Gönderen Konu: yine yeni yeniden bir debriyaj balatası sorunu  (Okunma sayısı 2361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
yine yeni yeniden bir debriyaj balatası sorunu
« : Ocak 22, 2011, 01:32:20 »
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. yaklaşık 2-3 ay önceydi sanırım, debriyaj baskı balata sorunum vardı, değiştirdik, sorun bir hayli aşıldı. o günden bu yana çok çok sakin bir şekilde kullanıyorum aracımı, kalkışlarda frenlemelerde ani hareketlerden de kaçınıyorum. bu aralar sanırım yeniden ortaya çıktı bu sorun; bugün yine tali yoldan ana yola girişte (akan trafiğe katılacağım için mecburen biraz hızlı kalkış yapmam gerekliydi) aracım yine patinaj yapar gibi devirlendi ancak patinaj yok, aracın devri sanki buzda gaza basarmışım gibi 5-6binlere geldi, hava yağmurluydu ve çok garip bir şekilde 2. vitese aldığım an araç deliler gibi patinaj yapmaya başladı; 1de patinaj yapmayan ancak 2de yapması, sizce bu durum normal mi? yani bu kadar kısa sürede baskı balata bitmiş olabilir mi? bir de aklıma zamanla parçaların oturması geliyor, acaba yeniden bir açtırıp sıkıştırma filan yaptırmam gerekir mi? neden olmuş olabilir bu durum?
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

yine yeni yeniden bir debriyaj balatası sorunu
« : Ocak 22, 2011, 01:32:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: yine yeni yeniden bir debriyaj balatası sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2011, 20:00:21 »
  Durumu bu şekilde açıklamak yeterli olmayabilir bence. Diğer yandan aracınızda herhangi bir sorun da olmayabilir büyük ihtimalle. Bence ilk olarak lastiklerin durumu ve kalitesine, havasına ve ön düzen ayarlarına bakmak iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2011, 20:05:55 »
öyle bir gevşeme olsa bunu daha farklı şekilde ve korkutucu sesler ile belli ederdi diye düşünüyorum. en azından pedalın davranışları değişirdi. alp bey peki normal sürüşte ayağınızı debriyaj üstünde tutuyormusunuz? benim valide 20.000-25.000 aralığında debriyaj değiştiriyor bu sebepten.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2011, 20:27:35 »
Baskı balatası bıten arac patınaj yapmanın tam aksıne yol yapamaz.
Anladıgım kadarıyla o ana tesaduf eden bır kavrama sorunu yasamıssınız. 1. Vıtesteyken yarım kavramada kalmıssınız, 2. Vıtese gectıgınızde kavrama normala donmus ama gaz oranı yuksek oldundan patınaj yapmıssınız.
Benzer halın tekerrurunde baskı balata kontrolu sart olacaktır dıye dusunuyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2011, 20:36:50 »
Baskı balatası bıten arac patınaj yapmanın tam aksıne yol yapamaz.
Anladıgım kadarıyla o ana tesaduf eden bır kavrama sorunu yasamıssınız. 1. Vıtesteyken yarım kavramada kalmıssınız, 2. Vıtese gectıgınızde kavrama normala donmus ama gaz oranı yuksek oldundan patınaj yapmıssınız.
Benzer halın tekerrurunde baskı balata kontrolu sart olacaktır dıye dusunuyorum.

Aynen Selçuk Abi 2 sene önce 95 xl ile ankaraya giderken polatlıda baskı balata bitmesi sonucu yolda kalmıştım :) Baskı balata bitince çok pis bir lastık kokusu çıkıyor ortaya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2011, 21:39:10 »
bir arıza yok,tesadüfen kaygan bir zeminde gaz aniden basıp arabaya patinaj yaptırmışsın ama yer balçık olduğundan tekerler tutunamamış.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2011, 16:08:47 »
sanırım çok önemli değil sorun ama yani ben de anlayamadım, 1. viteste sanırım hızlı çekince debriyajdan selçuk beyin dediği gibi kısa süreli bir kavrama sorunu yaşadı araç, ama dediğim gibi 2. viteste delirdi bir anda.. :) yağmurdan acaba farkedemedimmi diye de düşündüm.. neyse ben takip edeyim en iyisi, tekrar olursa kontrol şart. çok teşekkürler herkese, iyi günler, kazasız sürüşler.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2011, 16:18:08 »
Peki şöyle bu durum desem. Bizimkide bitiyo kendini belli etmeye başladı iyice vites geçişlerinde biraz silkeleme türü şeyler yapıyor ama uzaması iyiy gazı yiiyor bu nasıl açıklanır ??? Dün babamda söyledi bende farkettim :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2011, 16:22:41 »
ercüment bey, bence bu valla balata bitiyor, ama bitmeden sizi uyarmaya başlamış demek.. :)  ben değiştirmeden 1-2 gün önce ışıklardan kalkışta baya bir yokuştaymış edasıyla nazlana nazlana kalkmaya ve deliler gibi benzin yakmaya başlamıştı, takip edin derim, farkettiğinizde de değiştirin.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2011, 16:27:30 »
Alp abi yada bey öncelikle bana bey demenize gerek yok daha 16-17 yaşındayım :)

Ya normal aslında 133 000km oldu bitsin artık bi zahmet ama bi 2000 daha yapsında öyle bitsin hemen su koymasın ayıp ediyo valla :D Bide toyota yetkili servisten alıp özel serviste yaptırsak olurmu orjinallik konusunda ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2011, 18:49:47 »
ercü servisten almana gerek yok aisinin resmi bayilerinden alabilirsin. :)
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2011, 19:15:37 »
Alp abi yada bey öncelikle bana bey demenize gerek yok daha 16-17 yaşındayım :)

Ya normal aslında 133 000km oldu bitsin artık bi zahmet ama bi 2000 daha yapsında öyle bitsin hemen su koymasın ayıp ediyo valla :D Bide toyota yetkili servisten alıp özel serviste yaptırsak olurmu orjinallik konusunda ?
git hangi parça olursa toyota parçacısından orjinalini al taktır. bişey olmaz korkma ;)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 24, 2011, 22:27:47 »
Servisle aisin bayi arasında fiyat farkı varmıdır ?