Gönderen Konu: Triger Kayışı  (Okunma sayısı 25482 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Triger Kayışı
« Yanıtla #20 : Eylül 17, 2008, 09:26:58 »
93-98 model 1.6i corollalarda triger kayışı koptuğunda motora bi zararı yoktur sadece yolda kalırsın
yanlış biliyorsunuz
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 17, 2008, 09:26:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 17, 2008, 10:36:37 »
Merhaba 2004 corolla terra sedan otomatik arac satin aldim agustos ayinda. su an 93.000'km de 80.000 bakiminin yapilip yapilmadigini ve triger'in degisip degismedigini nasil anlarim. ? Yetkili serviste 70.000 Km den sonra kayit yok.

şükrü bey bizim kasalarda triger kayışı yok, zincir var. kafan rahat olsun.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 17, 2008, 13:41:42 »
yanlış biliyorsunuz

deneyimli ustaların söylemi

birçok kez triger kayışı kopmuş motoru sadece kayışlarını takarak kullanılır hale getirmişler
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 17, 2008, 15:12:23 »
dostum birkezdaha araştır
birbirimize yanlış bilgi vermeyelim
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 18, 2008, 00:43:20 »
1993-1997 arasi Corolla'lar bildigim kadariyla non-interference (piston ve valve temassiz?) motora sahip.Triger kayisi koptugu zaman motor duruyor ama herhangi bir hasar olusmuyor.Wikipedia'nin dedigine gore neredeyse tum dizel motorlar temasli turden, yangi kayis koptugunda hasar meydana geliyor.Toyota, interference/temasli motoru oilan araclarinda zincir kullaniyorken temassiz motorlu araclarda kayis kullaniyormus.

http://www.corolland.com/forums/lofiversion/index.php/t18076.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Timing_belt
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Eylül 21, 2008, 23:30:03 »
selam  arkadaşlar daha önce bende bu konuyu açmıştım arkadaşlar saolsun bilgilendirdi. ama ben kopunca masraf olmadığını yeni duydum usta koparsa en az 2 milyar masraf açan dedi servise sormadım eğer sorun olmuyorsa çok acelele etmemet lazım bende 1997 1.6 xei var 70 bin km hiç değişmedi, normalde 100 binde deişiyorlar tabiki yıl da önemli ben masraf açar diye korkuyordum yinede değişmek isterim tabiki ama koptuğunda diğer arabalardaki gibi sorun oluyormu onu iyi araştırmak gerek
1997 1.6 XEİ " EFSANE " ( yere yakın olandan korkacaksın !.. ARABAM TOYOTA MOTORUM YAMAHA japon)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 21, 2008, 23:52:58 »
Merhaba 2004 corolla terra sedan otomatik arac satin aldim agustos ayinda. su an 93.000'km de 80.000 bakiminin yapilip yapilmadigini ve triger'in degisip degismedigini nasil anlarim. ? Yetkili serviste 70.000 Km den sonra kayit yok.
Merhabalar. VVT-I motorlu araçlarda triger kayışı yerine zincir var ve bu zincir herhangi bi km.de periyodik olarak değişmiyor. O yüzden kafanız rahat olsun.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 21, 2008, 23:59:37 »
Arkadaşlar Ahmet Özkök arkadaşımız doğru söylüyor. Bu araçlarda kesinlikle triger kayışı koptuğunda motora bi zarar vermiyor. Bahsedildiği gibi Tofaş araçlarda bu kadar yüksek maliyete yol açmasının sebebi kayış koptuğunda zaten milimetrik mesafede birbirine değmeden çalışan piston ve subapların kayış kopunca birbirlerine temas ederek subapları eğmek suretiyle zarar vermesidir. Bu durum Toyota'lar söz konusu değildir. Ahmet arkadaşın Toyota'da anlattığı gibi pistonlar ve subaplar birbirine temas etmiyor. O yüzden size açacağı tek zarar yolda kalmak olur. Aracı bi tamirhaneye çektirip yeni kayış takıp yolunuza devam edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2008, 02:18:04 »
adil abi serviste çalışıyordu sanırım
duy sesimizi adil abiiii  :daghan:
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #29 : Eylül 29, 2008, 23:40:22 »
ya arkadaslar terra da gergı sıstemlı zıncır rulman yokmuydu ben mı yanlıs bılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #30 : Ekim 01, 2008, 00:12:48 »
TRIGER KAYIS MARKASI OLARAK DYCO YU ONERIRIM HERALDE KAYISIN FIYATI 35-50 CIVARI OLMASI GEREKIYOR..BENIM 1993 MODEL TOYOTA CORONAMIN DEVIR DAYIM POMPOASI YOLDA GIDERKEN KILITLEDI..VE TRIGER SIYIRDI DAHA SONRASINDA KOPTU..KAYISIN KOPTUGU ANA KADAR ARACI KULLANDIM SERVISE YETISTIRMEK ICIN...BASKA MARKA ARABA OLSA MERCEDES BMW AUDI FARKETMEZ TRIGER KAYISI KOPTUKTAN SONRA KASNAKLAR BOSA DONDUGU AN MOTORLAR SUBAP EGIYOR...VE MASRAF MASRAF MASRAF...SIZIN ARACINIZDA DA BU PROBLEM OLMIYCAK..YANI KAYIS KOPSADA MOTORUNUZDA PROBLEM OLMIYCAKTIR...MASLAK SANAYIDE ;DEVIRDAYIM POMPA,BUTUN KAYISLAR,VE TAMIR SETLERI VE ADINI HATIRLAYAMADIGIM BIR PARCA +ISCILIK 275 YTL ..OLAY OLALI 2 AY OLDU...UMARIM ISINIZE YARAR BILGILER...VE HIC RISKE ATMAYIN  BAKIMINIZI YAPTIRIN CUNKI MOTORA HARARET YAPTIRIRSANIZ COK MASRAF

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 01, 2008, 01:16:42 »
Dayco burada da bilinen bir marka.Goodyear gatorback kayislari da kaliteli.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yarisss
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #32 : Ekim 08, 2008, 12:25:33 »
Merhabalar
Triger kayışı hakkında bildiklerim km olarak toyotada 100 bin de değişim veriyor ama bu demek değilki 101 binde kopacak.Yapılan testlerde araştırmalarda bu km den sonra kopmalar oluştuğu tespit edilmiş.Buda zaten 150 bini buluyor.Firmalarda kendilerini garanti altına almak için 100 de yeniliyolar.Tabiki yılda çok önemli nihayetinde lastik parçası bir kayış zamana bağlı çürümelerdende daha az km lerde kopuyor.Onun için riske atma yenile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #33 : Ekim 10, 2008, 00:22:35 »
arkadaşlar ben toyoto prof.teknisyen corolla 1.6 motorlarımızda triger kayışımız 100.000 km veya 5 yıl ömür biçiliyor fakat bu kullanılan malzemeye göre deyişir . 1.6 motorlarımızda trıger kopsa dahi motor zarar görmez sadece yolda kalırsınız ama oda masraflı olur. karar sizin .
bizim müşterilerden biri büyük çekkmecede trıger  koparmış 1.6 araç tabi
haliyle oradaki esnaf  hemen gelmiş motor açılması gerekiyor demiş ben müşteriye gerekeni söyledim araç çekiciyle geldi 60 dk içinde müşteri şaşırdı taktık ve gitti bize danışmasydı 1000 ytl resmen alacaklardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 10, 2008, 08:34:31 »
arkadaşlar ben toyoto prof.teknisyen corolla 1.6 motorlarımızda triger kayışımız 100.000 km veya 5 yıl ömür biçiliyor fakat bu kullanılan malzemeye göre deyişir . 1.6 motorlarımızda trıger kopsa dahi motor zarar görmez sadece yolda kalırsınız ama oda masraflı olur. karar sizin .
bizim müşterilerden biri büyük çekkmecede trıger  koparmış 1.6 araç tabi
haliyle oradaki esnaf  hemen gelmiş motor açılması gerekiyor demiş ben müşteriye gerekeni söyledim araç çekiciyle geldi 60 dk içinde müşteri şaşırdı taktık ve gitti bize danışmasydı 1000 ytl resmen alacaklardı

Abi bu toyoto prof. teknisyen demek tam olarak ne demek oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yarisss
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2008, 16:25:08 »
operatör doç doktor gibi bişey galiba  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 02, 2012, 19:51:23 »
Merhabalar
Triger kayışı hakkında bildiklerim km olarak toyotada 100 bin de değişim veriyor

Uzun süre geçmiş ama benim gibi gezen arkadaşlar olabilir.
Onun için kitapdaki bilgileri eklemek istedim...

1.3 and 1.6 litre non-VVT-i models
Every 90 000 km or 6 years - whichever comes sooner

• Renew the timing belt (See Chapter 2A).
• Check and adjust the valve clearances
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^