Gönderen Konu: Karbüratörlü Araçlarda Yakıt Tasarruf Aparatları  (Okunma sayısı 5231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
Merhabalar, karbüratörlü 2.0 Corona  aracıma "maximumpower" isimli bi aparat taktırdım. İşçilik dahil 40 lira ve ömürlük bir parça. 100 km de 35 lira olan şehiriçi yakıt tüketimi 32 liraya düştü. 1500 km de kendini amorti edecek durumda.
2000 motorun gücünden dolayı mı, şoförlüğümle mi ilgili bilmem ama performansa ilişkin bi fark hissetmedim şehir içinde. Zaten çekiş yığılma sorunu yaşamıyorum ayrıca sert kullanmam aracı.
Benden başka deneyen oldu mu? Olduysa izlenimleriniz nedir?
Yakıt tasarrufu için önerebileceğiniz başka aparat,  yöntemler (klasikleşmiş sürüş teknikleri hariç  :D ) var mı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Karbüratörlü Araçlarda Yakıt Tasarruf Aparatları
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2011, 13:39:34 »
  100Km. de 35Tl. yi hangi test koşullarını kullanarak ve hangi yöntemler ile hesapladınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2011, 13:56:04 »
Bilimsel standartlara uygun değil tabii ki, ancak aynı yolda 1 hafta aynı sürüş teknikleri, yaklaşık aynı hava sıcaklıklarında depoyu fulleyerek. Haftaiçi işe gidiş dönüş şeklinde günlük 20 km yol yaparak. Aynı kullanımı bir hafta da aparat takıldıktan sonra yaptım. Aynı istasyon, aynı pompa ve aynı saatte depoyu tekrar fulledim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2011, 14:37:34 »
bu türlü şeylere kesinlikle inanmıyorum.bahsedilen parça bir mıknatıs benzin mıknatısın içinden geçiyor ve molekülleri düzenleniyor.iddia bu ama oto fabrikaları çok aptal ya 1 dolarlık bir magneti koyamıyorlar,tıpkı yağ üreticilerinin yağın içine envai çeşit katkı koyarken bor tozu koyamamaları gibi.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2011, 18:26:16 »
bu türlü şeylere kesinlikle inanmıyorum.bahsedilen parça bir mıknatıs benzin mıknatısın içinden geçiyor ve molekülleri düzenleniyor.iddia bu ama oto fabrikaları çok aptal ya 1 dolarlık bir magneti koyamıyorlar,tıpkı yağ üreticilerinin yağın içine envai çeşit katkı koyarken bor tozu koyamamaları gibi.
1. Kimsenin "inandıklarını" değiştirmek gibi bir amacım yok, sizde taktırın gibi bir ifade de kullanmadım zaten.
2. Bu aparatın satılması veya satılmaması beni zerre kadar ilgilendirmiyor.
3. Otomotiv ve yağ sanaayi sektörünün kabiliyetleri, üretim ve tüketici yararı konularındaki strateji ve  felsefeleri hakkında hiçbir bilgim yok.
4. Sadece tecrübemi paylaştım ve farklı uygulamalara ilişkin bilgi sahibi olmak istedim.  Çünkü dünyanın en pahalı yakıtını tüketen ülkemde yakıt tasarrufu en azından benim için önemli.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2011, 18:33:40 »
hakan kardeşim en iyi yakıt tasarrufunu dizel araç alaraka yada lpg taktırarak yapabilirsin 2.0 araç kullanmaktansa artı yüksek vergi ödemektense""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2011, 18:35:06 »
Hakan kardeş sen neden üstüne alıyorsun?bu aparatlar 10-15 senedir gündeme bir çıkıyor bir kayboluyor.bendede 1975 model 2000 motorlu bmw var,dediğin gibi %10 tasarruf olsa ben hemen alırım bir ist-kastamonu gidiş gelişte parasını çıkarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2011, 18:45:48 »
Hakan kardeş sen neden üstüne alıyorsun?bu aparatlar 10-15 senedir gündeme bir çıkıyor bir kayboluyor.bendede 1975 model 2000 motorlu bmw var,dediğin gibi %10 tasarruf olsa ben hemen alırım bir ist-kastamonu gidiş gelişte parasını çıkarır.
Atilla abi, ben ölçtüğüm değeri paylaştım, "bu türlü şeylere kesinlikle inanmıyorum" diyorsunuz, doğal olarak üstüme alındım. "Yalan" söyleyen biri konumuna düşmek kimsenin hoşuna gitmez takdir edersinizki. Ama alınganlık, kızgınlık, sitem durumu söz konusu değil.

Mustafa kardeşim araç zaten LPG li, bunlar LPG değerleri zaten. Dizele gelince; ev kredisi bitince alacağım :) inşallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2011, 20:12:13 »
Hakan senin yalan söyleyebileceğin aklımdan bile geçmez,ancak ekonomi moduna girince gaza bile insan az basar ve sonuçta hakikaten tasarruf olur ama bu kullanıştan olur diye düşünüyorum.bu arada senin araba benzinde ne yakıyor,ben söylediğin parayı benzinde diye algılamıştım,tüpte bayağı çok yakıyorsun gibime geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2011, 20:20:42 »
atilla abi 2000 motormuş aracı bence gayet normal"""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2011, 20:50:52 »
Mustafam benim 2002 ist. sıkışık trafikte 50 tl yakıyor,1975 model.Adana trafiğinin ist.kadar sıkışık olmadığını sanıyorum üstelik corona da 2002 den az yakar herhalde.onun için bana fazla geldi.demekki coronalar epey fazla yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2011, 08:37:02 »
Hakan senin yalan söyleyebileceğin aklımdan bile geçmez,ancak ekonomi moduna girince gaza bile insan az basar ve sonuçta hakikaten tasarruf olur ama bu kullanıştan olur diye düşünüyorum.bu arada senin araba benzinde ne yakıyor,ben söylediğin parayı benzinde diye algılamıştım,tüpte bayağı çok yakıyorsun gibime geliyor.
Atilla Abi, bir hafta aparatsız, bir hafta aparatlı aynı kullanım tarzıyla denedim.  Benzinde ölçüm yapmadım hiç, depoyu fullemek gerekiyor ölçüm için :) seninki 50 tl yi 100 km de mi yakıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2011, 09:49:47 »
Atilla Abi, bir hafta aparatsız, bir hafta aparatlı aynı kullanım tarzıyla denedim.  Benzinde ölçüm yapmadım hiç, depoyu fullemek gerekiyor ölçüm için :) seninki 50 tl yi 100 km de mi yakıyor?
evet hakan şehir içi