Bu kural asla geçerli değildir.
Hmmm. Haklı olabilirsiniz. Ne de olsa bu tavsiyeleri aldığımı söylediğim kitapçık TOYOTASA tarafından hazırlanmış. Büyük bir olasılıkla onlar da Toyota tarafından yayımlanan bir broşürden tercüme etmişlerdir. Ne TOYOTASA, ne de Toyota, sizin derin bilgi birikiminize ve deneyiminize sahip değildirler, o yüzden böyle abuk sabuk şeyler yazarlar. Üstelik onlar üretici ve satıcı, araba bir an önce bozulsun da yenisini satalım diye böyle tuzaklar kuruyor da olabilirler. Gerçi ben de yaklaşık 45 senedir motoru çalıştırdıktan sonra motor sesi normale gelir gelmez (kaç saniye, saymadım) vitese takıp yola çıktım
(*), hiç bir aracımda da motor/şanzıman/diferansiyel sorunu ile karşılaşmadım, ama olsun, sizin deneyiminiz mutlaka daha üstündür ve uyulması gerekir, saygı duyarım.
Bu arada ben, karınca kararınca kafama uygun bulduğum birtakım bilgileri içeren bir kitapçık bulunca bunu bu forumda paylaşmayı düşündüm ve oturup derledim, buraya aktardım. Siz de kendi bilgilerinizi bizlere aktarmak istemez misiniz? Herkes faydalanır, fena mı olur?
(*) Hava sıcaklığı belli bir değerin altında olduğu zaman zaten motorun sesinden bir şeyler anlamak mümkün oluyordu o sıralarda, ses yalıtımı bugünkü kadar iyi değildi. O zaman dahi motor sesinin normale dönmesini bekliyor (15-30 saniye), yola öyle çıkıyordum.