Gönderen Konu: Boya Üzerindeki Çizik İzleri  (Okunma sayısı 11295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya Üzerindeki Çizik İzleri
« Yanıtla #20 : Mart 13, 2011, 20:55:56 »
Arkadaşlar, şikayetimle ilgili olarak, bugün yetkili bayiden aradılar, şikayetimin kendilerine iletildiğini, dilersem aracıma ücretsiz pasta-cila yapacaklarını söylediler. Ancak yine de "hata kabul etmek" gibi bir nezakette bulunmadılar. Sizce ne yapmalıyım?
Sonuçta bir aylık arabaya neden pasta yaptırmak zorunda bırakılıyorum, maddi açıdan bana külfeti olmasa da boyanın üzerindeki verniğin incelmesine neden olacak bu işlemin, bu hatanın telafisi olamayacağını düşünüyorum.

Ayrıca toyota'nın sergilediği "aranızda halledin" tarzı davranışı da hiç beğenmedim.
Bunu, toyota müşteri ilişkilerini tekrar arayıp dile getireceğim.

gökkuşagı servisi çok iyi biliyorum 20 senedir toyotaya biniyorum ve yetkili servis haricinde hiç bakım yaptırmadım,fakat gökkuşagı kadar yetkisiz , etkisiz ve beceriksiz bir servis görmedim.neyseki kapandı.:)

toyota ise bahsettiğiniz gibi hiçbir zaman çözüm bulmuyor benzer bir durum benimde basıma gelmişti toyota ile konuşmalarımın bana ilave telefon parası ödetmekten başka bir işe yaramadı.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 13, 2011, 20:55:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2011, 09:29:47 »
Gözün aydın ibrahim bey, mikrop gökkuşağı kapanmış (Mustafa alper öyle diyor)
Toyotanın önerdiği ücretsiz pasta cilayı yaptırın bence, sonuçta bedava arabayada bi zarar vermez
yinede içiniz rahat etmeyecekse, pasta yaptırmayın, sadece cila yaptırın
arabanızdaki çiziklerin nedeni bence şu: arabayı showroom da beklettikleri her gün siliyorlar
orada çalışan çaycı kadın elinde bi nemli bez, ha bire siler, millet arabayı mıncıkladıkça , kadıncaaz elinde bez hemen parmak izlerini çıkarmaya koşar
sizin arabada sanırım eyey bi süre showroom da beklemiş... o çizikleri fazla önemsemeyin, aracı kullanırken, ne yaparsanız yapın yine cizikler olacak
fırçayla yıkatmamak çözüm değil, pelüşle yıkatıncada pelüşün aralıklarına tozlar girip yıkarken çiziyor
sizin yapacağınız ise gayet basit
"turtle stech remover" çizik giderici cila alacaksınız, arabanızı ortalama 6 ayda bir bununla cilalayacaksınız , cilayı attıktan 1 hafta sonrada "turtle original classic" ile tekrar cilayacaksınız
ilk cila cizikleri yok eder (pasta olmadığı için boyayı inceltmez)
ikincisi ise koruyucu ciladır..bu ikisini uyguladıktan sonra büyüteçle baksanız bile tek çizik göremezsiniz ve en az 6 ay dayanır, kapalı garajınız varsa 1 yıl gider
başka markaları kullanmanızı önermem ömürleri az oluyor, hele bizim yerli ÇBS Belko rezalet ötesi, ilk yağmurda ciladan eser kalmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2011, 10:48:06 »
aracınızın uzerındekı cızıkler hare olarak adlandırılıyor... arac sıfır olarak tırlarla plazaya gelırken yoldakı uzerını bı madde ıle kaplıyorlar emın olmamakla beraber bal mumu olabılır.. bunlar arac sıze teslım edılırken temızlenıyor ancak bole daıresel cızıkler hareler olusturuyor...
 2010 hyundai accent aldık gecen sene aynı sey oldu cunku uzerındekı tabakayı temızlerken dıkkat etmıyolar.sıfır arabayı mequiar's a goturup komple uygulama yaptık hıc bısey kalmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 14, 2011, 11:00:37 »
O hareler eninde sonunda oluyor.Ara ara boya koruma yaptırmak bu yüzden gerekli.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #24 : Mart 22, 2011, 15:27:31 »
Mustafa Bey, Kemal Bey, Cem Bey ve Can Bey, bilgiler için teşekkür ederim.
Sorunumu Toyota çözmek istemedi.
Konuyu kapatmak için ellerinden geleni yaptılar, "çözümsüzlük" de dahil.
O kadar araştırıp, her konuda memnun kalacağımı düşünerek araç satın aldığım Toyota'dan daha 1. ay bitmeden nefret ettim.
İstediği kadar kaliteli ya da sorunsuz olsun, bir dahaki aracım kesinlikle Toyota olmayacak.
Aracı görmeden, müşteriye "yapacak bir şey yok" demek, "bu işi beceremiyorum, embesilin tekiyim, tekelim, senin elinden de bir şey gelmez" anlamına geliyor.
Bu konu benim için Toyota-TR ayağı için kapandı.

Araca boya koruma yaptıracağım ama nereye yaptırmak gerekir acaba?
Kozyatağı Carrefour önündeki "beni yıka" isimli şirket pasta+boya koruma (kısaca dört işlem deniyomuş) 150.-TL teklif etti.
Başka bir şirket ya da burası için tavsiyede bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 22, 2011, 15:38:14 »
Benim araçta da fırça ile yıkama yüzünden çok fazla kılcal çizik oluştu. Bugün AutoKing ile görüştüm. Kasko indirimi yaptılar. Araç sıfır olduğu için 230 TL fiyat verdiler. Eski araçta aynı uygulama 330 TL imiş. 3 sene 60 TL gibi bir rakam vererek aynı uygulamayı tekrarlatabiliyormuşuz.

Uygulama aşağıdaki gibi olacakmış.

///////////////////

“DIAMOND Ultra Boya Koruma (PP-2):     
         Genellikle yeni ve boyası henüz dış etkenlerden dolayı zarar görmemiş araçlara tavsiye edilen bir hizmettir. Araç boyası, metal ve lastik gibi dış aksamları nano teknoloji çift komponentli özel bir ürünle yaklaşık en az 3 (üç) yıl süre ile korunur ve sürekli olarak parlaklığını muhafaza eder. Bu süre içerisinde boya yüzeyine herhangi bir parlatma işlemi yapılması gerekmez.

Bu hizmet boya kondisyonu çok iyi veya 0 km yeni araçlar için tavsiye edilir. Kullanılmış araçlar için (PP-3) kodlu hizmet önerilmelidir.

Not: Diamond Ultra Boya Korumanın daha uzun ömürlü olabilmesi için, müşteriye 1 adet Diamond Şampuan ve 1 adet Conserver Koruyucu Bakım ünitesi satın alması tavsiye edilir. Şampuan her dış yıkama ile birlikte, Conserver Koruyucu Bakım Ünitesi ayda bir defa yıkama sonrasında etiket talimatına göre uygulanır.

///////////////////

Birde Sonaxta bir kampanya var. Avea kullancılarına özelmiş. Kampanya aşağıdaki gibi;

//////////////////

AVEA - SONAX işbirliği devam ediyor. 1 Ocak - 15 Mart tarihleri arasında yaptığımız AVEA Kampanyası otomobilseverlerden çok büyük ilgi gördü. AVEA ile iç temizlik konsepti üzerine yaptığımız kampanya çalışmasının ardından bu kez de 30 Nisan tarihine kadar Boya Temizleme, Parlatma ve Koruma uygulamasında çok özel avantajları AVEA kullanıcılarına sunuyoruz.

SONAX yazıp 5060'a gönderen AVEA kullanıcıları gelen şifre ile Türkiye'nbin her yanındaki SONAX Uygulama Merkezlerinde Boya Temizleme, Parlatma ve Koruma uygulamasını 250 TL yerine 159 TL'ye yaptırıyor.

Üstelik uygulama yaptıran herkese TÜV onaylı Trafik Seti hediye.

AVEA Kampanyasında son tarih 30 Nisan

/////////////////////

Siz ne dersiniz arkadaşlar? Yorum alabilirmiyiz?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 09, 2011, 14:21:30 »
Mustafa Bey, Kemal Bey, Cem Bey ve Can Bey, bilgiler için teşekkür ederim.
Sorunumu Toyota çözmek istemedi.
Konuyu kapatmak için ellerinden geleni yaptılar, "çözümsüzlük" de dahil.
O kadar araştırıp, her konuda memnun kalacağımı düşünerek araç satın aldığım Toyota'dan daha 1. ay bitmeden nefret ettim.
İstediği kadar kaliteli ya da sorunsuz olsun, bir dahaki aracım kesinlikle Toyota olmayacak.
Aracı görmeden, müşteriye "yapacak bir şey yok" demek, "bu işi beceremiyorum, embesilin tekiyim, tekelim, senin elinden de bir şey gelmez" anlamına geliyor.
Bu konu benim için Toyota-TR ayağı için kapandı.

Araca boya koruma yaptıracağım ama nereye yaptırmak gerekir acaba?
Kozyatağı Carrefour önündeki "beni yıka" isimli şirket pasta+boya koruma (kısaca dört işlem deniyomuş) 150.-TL teklif etti.
Başka bir şirket ya da burası için tavsiyede bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

eger aracınızın boyası ıcın tızız bırıysenız bence bıraz daha fazla verın mequiars'a gıdın ve detaylı koruma yaptırın.. daha sonrada ayda bır M66 M34 atın aynı sekılde koruyun boyanızı tabı bunları yaparkende fırcayla yıkatmayın aracınızı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #27 : Nisan 11, 2011, 21:48:40 »
Bu gökkuşağının yaptığı ne ilk nede son olacak paralarını aldıktan sonra müşteri memnuniyeti sadece sözde!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #28 : Nisan 18, 2011, 09:57:04 »
Bu gökkuşağının yaptığı ne ilk nede son olacak paralarını aldıktan sonra müşteri memnuniyeti sadece sözde!

Haklısınız, bu durum Toyota TR için de geçerli.
Müşteri memnuniyeti sadece aracı satana kadar. Sattıktan sonra ise, "ne halin varsa gör!".

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 18, 2011, 16:23:02 »
Haklısınız, bu durum Toyota TR için de geçerli.
Müşteri memnuniyeti sadece aracı satana kadar. Sattıktan sonra ise, "ne halin varsa gör!".

Yinede Toyotada müşteri memnuniyeti diğer firmalara oranla bayağı iyi ama dahada iyi olabilir ben şu ana kadar bir memnuniyetsizlik yaşamadım umarım hiç kimse yaşamaz.