0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kemal Bey, çizik derken, boya üzerinde, yoğun ışık altında gözüken dairesel izleri kastettim, aracı geri verecek kadar mühim değil, ha teslim alırken bu kadar uyanık olsaydım teslim almazdım gerçi.Muhammet bey, çizik dediğim gibi, hafif izler. Boya aslında zarar görmemiş ama iz olmuş. Hani dairesel makine izleri olur ya onlardan. Az önce götürdüm aracı, tartıştım, ön kaput ve bagaj kapağına cila yaptılar, çiziklerden eser kalmadı. Aslında büyütmemin sebebi, suçunu kabul edip de, özür dilemek yerine, "siyah araçta bu olur" diye savunma yapması. Bayinin adını veriyorum : Gökkuşağı. Sakın ha uğramayın!
bu kadar basit bir sorun(!) yüzünden gökkuşağı gibi bir servise çamur atmak ne derece mantıklıdır bilemeyeceğim doğrusu...
Gökkuşağı Otomotiv'in bu işe ne zaman başladığı önemli değil. İnsanların işlerini iyi yapmaları gerek. Neyse, servis tartışmasına dönüşmesin.Arkadaşlar,Boya üzerinde, dairesel izleri yok etmek, ya da azaltmak mümkün müdür?Mesela benim olayda cila yaptılar, hiç bir iz kalmadı. Bu geçici bir çözüm mü, tekrar eski izler gelecek mi? Yoksa o izler silindi gitti mi?Ayrıca boya koruma, bu çiziklerin artmasını engeller mi, aynı zamanda önceki çizikleri kapatır mı?
Yok olan şey geri gelmez, şunu demek istiyorum, yapılan cila uygulaması çizik gidermede içeriyorsa geri gelmez, ama sadece cila sürülmüş ise zamanla geri gelir...Boya koruma ve Çizik giderme iki ayrı işlemdir, Aşındırıcılar kullanılarak boya çiziklerden arındırılır, parlak, temiz kadife gibi bir yüzey elde edilir.Daha sonra bu yüzeyin bu parlak temiz halini doğal etkenlere karşı (yağmur, toz, çamur, güneş ışığı, is , kuş pisliği vb...) koruma altına almak için boya koruma yapılır.Hakkıyla yapılan boya koruma işlemi eğer Nano değilse ( Nano korumalra daha uzun gidiyor) ve sonra araç yıkamaları fırçasız cilalı yıkama olursa 1 sene rahat gider....