Gönderen Konu: Buyurun Yakıt Tasarrufuna!  (Okunma sayısı 4241 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Buyurun Yakıt Tasarrufuna!
« Yanıtla #20 : Ocak 22, 2011, 10:45:20 »
Bu kural asla geçerli değildir. 3 gün -5 derece yatan bir araç, 3-5 saniyede yağ ısınacak ve yağ incelecek tam yağlama yapacak  :huh: yani yağ incelecek ısınacakki tam yağlama yapsın. el kitabinda bile 30sn ile 1 dk çalışma süresi söylüyor  ;) 0,065 lt yakıttan kaçacağız diye motorun ömrünü kısaltmayın bilgilerinize :)
2009un kitapçığında da hemen yürüyün diyor mustafa yaa.. yağ işi biraz değişmiş, vizikositeleri içeren tablo bile değişmiş iki aracın kullanma klavuzunda..artık ince yağ kullanmak yeterli yağlama için.. tutup 20w50 kullanmıyorsak beklemek gereksiz ya
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 22, 2011, 10:45:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 22, 2011, 11:09:18 »
Bu kural asla geçerli değildir.

Hmmm. Haklı olabilirsiniz. Ne de olsa bu tavsiyeleri aldığımı söylediğim kitapçık TOYOTASA tarafından hazırlanmış. Büyük bir olasılıkla onlar da Toyota tarafından yayımlanan bir broşürden tercüme etmişlerdir. Ne TOYOTASA, ne de Toyota, sizin derin bilgi birikiminize ve deneyiminize sahip değildirler, o yüzden böyle abuk sabuk şeyler yazarlar. Üstelik onlar üretici ve satıcı, araba bir an önce bozulsun da yenisini satalım diye böyle tuzaklar kuruyor da olabilirler. Gerçi ben de yaklaşık 45 senedir motoru çalıştırdıktan sonra motor sesi normale gelir gelmez (kaç saniye, saymadım) vitese takıp yola çıktım(*), hiç bir aracımda da motor/şanzıman/diferansiyel sorunu ile karşılaşmadım, ama olsun, sizin deneyiminiz mutlaka daha üstündür ve uyulması gerekir, saygı duyarım.

Bu arada ben, karınca kararınca kafama uygun bulduğum birtakım bilgileri içeren bir kitapçık bulunca bunu bu forumda paylaşmayı düşündüm ve oturup derledim, buraya aktardım. Siz de kendi bilgilerinizi bizlere aktarmak istemez misiniz? Herkes faydalanır, fena mı olur?

(*) Hava sıcaklığı belli bir değerin altında olduğu zaman zaten motorun sesinden bir şeyler anlamak mümkün oluyordu o sıralarda, ses yalıtımı bugünkü kadar iyi değildi. O zaman dahi motor sesinin normale dönmesini bekliyor (15-30 saniye), yola öyle çıkıyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 22, 2011, 12:35:46 »
Türkay abi el kitabi ne derse desin. Engin abi en güzelini şimdi yazmış. aracınızı tanıyorsanız zaten sesinden anlaşılır ısındığı. soğuk motora yük bindirmek herzaman zararlıdır. En doğrusu motorun sesinden anlaşılır. eski reno12 lerde hararet göstergesi yoktu onlar göstergeye bakıptamı ısıtıyorlardı :) her işimiz göstergelere kalsaydı nerde kaldı söförlük :D
Teşekkür ederim Engin abi senin kadar tecrübe sahibi olamasakta iste aklımızın yettiği kadar :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN