Gönderen Konu: AE101 Son Susturucu Ömrünü Tamamlamış Olabilir Mi ?  (Okunma sayısı 36428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 97 xli aracım orta susturucusunu bir müddet önce degiştirdim .Fakat son sustucusunu degiştirmedim.Son susturucu fabrikanın takmış oldugudur.Dış yüzeyinde herhangi bir çürüme olmadıgından ötürü degiştirmedik orta susturucunun içerisinden sallayınca sesler geliyordu ondan degiştirdim.Acaba son susturucu ömrünü tamamlamış olabilir mi ? Bunun belirtileri nelerdi.Birkaç forumda okuduguma göre çekiş ve performansı çok etkiliyormuş.Bende bir çekiş düşüklügü söz konusu vede belli devirden sonra eski o tatlı ses yerine böyle bagırma sesi gibi bir ses  duyuyorum .Hani gidiyor ama afadersin sanki arabanın biryerleri yırtılıyor gibi geliyor.Valla bazen bizim şirketin 1,4 hyundai aracı daha atak seri geliyor bana ne yalan söyleyim.Böyle birşey sıkıyor arabayı hissefiyorum ama anlam veremiyorum.Gerçi km side yerinde ama bilmiyorum yorumlarını bekliyorum . 213 bin km rede aracım .Son susturucu hiç degişmedi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
Ynt: AE101 Son Susturucu Ömrünü Tamamlamış Olabilir Mi ?
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2011, 19:09:09 »
213.000km daha genç eğer düzenli bakımları yapıldıysa
öncelikle kataletik könvertörü değiştirin sonrasında benzin filtresi hava filtresi bunları kontor ettirin
son susturucunun ömrü vardır tabi eğer içinden ses geliyorsa onunda miladı dolmuştur
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2011, 19:14:53 »
Arkadaşlar 97 xli aracım orta susturucusunu bir müddet önce degiştirdim .Fakat son sustucusunu degiştirmedim.Son susturucu fabrikanın takmış oldugudur.Dış yüzeyinde herhangi bir çürüme olmadıgından ötürü degiştirmedik orta susturucunun içerisinden sallayınca sesler geliyordu ondan degiştirdim.Acaba son susturucu ömrünü tamamlamış olabilir mi ? Bunun belirtileri nelerdi.Birkaç forumda okuduguma göre çekiş ve performansı çok etkiliyormuş.Bende bir çekiş düşüklügü söz konusu vede belli devirden sonra eski o tatlı ses yerine böyle bagırma sesi gibi bir ses  duyuyorum .Hani gidiyor ama afadersin sanki arabanın biryerleri yırtılıyor gibi geliyor.Valla bazen bizim şirketin 1,4 hyundai aracı daha atak seri geliyor bana ne yalan söyleyim.Böyle birşey sıkıyor arabayı hissefiyorum ama anlam veremiyorum.Gerçi km side yerinde ama bilmiyorum yorumlarını bekliyorum . 213 bin km rede aracım .Son susturucu hiç degişmedi
Yücel abi senin arabanın hiç gergi rulmanı değişti mi ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2011, 19:37:36 »
YEni orjinal son susturucu 281 TL serviste habiniz olaa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2011, 19:45:09 »
98 modellerinki daha fazlaymış
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2011, 23:39:15 »
arkadaşlar şimdiye kadar .Yag ,  yag filitresi , hava filitresi , benzin filitresi , benzin pompa filitresi , buji , buji kablosu , degişti.Son susturucumdan herhangi bir ses çıkmıyor şimdilik .Sanırım birazda lpg de uzun soluk kullanmanın sebplerinden oluyor yaklaşık. 50 km redir lpg de kullanıldı araç sanırım bir süre benzinde binmemiz halinde eski günlere kavuşabilir umudundayım.

kardeş gergi rulmanı nedir ne işe yarar bilmiyorum.ama benim dikkatimi çeken bagırma sesinin artması eskiden bu denli bagırmazdı araba vede çok seri giderdi.  şimdi gidiyor ama biraz fazla bagırıyor . anlama veremedi neyse zamanla çözecez zartıkın araştırıyoruz.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance