Gönderen Konu: Şarj dinamosu  (Okunma sayısı 5559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Şarj dinamosu
« : Ocak 18, 2011, 18:52:17 »
Merhaba arkadaşlar Aracımda arıza yok herşey yolunda diye yazarken son bir haftadadır Akü lambası yanıyor ve sönüyor...Sebebini sordum Şarj dinomusu dediler alıcaklı oldum ama piyasada yok olsa bile 500 Lira filan dediler....Fiyat konusunda siz neler diyorsunuz...Dinamonun tamiri filan oluyormu...Önerilerinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Şarj dinamosu
« : Ocak 18, 2011, 18:52:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Şarj dinamosu
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2011, 18:55:51 »
Piyasadaki yan sanayi parçalara güven olmaz hiç bir  zaman özelikle toyotanın yan sanayi parçaları berbat desem yeri var hadi far dı stop tu plastik parçaydı kaporta parçası falanadı neyse de mekanik ve elektirik aksamının yan sanayisini kullanmamanızı tavsiye ederim.Şarj dinamosunun tamiri yapılır ve siz işin ehli olan birisini bulup tamir ettirin bir de aracınızın aküsünü kontrol ettirmeznizde fayda var. İyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2011, 19:01:36 »
Şahin doğan bile orjinal alternatörü tamirle kullanıyor. Kesin yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2011, 22:55:12 »
Merhaba arkadaşlar Aracımda arıza yok herşey yolunda diye yazarken son bir haftadadır Akü lambası yanıyor ve sönüyor...Sebebini sordum Şarj dinomusu dediler alıcaklı oldum ama piyasada yok olsa bile 500 Lira filan dediler....Fiyat konusunda siz neler diyorsunuz...Dinamonun tamiri filan oluyormu...Önerilerinizi bekliyorum

Öncelikle akünüzü sonrasında alternatörünüzün üzerindeki voltaj regülatörünün kontrolünü yaptırmanız gerekli,alternatör kolay arıza yapabilen bir parça değildir en kötü ihtimal voltaj regülatörü arızalanmış yada kilometrenize bağlı olarak alternatör kömürleriniz aşınmış olabilir,direk alternatörü değiştirmek hem pahalı olacaktır hemde gerçek çözüm olmayabilir.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2011, 12:15:49 »
tamiri mümkündür fakat özellikle servisle pek uğraşmak istemezler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2011, 14:51:33 »
iyi bir elektrik ustası bul alternatörü söktür,büyük ihtimalle kömürler bitmiştir.kaliteli kömür bumaya çalış ,sökmüşken bilyalarıda değiştirt.100 tl paran gider.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2011, 15:12:26 »
Bir haftadır akü bitmemişse şarz dinamosu hala şarz ediyor demektir. Çıkma şarz dinamosu bul, ben 91 corona da aynı şeyi yaptım, işçilik dahil 200 lira verdim. İyi bir elektrikçi tamir edebilir fakat değişmesi gereken parçası varsa orjinal olmadığı için çalışmayabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2011, 00:09:54 »
hüseyin bey aracınız eger dizelse bu sorunu yaşayan bi çok müşterim sarj dinamosunda aşırı ısınma bilya sesi ve kızarma gibi şikayetler hiç tamir edildigini duymadım tavsiyede etmem bencve komple degiştirmek en mantıklısı..