Gönderen Konu: Boya Üzerindeki Çizik İzleri  (Okunma sayısı 11294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
Boya Üzerindeki Çizik İzleri
« : Ocak 21, 2011, 11:31:57 »
Arkadaşlar, 10 gün önce teslim aldığım Toyota Yaris arabamın boyası üzerinde dairesel izler var.
Teslim alırken itirazım üzerine yetkili, "siyah araçta bunlar gözükür, normaldir"  deyince ikna olmuştum.
Dün aracı profesyonel bir yıkamacıda yıkattım, fırça, sünger ve benzeri madde sürdürmedim.
Orada boya koruma ustaları falan vardı, onlara bu izleri sorduğumda, "normal değil, ben olsam bu şekliyle teslim almazdım" dediler.
Sizce normal mi, değilse ne yapmalıyım?

Toyota Club Türkiye

Boya Üzerindeki Çizik İzleri
« : Ocak 21, 2011, 11:31:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya Üzerindeki Çizik İzleri
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2011, 11:54:48 »
servis yetkilisi doğru söylemiş fakat çiziklerin ne derece olduğu önemli,showrom aracı ise  size bu şekilde belirtene kadar ufakdan bir çizik giderici ile sildirmesi yada servisleinde cila yaptırması çiziklerin giderilmesine yardımcı olacaktı... fırcasız yıkamaya özen göstermeniz gerekiyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2011, 13:22:39 »
bence geri ver arabayı, sıfır arabada çizikmi olurmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2011, 14:26:13 »
Kemal Bey, çizik derken, boya üzerinde, yoğun ışık altında gözüken dairesel izleri kastettim, aracı geri verecek kadar mühim değil, ha teslim alırken bu kadar uyanık olsaydım teslim almazdım gerçi.

Muhammet bey, çizik dediğim gibi, hafif izler. Boya aslında zarar görmemiş ama iz olmuş.
Hani dairesel makine izleri olur ya onlardan. Az önce götürdüm aracı, tartıştım, ön kaput ve bagaj kapağına cila yaptılar, çiziklerden eser kalmadı.

Aslında büyütmemin sebebi, suçunu kabul edip de, özür dilemek yerine, "siyah araçta bu olur" diye savunma yapması.

Bayinin adını veriyorum : Gökkuşağı. Sakın ha uğramayın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2011, 14:58:04 »
bu kadar basit bir sorun(!) yüzünden gökkuşağı gibi bir servise çamur atmak ne derece mantıklıdır bilemeyeceğim doğrusu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2011, 15:28:26 »
Kemal Bey, çizik derken, boya üzerinde, yoğun ışık altında gözüken dairesel izleri kastettim, aracı geri verecek kadar mühim değil, ha teslim alırken bu kadar uyanık olsaydım teslim almazdım gerçi.

Muhammet bey, çizik dediğim gibi, hafif izler. Boya aslında zarar görmemiş ama iz olmuş.
Hani dairesel makine izleri olur ya onlardan. Az önce götürdüm aracı, tartıştım, ön kaput ve bagaj kapağına cila yaptılar, çiziklerden eser kalmadı.

Aslında büyütmemin sebebi, suçunu kabul edip de, özür dilemek yerine, "siyah araçta bu olur" diye savunma yapması.

Bayinin adını veriyorum : Gökkuşağı. Sakın ha uğramayın!

sorununuzun giderilmesi güzel olmuş... servis ile olan sıkıntınızı" orjinal servis elekştirileri" başlığı altında da  dile getirebilirsiniz...1000 km bakımı ve 10.000 km bakımından sonra servise ısınırsınız :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2011, 17:19:12 »
bu kadar basit bir sorun(!) yüzünden gökkuşağı gibi bir servise çamur atmak ne derece mantıklıdır bilemeyeceğim doğrusu...

Oğuzhan Bey,

Siz de aldığınız aracın size bu şekilde teslim edilerek son dakika golü atılmasının ardından, servis yetkililerinin pişkin pişkin "siyah araçta çizik olur zaten" diye gayrı ciddi yaklaşsa, sizin tavrınız da eminim bu kadar Gökkuşağını korur nitelikte olmazdı.

Önceki mesajlarda da belirttiğim gibi, sorun büyük olmasa da (ki bence büyük), tavır kötü.

"Kusura bakmayın, temizlik yapılırken olmuş, özür dileriz, bu hatayı telafi etmek için, şu hizmeti size ücretsiz sunalım" şeklinde yaklaşsalar zaten diyeceğim bir şey yok. Ama karşınızdaki insan "siyah araba böyle olur" diyerek sizi daha da öfkelendiriyor.

Tartışma sırasında onlara da dediğim gibi, siyah arabanın çiziklerini veya kirini belli etmesi, benim sorunum.
Nasılsa belli edecek diye baştan bu hatayı kabul etmekse enayilik olur ki benim teslimat karambole geldi akşam hava karanlıktı, işler ucu ucuna yetişti, arada kaynadı, ayrıntılı inceleme yapamadım, bu duruma düştüm.

Aracı söz verdiklerinden iki hafta sonra teslim etmeleri, bu gecikme süresi zarfında defalarca arayıp not bırakmama rağmen bir kere bile tenezzül edip aramamaları da cabası.

O yüzden, Gökkuşağı'ndan memnun kalmadım.

Bu sorunu ve daha önemlisi tavırlarını ise Toyota Ana Bayisi, gerekirse Yurtdışı temsilciliklerine kadar götüreceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2011, 17:26:09 »
ben size gökkuşağı çok mükemmel bir yer nasıl böyle söylersiniz demiyorum ibrahin bey.
ama aracımı teslim aldığımda üstünde iki tane iz vardı, siyah arabada olur dediler bişey yapmadılar, asla gökkuşağına gitmeyin gibi bir yaklaşım da doğru değil, neticede Türkiye'deki ilk Toyota bayiilerinden biri, tabi ki servisler hakkındaki eleştirilerinizi paylaşıcaksınız ona kimsenin bişey dediği yok zaten, ama burası yeri değil, onun için açılmış özel başlıklar da var...

ha tabi ki bu tarz konuları üst mercilere taşıyın, servislerdeki kalitenin devamlılığı açısından hepimize yararlı olur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • I love my toyota ...
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 30 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2011, 22:07:21 »
Maalesef bu tür şeyler hep başımıza geliyor, Sivas toyota servisi adına konuşayım,
kesinlikle bakım sonrası araba yıkatılacak bir yer değil,
geçenlerde MMT değişimi için aracımı bıraktım akşam almaya gittiğimde ne göreyim,  >:(
aracımı yıkamışlar, aracımın her tarafı buz tutmuş, kapılar zor açıldı ve üstüne aracımın her tarafı resmen çizklerle dolmuş ya çok kirli bir fırça yada çok kirli buzlu bir bez ile resmen Amcam arabanın boyasının canına okumuş... !!!

50-60 bin Tl lik araçları resmen fırçalarla mahvediyorlar, kocaman plazalar fırçasız yıkama teknolojisine ekipmanına sahip değiller, hayret  :olu:

Hata bende :argh:, yıkamayın diye belirtmeyi unuttum, -17 derecede yıkamazlar diye düşünmüştüm...

şimdi boya koruma yapmak için baharı bekliyorum, yapacak bişey yok...

"Çok param olunca Subaru alıcam"
"2007 Corolla 1.6 MMT Xenon VSC"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2011, 09:53:58 »
Toyota servisleri böyle değildi ya, neler oluyor bunlara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2011, 12:21:38 »
Gökkuşağı Otomotiv'in bu işe ne zaman başladığı önemli değil.
İnsanların işlerini iyi yapmaları gerek. Neyse, servis tartışmasına dönüşmesin.

Arkadaşlar,
Boya üzerinde, dairesel izleri yok etmek, ya da azaltmak mümkün müdür?
Mesela benim olayda cila yaptılar, hiç bir iz kalmadı. Bu geçici bir çözüm mü, tekrar eski izler gelecek mi? Yoksa o izler silindi gitti mi?

Ayrıca boya koruma, bu çiziklerin artmasını engeller mi, aynı zamanda önceki çizikleri kapatır mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • I love my toyota ...
  • 30 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2011, 12:36:34 »
Gökkuşağı Otomotiv'in bu işe ne zaman başladığı önemli değil.
İnsanların işlerini iyi yapmaları gerek. Neyse, servis tartışmasına dönüşmesin.

Arkadaşlar,
Boya üzerinde, dairesel izleri yok etmek, ya da azaltmak mümkün müdür?
Mesela benim olayda cila yaptılar, hiç bir iz kalmadı. Bu geçici bir çözüm mü, tekrar eski izler gelecek mi? Yoksa o izler silindi gitti mi?

Ayrıca boya koruma, bu çiziklerin artmasını engeller mi, aynı zamanda önceki çizikleri kapatır mı?

Yok olan şey geri gelmez, şunu demek istiyorum, yapılan cila uygulaması çizik gidermede içeriyorsa geri gelmez, ama sadece cila sürülmüş ise zamanla geri gelir...

Boya koruma ve Çizik giderme iki ayrı işlemdir, Aşındırıcılar kullanılarak boya çiziklerden arındırılır, parlak, temiz kadife gibi bir yüzey elde edilir.

Daha sonra bu yüzeyin bu parlak temiz halini doğal etkenlere karşı (yağmur, toz, çamur, güneş ışığı, is , kuş pisliği vb...)  koruma altına almak için boya koruma yapılır.

Hakkıyla yapılan boya koruma işlemi eğer Nano değilse ( Nano korumalra daha uzun gidiyor) ve sonra araç yıkamaları fırçasız cilalı yıkama olursa 1 sene rahat gider....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 22, 2011, 12:48:21 »
Yok olan şey geri gelmez, şunu demek istiyorum, yapılan cila uygulaması çizik gidermede içeriyorsa geri gelmez, ama sadece cila sürülmüş ise zamanla geri gelir...

Boya koruma ve Çizik giderme iki ayrı işlemdir, Aşındırıcılar kullanılarak boya çiziklerden arındırılır, parlak, temiz kadife gibi bir yüzey elde edilir.

Daha sonra bu yüzeyin bu parlak temiz halini doğal etkenlere karşı (yağmur, toz, çamur, güneş ışığı, is , kuş pisliği vb...)  koruma altına almak için boya koruma yapılır.

Hakkıyla yapılan boya koruma işlemi eğer Nano değilse ( Nano korumalra daha uzun gidiyor) ve sonra araç yıkamaları fırçasız cilalı yıkama olursa 1 sene rahat gider....

Cila yapalım dediler, yaptılar getirdiler, çiziklerden eser kalmadı. Ama cizik giderici uyguladılar mı bilmiyorum.
Sadece cilayla cizikleri bu kadar yok edeceğini sanmıyorum, sanırım (umarım) çizik giderici de sürmüşler.

Boya koruma ya da pasta-cila işlemlerinde, dairesel izler oluşmak zorunda mı?

Bu iki işlemin birden, elle yapılması mümkün mü? İlla makineyle mi yapılmalı?

Anladığım, önce boya koruma ardından pasta-cila yaptırmak boyanın hem ömrünü arttıracak hem de görünümünü güzelleştirecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • I love my toyota ...
  • 30 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2011, 16:14:06 »

Yanlış anlaşılma olmasın diye :

Pasta - cila : sanayici deyimi
yapılan iş "aşındırıcı bir pasta + cila"

yapımı el ile veya makine ile olabilir, sanayiciler çok hızlı bir sürede yapıyorlar bu işlemi makine ile, daha sonrasında boyada hareler kalabilir, vernik tabakası çok inceltilebilir, ve ömrüde 2-3 haftadır,  yani riskli, ehil olan insanların yapması lazım....

pasta -cila ile ilgili çok kötü bir örnek, kendini iyi zanneden arabanın canına okuyan, arabanın her tarafında hareler bırakan bir ustanın videosu

STARWASH-PASTA VE HARE ATILIŞI

Boya koruma:

Detaylı temizlik+kil+ aşındırıcı ile çizik giderme+ aracın rengine göre glaze+ sealent+ wax

Boya koruma yaklaşık bir 10 saatte biter ve ömrüde 6-7 aydır.

özetle çizik giderme boya korumanın altında yapılan bir uygulamadır, Elle uygulama yorucudur, olur ama makine bambaşka, makine ağır toptur...!
reçete:

"çizik giderme + boya koruma+ fırçasız yıkama"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2011, 11:10:17 »
ibrahim bey aracınız hayırlı olsun.
bu gökküşağı nerde bilmiyorum ama gidilmemesi konusuna değinmeniz çok haklı ve yerli bir davranış. mümkün olduğu kadar bu ve bunun gıbı yerlere gıtmemelı ve kimseyi göndermemeliyiz.
    ii gidip 0 araba al, satarken şöyle efendim böyle efendim sattıktan sonra yok öyle olmaz böyle olur. böylelerin peşini bırakmayıp , daha rezil etmek gerekir. tamamen kandırmaca mantığı ve esnaflıga yakışmayan bir davranış.
 aracınız tekrar hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2011, 18:22:24 »
Hakan Bey teşekkür ederim.

Konuyu başka bir toyota bayisine danıştım. Onlar da haklı olduğumu belirtip, konuyu toyota merkeze taşımamı önerdiler.
Şimdi konu toyota müşteri ilişkilerinde. Yakın zamanda cevap verileceğini belirttiler.
Bakalım ne olacak, bayinin söylediğine göre "her şey olabilir"miş...
Gelişmeleri burada yazacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2011, 19:11:23 »
Arkadaşlar herkez fırçasız yıkamayı tavsiye etmiş bence fırçasız yıkmayala aracınızı yıkatmayın benim bundan önceki aracım siyahtı ve peluşla yıkardım hep 1,5 sene boyunca kullandım ve kendim hep peluşla yıkadım sattığımda araba aldığım gibiydi fırçasız yıkamaya karşı olma sebebim kullandıkları köpük zamanla boyayı matlaştırıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Şubat 22, 2011, 19:57:30 »
Arkadaşlar, şikayetimle ilgili olarak, bugün yetkili bayiden aradılar, şikayetimin kendilerine iletildiğini, dilersem aracıma ücretsiz pasta-cila yapacaklarını söylediler. Ancak yine de "hata kabul etmek" gibi bir nezakette bulunmadılar. Sizce ne yapmalıyım?
Sonuçta bir aylık arabaya neden pasta yaptırmak zorunda bırakılıyorum, maddi açıdan bana külfeti olmasa da boyanın üzerindeki verniğin incelmesine neden olacak bu işlemin, bu hatanın telafisi olamayacağını düşünüyorum.

Ayrıca toyota'nın sergilediği "aranızda halledin" tarzı davranışı da hiç beğenmedim.
Bunu, toyota müşteri ilişkilerini tekrar arayıp dile getireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 01, 2011, 20:41:27 »
siyah araç üzerinde olan dairesel hafif çizikleri kaybetmek oldukça kolay fakat biraz profesyonellik ister 2 yöntemle yapılabilir
1-kendiniz yapabilirsiniz gerekli olan marshall ince pasta ve pamuk
2-makinayla ıslak yüzeye faregla G 3 pasta uygulaması makina ile
sonuç show room görünümü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2011, 21:30:57 »
ben şahsen asla uğramam gökkuşağına
zaten yerinide bilmiyorum