Gönderen Konu: sonunda 14'' jantları taktım.  (Okunma sayısı 3462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
sonunda 14'' jantları taktım.
« : Ocak 18, 2011, 01:50:19 »
benim aracımda 15 inc jant vardı ve 195 50 mıchelın lastık kullanıyordum. ama aracı yormasından dolayı ve lastiklerimin bitmesinden dolayı 14 jant arayışına çıktım. tanıdık bir lastikcime gittim ve '' gözünü seveyim ustam bi 14 jant lastik ayarla al benimkileri'' dedim :D oda elinde olan daha 4 aylık bir jant gösterdi ve aracada yakışacağını düşündüm. lastik ne var dediğimde( çıkma olarak soruyorum) 4 tane michelin var dedi. ve 14 jantta ta bazı üyeler bilir 185 60 takmayı istiyordum. bir bakayım lastiklere dedim ve baktım 0 lastik neredeyse yani naylonundan çıkarsa 0 sanarsınız :D neyse ben ilk eyvah kesin üste tuzlu bir rakam ister dedim. ebatlarına bir baktım 185 60 energy saver gtx mi öyle bişey yazıyor :) agzım kulaklarımda kaç tl vereceğim üste dedim 120 tl oda sırf lastik parası dedi ve 100 tlye anlaştık. jantlar sorunsuz çok ufak çizikleri var ama sorun değil. lastiklerde yama bile yok daha. neyse balanslar yapıldı denemeye çıktık. yüksek hızlarda bile titreme v.s yapmadı ve yol tutuşu süperdi. lastikler soğuk olmasına rağmen frene asıldım ve hayran kaldım tutunmasına :) çıkma lastiğe pek güvenmem ama ustama güvendiğim için taktırdım. şimdi merak ettim 0 ayarında lastik niye sökülmüş diye. adamın biri seatımı ne varmış gelmiş lastik almış 0 2 ay sonra tutmuş jantlarla lastikleri değişmiş ve 2 ay önceki aldığı tertemiz lastikler bana kısmet oldu :D lastikleri alır almaz michelin bayisine gittim ve fiyat sordum. adam baktı katalogtan ve tanesine 170 tl çekti  :huh: nerde taktırdın 0 galiba dedi adam bide arabaya binerken, bende taktırdık abi işte boşver dedim mutlu mesut evime gittim. yani pahalı falan ama harbi lastik michelin :) resimleride telefonum garantiden gelsin de çekeyim fotolarını sizlerde bakın güzel olmuşmu :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

sonunda 14'' jantları taktım.
« : Ocak 18, 2011, 01:50:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: sonunda 14'' jantları taktım.
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2011, 00:43:22 »
bilirsin ben de michelinciyim :D resimleri de merak ettim :D bakalım yakışmış mı :D güle güle kullan
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2011, 00:48:40 »
maşallah diyelim kardeşim.güle güle kullan
2008 corolla elegant
D4D 1.4 füme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2011, 01:37:58 »
bilirsin ben de michelinciyim :D resimleri de merak ettim :D bakalım yakışmış mı :D güle güle kullan
aslında ben yıllardır goodyear cıydım. kamyondada toyotada da :) telefonum garantiye gitti bi gelsinde çekeceğim foto. ama tam aradığım ebattı 185 60 :D tutunmaya hayran kaldım. zaten sessizliği güzel. energy saver bide gtx mi öyle bişey yazıyor o neyse :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2011, 09:37:04 »
MİCHELIN YUMUŞAK LASTİKTİR FREN MESAFESİ VEDE YOL TUTUŞU GAYET İYİDİR.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2011, 12:01:11 »
mustafa ben de goodyeardan nefret ettim ya :D gt2 vardı 3 yıl öncesine kadar :) bildiğin paten be :D böyle nasıl diyeyim ıslakta frene basınca yavaşlayacağına hızlanıyor falan :D viraja girince burnu viraj içine değil viraj dışına dönüyor o derece..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2011, 12:06:48 »
aslında ben yıllardır goodyear cıydım. kamyondada toyotada da :) telefonum garantiye gitti bi gelsinde çekeceğim foto. ama tam aradığım ebattı 185 60 :D tutunmaya hayran kaldım. zaten sessizliği güzel. energy saver bide gtx mi öyle bişey yazıyor o neyse :)

resim istiyoruz resimmmm....
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2011, 12:28:54 »
Kardeş hayırlı olsun çok iyi fiyata almışsın güle güle kullan fotolarını merakla bekliyoruz
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2011, 12:29:55 »
Bilmem dikkat ettiniz mi arkadaşlar, burada anlatılanların hepsi kişilerin kendi kısıtlı deneyimlerinin ötesine geçmiyor (zaten geçemezdi ya!).

1) Lastiklerin durumu (alındığında kaç yaşındaydı...)
2) Lastiklerin özelliği (kış lastiği, dört mevsim, ekonomi, performans...)
3) Arabanın durumu (frenlemeyi ve yol tutuşu etkileyen amortisör, fren, rotiller, takozlar...)
4) Şoförün deneyimi (kaç sene kullandığı değil, ne kadar usta sürücü olduğu...)
5) Yolun durumu (genellikle gidilen yollardaki asfaltın, bulunulan bölgede yolu kaplayan tozun, taş parçalarının ... cinsi, virajların sıklığı, açısı, eğimleri...)
6) Hava durumu (herhalde Trabzon'da başka, Antalya'da başka hava koşulları vardır)
7) ...ve daha ben dahil hiç kimsenin aklına dahi gelmeyecek kırk bin faktörün

lastik konusunda yaşadıklarımıza ne etkisi olabileceği hesaba dahi katılmadan, herkes kendi üç-beş lastiklik deneyim sürecini kesin yargı içerisinde anlatıyor. Öyle ki, bir arkadaş mesela Goodyear berbattır derken, başka bir arkadaş ben Goodyear'dan başka lastik tanımam diyor.

Bence böyle bir sohbet büyük bir yarar sağlamıyor. Onun yerine, herkes kendi objektif gözlemlerini yazarsa, okuyanlar belki bu ifadeleri kendi çerçevesi içerisinde değerlendirip yapıcı bir kanaate varabilirler. Aksi takdirde herkes içini döker, deşarj olur, ondan sonra da herkes bildiğini okumaya devam eder.

Haksız mıyım?

Bu arada ben de Lassa'dan pek hoşlanmadığımı söyleyeyim. Yılar önce Şahin'ime Lassa takmıştım (tipini hatırlamıyorum), yerde suyu sezdiği an kaymaya başlıyordu. Ama zaten Ankara'nın tozu pistir, azıcık ıslanırsa gres gibi olur. Yine de ben artık Lassa almam. Ama bu, Lassa'nın kötü olduğu anlamına mı gelir? Bu kadar Lassa kullanıcısının kafası basmıyor da bir tek ben mi akıllıyım? Evet, evet! Galiba öyle! ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2011, 12:30:22 »
michelin kraldır...
hele o alpin A4 , çok sevdim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2011, 12:34:22 »
Sözü edilen Michelin Energy Saver lastiğin resmi,dileyen arkadaşların hizmetine aşağıda sunulmuştur ;)

Resimde görülen aksesuarlar, lastik fiyatına dahil değildir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2011, 13:08:14 »
engin bey buradaki bütün arkadaşlar sizin gibi kısıtlı deneyimlerini paylaşıyor...

burdaki arkadaşlar kısıtlı deneyimlerini paylaşırken şehir değiştirmiyor, yaz-kış ayrımı da yapabiliyor sağolsunlar..lastiği değiştirince arabayı da değiştirmiyorlar bilmem farkettiniz mi..lastiklerin durumu konusunda forumu çok incelemediğiniz açık, forumdaki bütün lastik konularında üretim tarihine verilen önemi görürdünüz biraz inceleseydiniz.. yol durumu da değişmiyor lastik değiştirince, veya lastik değiştirdim diye gidip başka yollarda denemiyorlar lastiklerini..

bu arada fotoğraf bekliyoruz diyen üyeler lastiğin değil, jantın ve mustafanın aracının üzerine takılmış halinin fotoğrafını bekliyorlar...lastiğin fotoğrafını ne yapaım? ilk mesajı okumadınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2011, 13:17:51 »
Offf, OF!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 19, 2011, 13:25:04 »
engin bey sizin bahsettiğiniz durumu hertürlü konuda söylemek mümkün, sadece lastik değil ki, eşeğe binerim de toyotaya binmem diyen birsürü insan var mesela, toyota kötü, toyota adi diyen...
ya da nebilim, LPG sistemleri üzerine de yüzlerce hatta binlerce farklı görüş var...
ama burda türkay arkadaşımıza katılıyorum lastikler hariç herşeyi kontrol grubu sayabiliriz, çünkü aracın sadece lastikleri değişiyor, ve yol tutuşu artıyor (mesela) bu durumda bu lastik iyi demek yanlış olmaz galiba...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2011, 14:22:16 »
Oğuzhan bey, size yerden göğe kadar katılıyorum. Aslında siz de, bu yazdıklarınızla Türkay bey'e değil de bana katılıyorsunuz gibi geliyor bana.  :)

Elbette her konuda aynı şey geçerli. Ama konumuz lastik olduğu için ben de lastikten bahsettim. Çok mu şifreli konuşuyorum acaba? Filozoflar bile genelleme yapmaktan kaçınırken, bizler gibi bilgi ve deneyimi sorgulamaya açık, sıradan vatandaşların böyle otoriter bir ifadeyle fetva vermesini garipsediğim için o yazıyı yazmıştım.

Bir de, son cümlenizin son parçasını tekrarlayayım: "bu durumda bu lastik iyi demek yanlış olmaz galiba". Siz bunu böyle söylemek istemediniz, biliyorum, ama benim söylediğim tam olarak bu. Söylerken "bu lastik şu durum(lar)da iyi (ya da kötü)" demek doğru olur, "Fulda'lar külliyen kötüdür, Michelin'ler her türlü ahval ve şerait altında iyidir" demek yanlış olur diyorum ben. Ve bunun neresini anlamanın zor olduğunu da anlayamıyorum doğrusu!

Örnek isteyenler için vereyim: Konunun başında belirtilen Michelin Energy Saver tip lastik, üreticinin ifadesi ile "Şehir içi, MPV ve küçük araçlara yönelik" bir lastiktir (MPV, özetle aile arabası anlamına gelen bir kısaltmadır). Ayrıca bu lastik, "Yaz lastikleri" bölümünde anlatılmaktadır. Demek ki bu lastik, 1) Şehir dışı kullanımlarda, 2) Camry, Mercedes filan gibi üst sınıf araçlarda, 3) Kış koşullarında (yani hava sıcaklığının 7 derece Santigrad ve altına indiği durumlarda) o kadar da "harika" bir lastik değildir. Bu lastiği mükemmel ilan edenler ya bunları bilmemektedir, ya da kendi koşulları dolayısıyla zaten bilmelerinde bir yarar yoktur. Bilmeyenlere öğrenmeleri gerektiğini hatırlatıyorum, bilmesi gerekmeyenlere de dünyada onlardan başka koşullara sahip olanlar bulunduğunu hatırlatıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 19, 2011, 16:33:14 »
engin bey bütün saydığınız koşullar zaten göz önüne alınarak konuşuluyor.. ben yazın ayrı kışın ayrı takım hatta ayrı jant+lastik takımı kullanıyorum.. kış için pirelli winter carving, yaz için michelin pilot sport kullanıyorum ancak beni ve kullandığım lastikleri konuşmuyoruz.. mustafa arkadaşımız hiç bir çevresel, araçsal, sürüşsel bir koşulu değiştirmeden sadece lastikleri değiştirmiş ve deneyini paylaşmış bunu göremiyor musunuz? kimin neyi bilmediğini düşünüp neyi öğretmeye çalıştığınızı anlayamıyorum çünkü bu konuya yorum yazan insanların tamamını, diğer konulardaki yazılarını, lastik konusundaki görüşlerini vs biliyorum tanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 19, 2011, 16:38:34 »
Türkay bey, benimle neden güreşmek istediğinizi de ben anlayamıyorum. Size, özellikle size, hiç bir şey öğretme niyetim ya da olanağım yok. Fakat galiba siz ısrarla bana bir şey öğretmeye çalışıyorsunuz. Ben sizin ilk sataşmanıza özellikle cevap vermedim, ama siz dürtüp durursanız ben de cevap verebilirim, bunun da kimseye yararı olmaz. Benim yazdıklarımdan hiç birinin sizinle alakası yok. Bırakın diğer arkadaşlar kendilerini savunsunlar. Herhalde size ihtiyaçları yoktur bunun için. Siz beni yok farzedin, ben de sizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 19, 2011, 16:54:42 »
zevkle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 19, 2011, 18:40:50 »
Hayırlı olsun bakalım Mustafa, kaç aydır 185 60 14 michelin energy saver var arabada, takıldıktan sonra bariz yol sesinde azalma oldu, önceki pirelli p400 aqoamile ile kıyaslanmayacak derecede kaliteli. İnşallah jantlarda güzeldir, fotoları geciktirme...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 20, 2011, 00:04:04 »
tek tek okudum yazılanları :) siyaset meydanına dönmüş ortalık  :wacko:  Engin abi zaten illaki kendi tecrübelerimize dayanarak yola çıkıyoruz hayatta. bu bizim yazdıklarımız bilimsel açıklama değilki. yukarıda da söylendiği gibi eşeğe binerim toyotaya binmem diyen insanlar var. tabi kendi özgür görüşleri. şimdi ben Türkay abiye sen niye good year ı sevmiyosun diye boynuz çıkaramam :) ben kullandım yumuşak bana göre güzel lastikti :) ama türkay abi hızlı sürer ona göre güzel değildir tutunması yeterli değildir diyor doğrudur herşey saygıııı :)  ama prellinin dandikliği nerdeyse bilimselleşti :) ama bana göre en kral lastik continantal . bazısınada o lastik değildir.
Engin abi ;
1- lastikler 2007nin 20. haftası üretim.
2- lastikler radial dır ve enery saver :)
3- aracın durumunu şöyle anlatıyım. bayiden ha 0 araç almışınız ha benim aracım  8-) ( fren, rotil takoz v.s)
4- şöför deneyimi, babam tır söförü( 40. yılına girecek) benim ise 10 yıl olacak ve mazot kokusuyla büyüyen biriyim  :-[ anlatabildim sanırım söförlüğümü.
5- yol durumu süreklı kayseri- adana. Kayseri kış memleketidir ama ben kışlık lastik takmam çünkü kışın fazla binmem. yollar temizdir Kayserimizin :)
6- fazla nem olmayan yazın sıcak kışın soğuk olan bir memlekettir.
Bunları yazayımda kimsenin aklında soru işareti kalmasın :)
lastik konusunda millet 3-5 deneyim demişiniz ama bunu kimsenın ne tecrübesi var bilemediğiniz ve bilemediğim için böyle sert konuşmanız  yanlış. bana soracak olursanız bizim bütün aile nakliye akaryakıt madencilik hazır beton otomotiv üzerine olduğu için nerdeyse hangi lastiğin içinde % kaç kaucuk var onu bile bilecek duruma geldik ve burada benden bile bilgisi daha fazla kişiler vardır. ve belirtmek isterim ki Türkay abi büyüksünn  :asikadam:  :kanka:

Fotolar burda akşam acele ile çektim o yüzden kalitesi düşük kusura kalmayın agalar :D

Uploaded with ImageShack.us