Gönderen Konu: Sigara Kullananlara İyi Davranın! +18  (Okunma sayısı 2210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Sigara Kullananlara İyi Davranın! +18
« : Ocak 18, 2011, 12:02:47 »
  Selam arkadaşlar.
 Akıllı, gerçekten zeki ve bu zekasını kullanan, kendini bilen, erdem sahibi hiç bir insanın sigara kullanacağını düşünmüyorum. Bir hata ile başlayıp sonra bırakamamak ise tabiki ayrı bir konu ve burada İrade denen erdem devreye giriyor. Başlayanlar için bırakmanın kolay olmadığını (fiziksel, psikolojik ve kimyasal olarak) anlayabiliyorum ancak insanoğlunun içindeki güç tüm bunları yenmeye fazlası ile yeter. yeterki bu gücü kullanmayı bilelim, kendimizi tanıyalım.
 Sigara kullananlara iyi davranın diyorum çünkü;
 Smokers Lungs

Lung cancer caused by cigarette smoking Pls quit smoking

Tar in Cigarette - Still want to smoke? - Quit Smoking

Number one reason to stop smoking!

Sigaranın zararlı etkilerinin bir kısmını yavaş yavaş görürsünüz ancak bir kısmı vücudumuzu etkilemeye başladığında artık herşeyi geri almak için çok geçtir.

Not: Konu daha kolay ulaşılabilmesi açısından Sohbet genel bölümü altına açılmıştır.

Toyota Club Türkiye

Sigara Kullananlara İyi Davranın! +18
« : Ocak 18, 2011, 12:02:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigara Kullananlara İyi Davranın! +18
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2011, 12:13:47 »
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Yorum yapmaya gerek yok herşey Anlatılmış.

ALLAH kurtarsın
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2011, 12:22:08 »
bir tane reklam var ona benziyor sigara içerseniz şu kadar katran olur falan diye. mantık güzel ama keşke bırakabilsem paylaşım için teşekürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2011, 12:24:25 »
Çok güzel bir paylaşım. Çok güzel anlatılmış. Allah sigara içenleri kurtarsın onlara güçlü irade versin.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2011, 12:30:25 »
Çok güzel bir paylaşım. Çok güzel anlatılmış. Allah sigara içenleri kurtarsın onlara güçlü irade versin.

aminn aminnn  :)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2011, 12:38:34 »
   Çok güzel videolar eklemişsin Hakan abi.Ama ne gösterilirse gösterilsin,ne yapılırsa yapılsın insanlar bazı şeylerden ders almıyorlar.
   Ben ve iki personelimiz hariç diğer bütün personelimiz(25 kadarı) sigara içiyorlar.Hepsi bir arada sigara içsin yangın çıktı sanırsın.Sabah uyanır uyanmaz ilk yaptıkları şey el yüz yıkama değil sigara içmek.5 dakika dısarda bekle desen beklemezler ama sigara için 10 dakika bile beklerler.Yarısından fazlası soğukta beklemekten hasta haldeler.Yolda mola verdiğimizde iki loklma bir şeyler yediktikten sonra hemen dışarıya.Nikotin ve diğer zehirler vücutlarını öyle istila etmişki gerekli olan besinleri bile yiyemiyorlar.Her sabah kahvaltıda onlara sunulanlar(özür dileyerek)...bal,kümes üretimi yumurta,kaşar peyniri,beyaz peynir,tereyağı,siyah ve yeşil zeytin ve mevsim salata....bunları tercih etmek yerine istedikleri tek şey sigara.Kazandıkları paranın inanırmısınız bilmem ama yarısından fazlası sigaraya gidiyor.Genç yaşta ömürlerini bilinçsizce çürütüyorlar.YAZIK hemde çok YAZIK...
   Burada irade de çok önemli.Abim 2003 yılına kadar günde 3,5 paket Ma...ro içen biriydi."ya o beni bitirecek ya da ben onu bitireceğim" deyip bir anda sigarayı bıraktı.tam 8 yıldır eline sigara almadı.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2011, 12:46:29 »
 Toplum sağlığını ilgilendiren konuların en önemlisi. Çok faydalı bir paylaşım. İçen arkadaşlar için biraz irade ve istek yeterli sanırım.. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2011, 13:06:25 »
  Malesef modern çağın ilkel bağımlılığı.

Anti-smoking Ad

Anti-Smoking PSA: Cannes Lion Winner

Funny Anti-Smoking Ad

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2011, 15:30:37 »
Hakan Bey bu faideli paylaşımınızdan ötürü bir alkışı hakettiniz.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2011, 15:56:53 »
 Selam arkadaşlar.
 Akıllı, gerçekten zeki ve bu zekasını kullanan, kendini bilen, erdem sahibi hiç bir insanın sigara kullanacağını düşünmüyorum. Bir hata ile başlayıp sonra bırakamamak ise tabiki ayrı bir konu ve burada İrade denen erdem devreye giriyor. Başlayanlar için bırakmanın kolay olmadığını (fiziksel, psikolojik ve kimyasal olarak) anlayabiliyorum ancak insanoğlunun içindeki güç tüm bunları yenmeye fazlası ile yeter. yeterki bu gücü kullanmayı bilelim, kendimizi tanıyalım.
(Hakan Öztürk'ün konuyu açış yazısı.)
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Türkçe Sözlük Anlamları:
ERDEM:Ahlâkın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı, fazilet * İnsanın ruhî olgunlugu.  
İRADE:. Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü, istenç.

Hakan Bey,
Sigara ile ilgili olarak açtığınız bu konudan dolayı size teşekkür ederim.Bunu samimi
olarak söylüyorum.Bu sigara denilen şey gerçekten lanet bir şey.Bırakabilen her kesi de kutluyorum.
Ancak;Yukarda alıntı olarak aldığım giriş yazınızda geçen o ilk cümleyi asla kabul edemem.
Erdem sahibi olmakla sigara içmenin ne alakası var.Bu bence maksadını aşan yanlış kullanılmış
bir sözcük.Sigara içen ve bir türlü bırakamayan insanlara erdem sahibi değiller diye bakarsak
büyük bir yanılgıya düşeriz.Unutmayın ki;Yüce Atatürk bu ülkenin geleceği için aldığı tüm kararları verirken, elinde istemese de o sigara hep vardı.Şimdi Atatürk için erdem sahibi değildi diyebiliyor musunuz?
Lütfen sözcükleri seçerken birilerinin kırılabileceğini,incinebileceğini de hesaba katalım.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Saygılar.

Not.Kimse yanlış anlamasın,ben sigarayı ve sigara içenleri savunmuyorum.
***Önce dinle sonra karar ver !***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2011, 15:59:41 »
  Asıl alkışı beklediğim yer çok farklı, umarım işe yarar da o değerli alkış o zaman gelir Hande hanım. Tabi işe yaradığında en büyük alkışı o hakedene ben vereceğim.

''Cildimizin sağlıklı ve genç kalması için, vücudumuzda iki maknizmanın sağlıklı çalışıyor olması gerekli. Bunlardan biri eskiyen deriyi parçalarken, öteki yenisini üretir. Vücudumuz, collagen adlı proteini içeren eski deriyi parçalamak için, MMP olarak bilinen enzimlerden yararlanır. Collagen, normal derinin yüzde sekseninde bulunur. Nagoya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden akimichi Morita ve çalışma arkadaşları, sigaranın bu mekanizmaların düzgün işlemesini engellediğini gösterdi. Yaptıkları deneyde kullanmak üzere bir sigara dumanı çözeltisi hazırladılar. Bunun için, her iki saniyede bir emilen sigara dumanını tuzlu
su çözeltisime pompaladılar. Daha sonra, bu duman çözeltisini, collagen üreten insan derisi hücrelerinin bulunduğu kaplara azar azar eklediler. Yaklaşık bir süresince duman çözeltisiyle temas halinde bulunan deri hücrelerinin ne kadar yıkıcı MMP enzimi ürettiğine bakıldı. Araştırmacılar, sigara dumanına maruz kalan hücrelerin normalden çok daha fazla MMP enzimi ürettiğini keşfettiler. Ayrıca, ne kadar yeni collagen üretildiğine bakıldığında, yaklaşık %40’lık bir azalma olduğu görüldü. İki etkinin bir araya gelmesi; yani bir yandan daha fazla yıkıcı MMP enzimi üretilirken bir yandan da daha az collagen üretilmesi,
sigara içenlerdeki erken cilt yaşlanmasını açıklıyor.''

* Sigara içmek, cildin çok hizli bir sekilde yaslanmasina neden olur. Sigara içmek, vücuttaki kolajenin tekrar üretimine engel olur, ciltteki suyu yok eder, göz ve agiz çevresinde çizgiler olusmasina, o bölgelerin büzüsmesine neden olur. Ayrıca, elastin üretimini de zarar ugrattigindan, cildin esnekligini kaybettirir.
* Nikotinin kan damarlarini daraltmasi ve cilde giden oksijen ve besin degerlerinin minimuma indirmesi nedeniyle, sigara içenlerin cansiz ve soluk benizli bir dis görünüsleri olmaktadir.Ayrıca, sigara içmekten dolayı, vücutta artan karbon monoksit, ciltteki oksijeni yok etmektedir.
* Sigara içmek, akcigerleri ve diger organlari tahrip etmektedir, ayni zamanda vücudun C vitamini depolarini yok etmektedir. C vitamini, cildin kendini onarmasi için gereken vitaminlerden biridir, Ayrıca sigara içerken olusan asirici sicaklik da cildi tahris eder.

İşte size sigarayı bıraktıracak video

Kaynak      : http://www.biltek.tubitak.gov.tr/haberler/biyoloji/2000-05-9.pdf
 Düzenleme : Hakan Öztürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2011, 16:04:00 »
Selam arkadaşlar.
(Hakan Öztürk'ün konuyu açış yazısı.)
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Türkçe Sözlük Anlamları:
ERDEM:Ahlâkın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı, fazilet * İnsanın ruhî olgunlugu. 
İRADE:. Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü, istenç.

Hakan Bey,
Sigara ile ilgili olarak açtığınız bu konudan dolayı size teşekkür ederim.Bunu samimi
olarak söylüyorum.Bu sigara denilen şey gerçekten lanet bir şey.Bırakabilen her kesi de kutluyorum.
Ancak;Yukarda alıntı olarak aldığım giriş yazınızda geçen o ilk cümleyi asla kabul edemem.
Erdem sahibi olmakla sigara içmenin ne alakası var.Bu bence maksadını aşan yanlış kullanılmış
bir sözcük.Sigara içen ve bir türlü bırakamayan insanlara erdem sahibi değiller diye bakarsak
büyük bir yanılgıya düşeriz.Unutmayın ki;Yüce Atatürk bu ülkenin geleceği için aldığı tüm kararları verirken, elinde istemese de o sigara hep vardı.Şimdi Atatürk için erdem sahibi değildi diyebiliyor musunuz?
Lütfen sözcükleri seçerken birilerinin kırılabileceğini,incinebileceğini de hesaba katalım.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Saygılar.

Not.Kimse yanlış anlamasın,ben sigarayı ve sigara içenleri savunmuyorum.

ahan da vallaha hocam doğru söylemiş.....

ben hep diyorum bu Hakan türkçeyi bir türlü öğrenemedi diye....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Ocak 18, 2011, 16:08:22 »
  Yalçın bey, Atatürk benimde önderimdir hem düşünceleri, hemde yaptıkları ile. Emin olun şu an yanımızda olsa idi Büyük Önderimizde sigarayı bırakmanın gereklerini yerine getirir ve erdemini kullanırdı.
 Sizin yazı şuna benzemiş;
 -Babamı arar ve sigara içiyormusun derdim.
 -Hayır, şu anda içmiyorum derdi.
 Sigara illetine bulaşmış birisine gerçekten bazı şeyleri anlatmak çok zor, bunu çok iyi anlıyorum ancak insanın hayati ihtiyaçları gereği aslolarak gereksinim duymadığı birşeye bu şekilde bağlanması benim açımdan irade eksikliği, erdem problemidir. Yani dediğiniz gibi Aklın yolu birdir ve sigaranın zararları (kulanana ve çevresine) ortadadır. Bunu kabul etmemek ya da kabul edip insanın kendisine bunu dinletememesi, aklın, erdemin, iradenin önüne başka arzuların geçtiğini göstermektedir.
 Sigara bağımlılığı olan arkadaşlarımızda bu düşüncelere karşı direnç olması da çok doğaldır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 18, 2011, 16:17:21 »
ya Hakan Bey; erdemli değilsiniz dediğiniz insanlar ben ve Yalçın Hoca en basitinden tanıdığınız insanlarız biz.....

lütfen erdemlilik kelimesini başka bir kelime ile değiştirin hocam haklı bu kadar acımasız davranmayın....

inatçılık yapıp ısrar etmekte yanlış ama bunu yapanlara erdem sahibi değildir demiyoruz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 18, 2011, 16:22:49 »
Tartışmak istemiyorum.
Çünkü ben, galiba derdimi anlatma özürlüyüm.
İsteyen istediği gibi anlasın.
Yalnız şunu bir kez daha yazayım.
Ben sigarayı savunmuyorum.Orada kullandığınız''Erdem'' sözcüğünün yanlış kullanıldığını
söylüyorum.Siz dilediğiniz gibi doğru ifade ettiğinizi savunabilirsiniz.Atatürk örneğini de zaten
bu nedenle vermiştim.Erdemli insanlar ile erdem sahibi olmayan insanları ayırt ediniz diye.
 ''Büyük Önderimizde sigarayı bırakmanın gereklerini yerine getirir ve erdemini kullanırdı''
Diyerek zaten erdem sözcüğünü doğru kullanmamakta israr ediyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2011, 16:40:25 »
  ''ERDEM:Ahlâkın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı.''
    Ahlak:Dürüst davranmayan, kötü huylu, terbiyesiz.

En başta sanırım Erdem kelimesi ile kastettiğim anlaşılamadı. Erdem; genel bir tabir olmanın yanında özel anlamlarda içerebilmektedir. Yani Atatürk'ümüzün ne kadar erdemli bir insan olduğunu biliyor ve kabul ediyorken Büyük Önder'imizin sigara içmesini doğru bulmuyorum. Ama doğru bulmamam anlamadığım demek değildir.
 Sigara benim için zararlı bir alışkanlıktır, bunu Erdem'in içinde yer alan Ahlak ile bağdaştırmam yanlış anlaşılmış olabilir. Böyle bir yanlış anlaşılma var ise de bu kesinlikle benim hatamdır. Hele ki benim yazdıklarımdan dolayı siz (Yalçın bey) ya da buradaki sevdiğim diğer tüm üyelerden herhangi birisi geriliyorsa zaten bu benim adıma da yakışmaz. Amacımın da dışına çıkmış, byük bir hata yapmış olurum. Burada bahsetmek istediğim sigaranın zararları, kullananların hangi gerekçeler ile kullandığı ya da bırakamadığıdır.
 Umarım bir gün karşılıklı bir sigara içeriz Yalçın bey. :)

Sigara sağlığa zararlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2011, 17:07:45 »
  ''ERDEM:Ahlâkın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı.''
    Ahlak:Dürüst davranmayan, kötü huylu, terbiyesiz.
 En başta sanırım Erdem kelimesi ile kastettiğim anlaşılamadı. Erdem; genel bir tabir olmanın yanında özel anlamlarda içerebilmektedir. Yani Atatürk'ümüzün ne kadar erdemli bir insan olduğunu biliyor ve kabul ediyorken Büyük Önder'imizin sigara içmesini doğru bulmuyorum. Ama doğru bulmamam anlamadığım demek değildir.
 Sigara benim için zararlı bir alışkanlıktır, bunu Erdem'in içinde yer alan Ahlak ile bağdaştırmam yanlış anlaşılmış olabilir. Böyle bir yanlış anlaşılma var ise de bu kesinlikle benim hatamdır. Hele ki benim yazdıklarımdan dolayı siz (Yalçın bey) ya da buradaki sevdiğim diğer tüm üyelerden herhangi birisi geriliyorsa zaten bu benim adıma da yakışmaz. Amacımın da dışına çıkmış, byük bir hata yapmış olurum. Burada bahsetmek istediğim sigaranın zararları, kullananların hangi gerekçeler ile kullandığı ya da bırakamadığıdır.
 Umarım bir gün karşılıklı bir sigara içeriz Yalçın bey. :)

Sigara sağlığa zararlıdır.

Hakan Bey,
Ahlak sözcüğünün anlamı diye yazdığınız o açıklama ''Ahlaksız'' sözcüğünün anlamıdır.
Lütfen daha dikkatli olalım.
Bu konuda daha da yazmıyacağım.Saygılar...

AHLAK: 1-Bir toplum içinde kişilerin uymak zorunda oldukları davranış biçimleri ve kuralları,   aktöre,
           2-  Mutlak olarak iyi olduğu düşünülen veya belli bir yaşam anlayışından kaynaklanan davranış kuralları bütünü.
           3- Bir kimsenin iyi niteliklerini veya kişiliğini ifade eden tutum ve davranışlar bütünü, mizaç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Ocak 18, 2011, 17:27:33 »
  Bu konuda da hatamdan dolayı kusurma bakmayın ama ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.
 Sonuç olarak Sigara kullanımı akla ve mantığa sığmayan, zayıflık, irade eksikliği olarak sayabileceğim bir olgudur. Yakın zamana kadar örneğin bir bayanın sokakta sigara içmesi tuhaf karşılanırdı. Şimdi buna alışmış olmak bunun artık doğru olduğu anlamına gelmez. Yani olguda değişme olmamıştır, sadece bizlerin bakış açısı değişmiştir. Ahlak Norm kalıplarına sıkıştırılmamalıdır. Pek tabiki toplumlar Normlarında hata içine düşebilirler. Normlara uygunluk doğru, güzel ahlak anlamına gelmeyebilir.

Spinoza: Erdem akla uygun davranmaktir.
 İmmanuel Kant: Erdem bir içgüdü isi degil bir akil isidir.
 Kong Fu Tseu: insanin amaci iyi ve uzun yasamaktir. bunun içinse erdem gerekir.
 Sanırım bu sözler ne demek istediğimi daha iyi açıklayacaktır.

Tarafınızdan yanlış anlaşıldı isem ya da, sürçü lisan etti isem affola Yalçın bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ocak 18, 2011, 21:18:26 »
Rica ederim Hakan Bey,
Ben de özür dilerim,konunun hassaslığından olacak sanırım,yanlış anlaşılmak istemem.Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 18, 2011, 22:25:18 »
Arkadaşlar Sigara içenlere (siz bari) iyi davranın. Çünki onlar zaten kendilerine yeteri kadar kötülük yapıyorlar. :o !!! :olu: :olu: :olu: :olu: :olu:
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni