Gönderen Konu: 2011 corolla otomatik benzin yakıtı  (Okunma sayısı 1669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2011 corolla otomatik benzin yakıtı
« : Ocak 17, 2011, 19:33:45 »
aracım corolla comfort extra at . daha 700 km de ve yakıt konusunda ne kadar yakltığını tespit edemedim. ama 140 liralık benzinle yani 44 litre benzinle 400 km civarında yaptığını anladım.yani ortalama 100 km de 11 litre göstermekte bu ilk 1000-5000 km ye kadar normal mi? bu mdel veya  başka modellerde bu aşamalrı atşlatan arkadaşlar yazarsa sevinirm.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla otomatik benzin yakıtı
« : Ocak 17, 2011, 19:33:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla otomatik benzin yakıtı
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2011, 19:46:23 »
Bende de aynısı var, ama benimki daha eski, 1700 km! Gerçi daha emekleme çağına bile gelmemiş aracınız, fakat verdiğiniz onca paranın karşılığında aldıklarınızın arasında size aracınızın ortalama yakıt harcamasının ne olduğunu gösteren minicik bir bilgisayar da var. Onu neden kullanmıyorsunuz? Kullanmak için gereken bilgi, kullanma kılavuzunuzun 164. sayfasından itibaren verilmiştir.

Yok ben kılavuz okumam, ille de canlı cevap isterim derseniz, 11 litre/100 kilometre hiç iyi bir değer değil elbette. Ama bunun aracın ilk 100 veya ilk 5000 kilometre ile alakası yok, sizin kilometrenizle alakası var ;). Siz aracınızı yavaş kullandığınız için küçük viteslerde gidiyor ve daha fazla benzin yakıyorsunuz. Daha önce otomatik kullanmadıysanız, benzin tasarrufu sağlayacak sürüş alışkanlıkları konusunda bu forumda veya internette epeyce kaynak var, onları arayıp bulmanız yararlı ($$$) olabilir.