0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok güzel bir paylaşım. Çok güzel anlatılmış. Allah sigara içenleri kurtarsın onlara güçlü irade versin.
Selam arkadaşlar. Akıllı, gerçekten zeki ve bu zekasını kullanan, kendini bilen, erdem sahibi hiç bir insanın sigara kullanacağını düşünmüyorum. Bir hata ile başlayıp sonra bırakamamak ise tabiki ayrı bir konu ve burada İrade denen erdem devreye giriyor. Başlayanlar için bırakmanın kolay olmadığını (fiziksel, psikolojik ve kimyasal olarak) anlayabiliyorum ancak insanoğlunun içindeki güç tüm bunları yenmeye fazlası ile yeter. yeterki bu gücü kullanmayı bilelim, kendimizi tanıyalım. Sigara kullananlara iyi davranın diyorum çünkü;(Hakan Öztürk'ün konuyu açış yazısı.) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Türkçe Sözlük Anlamları:ERDEM:Ahlâkın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı, fazilet * İnsanın ruhî olgunlugu. İRADE:. Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü, istenç.Hakan Bey,Sigara ile ilgili olarak açtığınız bu konudan dolayı size teşekkür ederim.Bunu samimiolarak söylüyorum.Bu sigara denilen şey gerçekten lanet bir şey.Bırakabilen her kesi de kutluyorum.Ancak;Yukarda alıntı olarak aldığım giriş yazınızda geçen o ilk cümleyi asla kabul edemem.Erdem sahibi olmakla sigara içmenin ne alakası var.Bu bence maksadını aşan yanlış kullanılmışbir sözcük.Sigara içen ve bir türlü bırakamayan insanlara erdem sahibi değiller diye bakarsakbüyük bir yanılgıya düşeriz.Unutmayın ki;Yüce Atatürk bu ülkenin geleceği için aldığı tüm kararları verirken, elinde istemese de o sigara hep vardı.Şimdi Atatürk için erdem sahibi değildi diyebiliyor musunuz?Lütfen sözcükleri seçerken birilerinin kırılabileceğini,incinebileceğini de hesaba katalım.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Saygılar.Not.Kimse yanlış anlamasın,ben sigarayı ve sigara içenleri savunmuyorum.
''ERDEM:Ahlâkın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı.'' Ahlak:Dürüst davranmayan, kötü huylu, terbiyesiz. En başta sanırım Erdem kelimesi ile kastettiğim anlaşılamadı. Erdem; genel bir tabir olmanın yanında özel anlamlarda içerebilmektedir. Yani Atatürk'ümüzün ne kadar erdemli bir insan olduğunu biliyor ve kabul ediyorken Büyük Önder'imizin sigara içmesini doğru bulmuyorum. Ama doğru bulmamam anlamadığım demek değildir. Sigara benim için zararlı bir alışkanlıktır, bunu Erdem'in içinde yer alan Ahlak ile bağdaştırmam yanlış anlaşılmış olabilir. Böyle bir yanlış anlaşılma var ise de bu kesinlikle benim hatamdır. Hele ki benim yazdıklarımdan dolayı siz (Yalçın bey) ya da buradaki sevdiğim diğer tüm üyelerden herhangi birisi geriliyorsa zaten bu benim adıma da yakışmaz. Amacımın da dışına çıkmış, byük bir hata yapmış olurum. Burada bahsetmek istediğim sigaranın zararları, kullananların hangi gerekçeler ile kullandığı ya da bırakamadığıdır. Umarım bir gün karşılıklı bir sigara içeriz Yalçın bey. Sigara sağlığa zararlıdır.