Gönderen Konu: D-4d ` Ye Hava Filitresi_?  (Okunma sayısı 4573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
D-4d ` Ye Hava Filitresi_?
« : Aralık 24, 2007, 22:33:03 »
yakıt artışı oluyor mu_?
+ ve - varsa_?

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 24, 2007, 22:33:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2008, 12:26:46 »
Yakıt artışı şöyle oluyor ses icin gaza daha fazla yükleniyorsunuz bu nedenle daha cok yakıt harcıyorsunuz.tek eksı sı bu

artısı da motor bıraz daha rahat nefes alır.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2008, 11:16:22 »
dizel araçlarda performans filtresi işe yaramıyor diye biliyorum..belkide benim arabamda sonuç alamıyorduk    Ama şu an ki benzinli 2008 corolla'ma performans hava filtresi takmayı düşünüyorum..önerebileceğiniz bir model yada kit varmı? orjinalliği bozmadan sadece tatlı ses almak istiyorum..orjinal haliyle gerçekten güzel ses vereceğim diyor  
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2008, 03:28:16 »
d4d motorlarda acık hava filtresi uygulaması yapılamıyo arkadaşlar sadece kutu içi performans filtresi uygulayabilrsiniz ancak ses almanız yine mümkün degil sadece aracca 6-7 hp civarı ekstra katkısı var barış bey sizin sorunuzada şöyle bir arkadaş tavsiyesi yapmak istiyorum eger motorunuz vvt-i kodluysa sakın hava filtresi uygulamasına gitmeyin biz denedik aracı permormanstan düşürüyo yaklaşık yarı yarıya ama eger d4 kodlu benzinli motorsa filtre uygulanabilir ve bundada aracınızın kalitesine dayanarak bi tavsiyem olur ya green marka ya k&n marka filtre kullanın izmirde bulabilirsiniz rahatlıkla bu markaları hazır kit yok bundan eminim ama kaliteli ve isim yapmış bi egzozcu krom borular yardımıyla size bi kit yaratabilir filtre dahil maliyeti max 200 ytl olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2008, 04:51:30 »
merhaba.bende 2005 corolla 1.6 sol var..ses ve aracın daha rahat nefes alması için taktırdım..ve cok da memnun kaldım..YED marka açık hava filtre sistemi yaptım..ses de performans da cok iyi..yakıt konusunda evet gaza daha yukleneceginiz için daha cok yakıt harcarsınız..devirli kullandıgınız zaman ses normal fakat yüklendiginiz zaman ses devreye giriyor..eksoz gibi değil yani..yalnız hava akış sensörü vardır kutu üstünde,onu da kolayca halletti arkadaslar.....kutu filtreyi iptal edip sensörü devre dısı bırakmadan filtreyi taktılar.orjinal yani sensör devre dısı kalmıyor.
videoya bir bakın isterseniz.irtiabata geçerseniz benimle yardımcı olurum

http://www.tektuning.com/vbulletin/showthread.php?t=106

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2008, 18:02:01 »
ben taktım kutu ici gidisinde baya bir fark oldu kac beygir oldugunu bilemiyorum ama yuksek viteste bile araba hızı dusuk olsada daha iyi kavramaya basladı ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2008, 11:39:24 »
Alıntı yapılan: ismail karaoglu
ben taktım kutu ici gidisinde baya bir fark oldu kac beygir oldugunu bilemiyorum ama yuksek viteste bile araba hızı dusuk olsada daha iyi kavramaya basladı ..
[/quote]

İsmail bey merhaba nasıl bir artış oldu bahsedermisiniz motorum gaz yemesi filan değiştimi ilk kalkışlar filan birde hangi marka filtre taktınız fiyatı konuşunda bilgilendirirseniz sevinirim yaris d4d ye uyarmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2008, 17:07:59 »
Alıntı yapılan: Serdar MAZİ
İsmail bey merhaba nasıl bir artış oldu bahsedermisiniz motorum gaz yemesi filan değiştimi ilk kalkışlar filan birde hangi marka filtre taktınız fiyatı konuşunda bilgilendirirseniz sevinirim yaris d4d ye uyarmı acaba?
[/quote]

dizel yaris lerin motorunu gormus degilim boy olarak aynı ise hava filtresi boyutu olur , arabanın gidisinde ve kalkısında hissedilir bir artıs oldu yuksek viteslerde daha rahat kavraması falan ben memnunun anadolu yakasından siparis etmis tim tam olarak adresi aklıma gelmiyor su anda fakat ogrendigimde yazarım fiyat olarak dolara oldugundan ben 95 ytl ye almıstım 3 asagı 5 yukarı oynayabilir markası K&N ben memnunum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: D-4d ` Ye Hava Filitresi_?
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2008, 04:11:59 »
aman arkadaşlar 6-7 hp çok büyük değerler.sadece hava filitresiyle bu değeri kazanmak bizim araçlarımızda neredeyse imkansız..açık hava filitreleri kimi araçlarda çekişi dahi düşürebiliyor.yanılmıyorsam onno ustanın bir yazsısında okumuştum.ben birçok araçta kazanç sağladım ama malesef dizelde kullanmadım düşünmüyorumda.çekiş hissedilebilecek kadar artıyor.harikalar beklemek lazım tabiki.chip ve uygun egzos seçimiyle gerçek anlamda güç kazancınız olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2008, 22:41:28 »
ne dedigini bilmiyorum ama gidisinin degistigini soyleyebilirim ben sana ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2008, 08:12:21 »
Toyota dizellerde turbo olup olmadığını tam olarak bilmiyorum ama açık hava filitresinin yanında turbo var  ise bence blow-off ta  kullanabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2008, 13:21:03 »
turbo araclar dizeller fakat acık filtre yi onermiyorlar bende kutu ici taktım blow off a gelince cok maliyet cıkıyor maliyetide gectim motorda cok ugrasmak gerekiyor gaz kelebegi falan taktırmak gerekiyor orjinalinde gaz kelebegi yok onu takmadan da olmuyormus oyuzden bulasmadım bende ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2008, 15:28:04 »
d4d motorlarda acık hava filtresi uygulaması yapılamıyo arkadaşlar sadece kutu içi performans filtresi uygulayabilrsiniz ancak ses almanız yine mümkün degil sadece aracca 6-7 hp civarı ekstra katkısı var barış bey sizin sorunuzada şöyle bir arkadaş tavsiyesi yapmak istiyorum eger motorunuz vvt-i kodluysa sakın hava filtresi uygulamasına gitmeyin biz denedik aracı permormanstan düşürüyo yaklaşık yarı yarıya ama eger d4 kodlu benzinli motorsa filtre uygulanabilir ve bundada aracınızın kalitesine dayanarak bi tavsiyem olur ya green marka ya k&n marka filtre kullanın izmirde bulabilirsiniz rahatlıkla bu markaları hazır kit yok bundan eminim ama kaliteli ve isim yapmış bi egzozcu krom borular yardımıyla size bi kit yaratabilir filtre dahil maliyeti max 200 ytl olacaktır

Ben çok memnun kaldım.K&N marka taktık.kitsiz direk sensörden sonraki bağlantıdan çıkarıp oraya monte ettik.3000 den sonra kükrüyor araba ;)çekişte çok şey değiştimi onu hissedemiyorsun yada ben hissetmedim daha ama sağlam gaza geliyorsun bağırdıkça..şimdilik problem yaşamadım,kaliteli bir marka taktıktan sonrada sıkıntı olacağını düşünmüyorum ;) tavsiye ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2008, 19:52:34 »
barış bey takması falan ne kadara geldi? bir de bu taktığınız filtre 2005 1.6benzinlilere de olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2008, 15:47:42 »
barış bey takması falan ne kadara geldi? bir de bu taktığınız filtre 2005 1.6benzinlilere de olur mu?

150 Ytl civarına mal oldu..2005 modellere olurmu bilmiyorum.kapalı filtreyi söküp kapağı açık şöle 1-2 tur atıp sese bakmak gerekebilir,ses güzelse kaliteli bir ürün takılabilir..