0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aman diyeyim Kemal bey umarım önemli bir sorun yaratmamıştır kader size...
Allah azdıran zenginlikten, saptıran fakirlikten korusun...
Şöyle desem.. Söyleyemem derdimi kimseye, dermân olmasın diye.
Başka birşey istesem olacakmış Kemal bey amca dün gece en son aktif oldugunuz tarihe bakmıştım epeyde süre geçmişti ki buradasınız ne güzel
Sağlıkla ilgili bir sorun değildir umarım.... zira sağlık dışında ki tüm sorunların çözümü olabilir....bakın konuyla da bağlamış olduk....maddiyat mı? maneviyat mı? ruhsal ve bedensel sağlık herşeyden önce gelir....
Peki Lidyalılar'dan önce insanlar mutlu olamıyor muydu? Şu da sorulabilir, para mutlu ediyorsa; ne kadar çok para o kadar çok mutluluk! Para için onuru harcamak mutluluk getirir o zaman! Hatta sevgiyi harcamakta! Maddi durumu iyi diye birisine daha çok mu saygı göstermek gerekiyor? Yanlış anlaşılma olmasın, insanoğlunun maddiyata ihtiyacı yoktur gibi bir tez savunmuyorum ancak maddiyat nereye kadar, neye rağmen, neyin karşılığnda. İşte bulmamız gereken cevaplar, keşfetmemiz gereken sınırlar bunlar.
Kim ne derse dersin mutlak mutluluğa ulaşmanın yolu paradan geçer, mutluluğun temeli maddiyata dayalıdır.Bana göre maneviyatın önemi insanın başardığı şeylerle kendini tatmin ölçüsüdür.
Benim düşünceme göre mutlak mutluluğa ulaşmanın yolu paradan geçmez. Para bir araçtır.Mutluluğa yardımcı olur. Para tabii ki, olmazsa olmaz. Ancak o kadar çok örnekleri var ki, paraya boğulan insanlar çoğu zaman mutsuz da olmuştur. Maneviyatınız olmazsa başarmanız çok zor olur. Her başardığınız şey ise maddiyatla olmaz.
Hakan abi burda şöyle bir durum var yalnız, Lidyalılardan öncede insalar mutluydu ama ozamanlar insanlar kendileri üretip ihtiyaçlarına göre elindekileri takas ediyordu, para karşılığı satmıyordu şimdi birşey elde edebilmek için satın almak gerek