Gönderen Konu: Yeni Avensis LPG ?  (Okunma sayısı 5411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Yeni Avensis LPG ?
« : Ocak 18, 2011, 02:08:13 »
Selam arkadaşlar.

bugün Avensis baktım. 1.6 132 beygir. Aracın dizeli az bulunuyor ve 2.0 olduğundan baya pahalı geldi. Oraya elimiz şu an yetişmez :)

benzinli aracın fiyatı şu an 50.650 TL. Ben aracı çok beğendim.

LPG uygulaması bu motorlar için nasıldır? Sağlıklımıdır? Sıfır aracı alıp LPG takmak ne kadar akıl karıdır?

Güzel bir Corolla Dizel fiyatı Avensis' i geçebiliyor. Benzinli aracın sessizliğini ve Avensis' i çok seviyorum. Sonuçta D sınıfı ve daha sessiz olması, izalasyon olarak daha iyi olması beni çok cezbediyor. Ayrıca alıp LPG taktırsam araç sadece motor garantisindenmi çıkar yoksa komplemi garanti dışı kalır onuda merak ediyorum.

Yarın bir test sürüşü yapmayı düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

Yeni Avensis LPG ?
« : Ocak 18, 2011, 02:08:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Avensis LPG ?
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2011, 02:51:59 »
valla ben sifir bir araba alip; sonrasinda ona kiyip orasini burasini deldiremem. kalbim dayanmaz.  :-\

boyle bir durumdada corolla d-4d alirdim. d4d elegantlar suan 51.000 civarinda olmasi gerekiyor. arada cok bir fark olacagini sanmiyorum.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2011, 03:33:51 »
Corolla'da, Avensis'de ki rahatlığı bulabilcekmisiniz ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2011, 03:36:18 »
Özellik ve yakıt tasarrufu bulacağı kesın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2011, 03:40:58 »
Özellik ve yakıt tasarrufu bulacağı kesın :)
Yakıt tasarrufu isteniyorsa, Dacia Logan falan da alınabilir, yada 1.3 Palio MJ
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2011, 03:43:31 »
Erada alınabılır ama toyota kalıtesı bulamaz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2011, 03:48:34 »
Corolla'da olup, Avensis'de olmayan kalite nedir o zaman ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2011, 03:54:58 »
kalıte demedım özellik dedım ;) hoş varmıdır bılmıyorum  :corollada daha fazla özellik  :islik: hem avensıs daha kalıtelıdır sonuçta d sınıfı araç ama  yinede 2. el olarak corolla daha avantajlı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2011, 03:56:26 »
Tamam onları say.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2011, 04:20:27 »
Az önce kesin ve net konuşuyodun, şöyle özellik fazladır, şu özellik vardır falan diye, niye mesajını editleyip, hiç birşey öyle gelişmemiş gibi gösteriyorsun.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2011, 04:23:54 »
İkinci el olarak Corolla tabiki daha avantajlıdır. D sınıfı araçlar ikinci elde daha fazla değer kaybediyor diye söyleniyor.
Ama ben sıfır alıp Allah mani keder vermezse 5 yıl kafadan binmeyi düşünüyorum. Avensis' te olup Corolla' da olmayan birçok özellik sayabilirim.

İç mekan malzeme kalitesi
İç mekan genişliği ve arka diz mesafesi
Ses izolasyonu
Dokunmatik El freni
V.s V.s

Şimdi Corolla ile Avensis' i karşılaştırmak yanlış olur. Arada sınıf farkı var. Avensis çok daha iyi bir araç. Corolla' da olup Avensis' te olmayan birşey yok. Aksine bunun tam tersi var.
Ben kıyabilirim arabama. Sağı solu delinecek diye acımam. Tavanı filan delmiyorlar sonuçta. O kadar acıyor olsam zaten Türkiye yollarında arabayı sürmem. Koyarım kapalı garajı gider içinde hergün kahve içerim. Ki ben bozuk yollara ve kasislere çok çok dikkat eden birisiyimdir.  İnşallah beklediğimiz bazı durumlar var onlar hemen gerçekleşirse aracı almayı ciddi ciddi düşünüyorum.

LPG ile ne yakar? Motora uyumu nasıl olur? Ve araç rodaj süresini tamamladıktan sonra LPG takarsak araç sadece motor olarakmı garanti dışı kalır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2011, 04:32:19 »
Az önce kesin ve net konuşuyodun, şöyle özellik fazladır, şu özellik vardır falan diye, niye mesajını editleyip, hiç birşey öyle gelişmemiş gibi gösteriyorsun.

Yanlış yazmısım sende yanlış anlamışın olay bu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Ocak 18, 2011, 10:42:28 »
 fırat bey sizin şu an düşündüğünüzü  bundan bir yıl önce sıfır honda cıvıc alıp lpg taktırarak yaptım ve bir ay dayanamadan aracı satıp 2011 d-4d comfort ekstra aldım...    tabiki corolla ile avensisi karşılaştırmak doğru olmaz ama ortalama yapılacak km ve beklentilere göre karar verebilirsiniz... eğer benim gib yılda en az 18-20 bin km yapıyorsanız dizel tercih edin derim... ama 10 bini geçmiyorsanız benzinli avensis tadından yenmez gerçekten... ne yaparsanız yapın ama avensis alıp kesinlikle sıfır araca kıyıp lpg taktırmayın derim ben...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ocak 18, 2011, 10:49:03 »
d-4 motorlara lpg takılamıyor diye biliyorum ben ama yinede bir araştırın
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2011, 00:33:27 »
BRC 2 yıl veya 100.000 km LPG' den kaynaklanacak sorunlara garanti veriyor.
Duyduğuma göre Prins' te veriyormuş. Tabi gidip sormadım. O aşamaya gelince onuda iyice soruştururum.
Toyota' daki satış görevlisi arkadaşta aracın LPG takıldığında kısmen garanti dışına çıkacağını belirtti. Mesela aracın iç aksamında v.s bir problem meydana geldiğinde bu garanti dışı kalmıyor. Yada ne bileyim LPG' den kaynaklanmayan bir hata varsa yine garantiden halloluyormuş. Sadece yine bakımları serviste yaptırmak sureti ile.
Zaten eğer aracın motoru sorunlu ise 10.000 km' ye kadarda bu kendini gösterir diye düşünyüorum. Kararımız nasipse sıfır yada 2010 bir Avensis almak yönünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2011, 00:51:57 »
valvematic yeni bir motor lpg de kullananalar uzun süredir kullanmıyorlar ne çıkaracagı belli değil..VVt-i larda subapların uzun süre lpgde kullanıldıgında zarar verdiğini nerdeyse heğimiz ögrendik.Buda subapların yağsız kalmasından dolayo oluyormuşş.yeni avensis alsam brc yi 2 plana atardım açıkcası.(kendi corollamda kullanıyorum allah var bir sıkıntısı yok.)Prins lerde yağlama sistemi varmış.kitten hariç 600 lira vererk bu nu taktırabiliyormuşsunuz.motorun sağlık ömrü acısından bu bence uzun süreli kullanımlarda gözardı edilmemeli..
Ancak suda var prinse lpg kitiydi yağlama sistemiydi işlemesiydi muayenesiydi derken 3,000 tl yi bulacak..Şimdi ki fiyatlardada lpg ye zam olmazsa 3,000 tl lik lpg benzin afrkını kapatmak için ortalama  aracın 20.bin km devirmesi gerekiyorki o vakitten sonra lpg de  yakıttan dolayı kar etsin..
Siz yani yıllık 5. bin 10 bin yapıyorsanız hiç taktırmayın.Ben taktırdım pişmanmıyım hayır 23 binkm oldu kit parasıda çıktı kar da ettim.Ancak motorun çalışması sesi falan hepsi benzindeki gibi olmuyor kim ne derse desin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #16 : Ocak 21, 2011, 01:26:53 »
Muhakkak benzinli gibi olmaz, olamaz.
Alıp taktırırsam zaten Prins düşünüyorum. Zaten alıp ben 10.000 km devirdikten sonra bu motorun LPG ile sağladığı uyumda iyice ayyuka çıkar o zamana kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 21, 2011, 08:38:34 »
Kim ne derse desin 0 bir araç alıp lpg taktırmak akıl karı dil illa lpg li avensis düşünüyorsanız 2007 model birtane alıp ona taktırmanız daha mantıklı çünkü sıfır araca lpg takıldı mı ikinci elden bir farkı kalmıyor hem 2007 modelllerin vergi avantajıda cabası .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2011, 13:50:30 »
Belki bende 2. el alırım . Ama Yeni Avensis :)  Araştırdığım kadarı ile bu aracın aynısını LPG ile 30.000 km' dir kullananlar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 21, 2011, 14:03:10 »
Belki bende 2. el alırım . Ama Yeni Avensis :)  Araştırdığım kadarı ile bu aracın aynısını LPG ile 30.000 km' dir kullananlar var
Fırat bey illa sorun çıkaracak diye birşey yok bu birazda şans işi lpg takıpta aracını 500.000 km kullananlarda var fakat lpg takıp ilk km den itibaren sorun yaşayanlarda var yani 50.000 lira gibi bir rakam varip işi şansa bırakmak bence akıl karı dil siz sadece sıfır araca lpg takmak akıl karı mı diye sormuşsunuz bence akıl karı dil tabi akıl karı diyenlerde olur onlarada saygım sonsuz ben sadece fikrimi söyledim karar yinede sizin .

Hayırlısı olsun .