafı perdeler takılıyken camlar açılıp kapanabiliyor.

Sürüş güvenliği açısından kışın etrafımı daha iyi görebilmek için perdeleri çıkardım. Kısmetse yaza tekrar takarız.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2011, 21:03:37 »
Tuncer bey aracınızın marka ve modeli nedir.? benimki corolla 2010 model.Bu güneşlikler uyarmı?.Birde tavsiye ediyormusunuz.Kullanışlımı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2011, 22:33:27 »
Bemin taktığım araba 1999 model corolla. Aracınıza uyar o yönden bir sıkıntı olmaz.
Kaliteli bir film çektirmek en iyisi fakat ülkemizdeki saçma sapan kurallardan dolayı film yasak olduğundan iyi bir alternatif.

Dediğim gibi beni bir tek o klipsleri yapıştırmak zorladı. Kullanışlımı diye sormuşsunuz benim işimi görüyor benim için yeterli.

Artılarını sayacaksak.
+ Dışarıdan flm gibi duruyor, fazla bir boşluk kalmıyor.
+ Perde takılıyken camlar açılıp kapanabiliyor.
+ Hoşunuzu gitmezse aracınıza hiçbir iz bırakmadan çıkarır artarsınız.( en fazla verdiğiniz 120 TL üzülürsünüz).

Eksilerine gelince
- Ben montaj klipslerini iyi yapıştıramadığımdan güneşi görünce yan camlardakiler 2 kere düştüler.
- arka perde güneşten dolayı yaz sonunda 1cm kadar çekti orta üst kısmında 1cm'lik bir boşluk var,
dışardan pek belli olmuyor fakat benim gözüme batıyor.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 YuNus 161
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2011, 22:50:45 »
abi peki cam acıldığında bu perde ne oluyo ?
2008 corolla comfort
2010 mini cooper
2011 focus 1.6 TDCİ titanyum
2011 corolla d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2011, 22:58:08 »
klipsler bizdeki modellerde metal kısımlara yapştığından perde takılı kalıyor. Cam ile herhangi bir teması
olmadığından açılıp kapatılmasında sorun yok. ( Evlerdeki cama takılan sinekliklerin arabaya içten takılmış hali gibi).

Yüksek sürate çıktğım da oldu fakat herhangi bir uçma olayı olmadı. Zaten Süratlenince isteseniz de camı açık bırakamıyorsunuz. :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2011, 15:13:48 »
Tuncer kardeş bilgilerin için teşekkürler.Yaz gelsin bakalım.O zaman alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2011, 15:32:48 »
dostlar 20 gün önce siteden bende aldım yan perdeler güzel ama arka perdenin ortası sünüyor ve arka görüşü engelliyor yaza yapışkanlar çıkarmı görcez bakalım ama yan perdeler dışardan çok janjanlı duruyor takıp çıkarmakta kolay
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2011, 17:06:44 »
Hayda.. Serdar kafamı kariştırdın şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2011, 08:45:27 »
umarım iyi yöndedir:)
cidden 15 günde anca geldi hepsiburadadan yan perdeler acayip kaliteli ve ben bile takabildim:) ama cidden takılan plastik aparat çok mukavim durmuyor olmadı yaza silikonlarım.... ama arka perdeden randıman alamadım yaza iyice sünecek gibi duruyor...
ama film çektirmek çok riskli polis yakaladımı kıllığına öpüyo:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2011, 08:57:17 »
3 parçadan oluşan cam yapışan vakumlu perdelerden kullanıyorum. İkisi arka yan camlar için, diğer büyük olan arka cam için. Tam camı kaplamıyor, aralarında mutlaka sızıntı oluyor ama süper iş görüyor. Yaz aylarında sadece uzun yolculukta kullanıyoruz, takımını 3.5 liraya almıştım çokta sağlam çıktı 3 yıldır kullanıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2011, 09:09:47 »
3 parçadan oluşan cam yapışan vakumlu perdelerden kullanıyorum. İkisi arka yan camlar için, diğer büyük olan arka cam için. Tam camı kaplamıyor, aralarında mutlaka sızıntı oluyor ama süper iş görüyor. Yaz aylarında sadece uzun yolculukta kullanıyoruz, takımını 3.5 liraya almıştım çokta sağlam çıktı 3 yıldır kullanıyorum :D

Metin abi nerden aldın bizde alalım :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2011, 09:23:57 »
piyasada  çok güzel açık ton filimler var  bu tür filimlere  polis birşey demiyor...düzce hızel toyotanın anlaşmalı aksesuarcısı öztürkler ismide bir firma..adamlar işi biliyor... Ayrıca o perdeler iş yaparmı bilemem ama çizilmez kaliteli filmi birkere yaptır bu işi bitir derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2011, 09:29:31 »
Metin abi nerden aldın bizde alalım :D
3 yıl oldu yav net hatırlamıyorum marketi ama, ya carrefour, ya koçtaş, ya tekzen, ya kipa gibi yerlerden birinden almışımdır :) her yerde var boy boy seçip seçip alıyordun hatta :D millet kamyona, otobüse bile alıyordu. Vermem dünyanın parasını perde için :) Zaten uzun yolculuklarımı genelde hep gece yaparım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2011, 10:19:10 »
Arabaya güneşlik şart.Çocuk yazın yolculuklarda güneşten çok rahatsız oluyor.Bu yüzden mutlaka bir şey yaptırmam.Lazım.Film mi,Perde mi? İyice kafam karıştı şimdi.Vallaha çok kararsızım bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2011, 10:39:23 »
Güneşi yeterince kesecek kadar koyu film, yönetmeliğe aykırı. Yönetmeliğe aykırı olmayan filmin de  bu derde yararı yok.

Demek ki tek seçenek perde. Önce camın boyutlarına uygun bir bez alınır, cam azcık aralanıp bu bez araya sıkıştırılır ve cam kapatılır. İşte perde. İstendiği zaman zahmetsizce çıkartılır, yıkanabilir, tekrar takılabilir, hem de hiç bir alet gerekmeden!

Arka cam için ise, arkaya konacak bir-iki tane paket, hırka, v.b., gerekli perdelemeyi yapacaktır. Eğer arkadan güneş geliyorsa zaten perde kullanmak tehlikeli, görüşü tamamen öldürür. Bu da yönetmeliğe aykırıdır.

Bu bilgiler, ihtiyaç sahiplerinin perde için yapacağı harcamayı tamamen ortadan kaldırmıştır. Teşekkür gerekmemektedir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2011, 13:29:01 »
Güneşi yeterince kesecek kadar koyu film, yönetmeliğe aykırı. Yönetmeliğe aykırı olmayan filmin de  bu derde yararı yok.

Demek ki tek seçenek perde. Önce camın boyutlarına uygun bir bez alınır, cam azcık aralanıp bu bez araya sıkıştırılır ve cam kapatılır. İşte perde. İstendiği zaman zahmetsizce çıkartılır, yıkanabilir, tekrar takılabilir, hem de hiç bir alet gerekmeden!

Arka cam için ise, arkaya konacak bir-iki tane paket, hırka, v.b., gerekli perdelemeyi yapacaktır. Eğer arkadan güneş geliyorsa zaten perde kullanmak tehlikeli, görüşü tamamen öldürür. Bu da yönetmeliğe aykırıdır.

Bu bilgiler, ihtiyaç sahiplerinin perde için yapacağı harcamayı tamamen ortadan kaldırmıştır. Teşekkür gerekmemektedir...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sonra Allah korusun ilk yaptığın şiddetli frende perdelemek için arkaya koyduğun paketleri kafanda görürsün..
bi daha düşün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 25, 2011, 14:23:32 »
arkaya koyduğun paketleri kafanda görürsün..
bi daha düşün

Kendisini çok akıllı zanneden çoğu kişinin aksine ben önceden düşünüp tehlike yaratacak bir paketi oraya koymam elbette. Bunu düşünmek için Einstein olmaya gerek yok, ortalama bir zekâ yeter... Bende de bol bol var ondan, maaşallah! -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 25, 2011, 14:32:09 »
Öyle bir perdelik olmalıki hem güneşi önlesin hemde içeden dışarı net görünebilsin.Sitede resim olarak olarak göründüğü için bilgi sahibi olamıyoruz.Bu perdelik işini araştırmaya devam edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 25, 2011, 14:34:33 »
Tuncer içeriden dışarı net gözüküyor mu bu perdelerde?