Gönderen Konu: Camda Buğulanma  (Okunma sayısı 3207 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« : Aralık 19, 2007, 00:03:39 »
Arkadaşlar 2 hafta önce 30000 km bakımına girdikten sonra camlarda aşırı buğulanma olmaya başladı. daha önce böyle değildi. aracım 2006 model corolla. Acaba polen filtresinden kaynaklanıyo olabilirmi? Serviste söküp temizledik dediler. Kalorifer düğmesi 3 veya 4 te çalışıyo hala buğu gitmiyor üstelik tamamen cama veriyorum..

Toyota Club Türkiye

Camda Buğulanma
« : Aralık 19, 2007, 00:03:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Camda Buğulanma
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2007, 09:41:15 »
Kapılar çok açık kalınca serviste içeri nemli hava giriyor ve sonra da kolay kolay çıkmıyor, bu normal.

Tavsiyem havalandırmayı sıcak havaya çekip klimanızı yaklaşık 10 dakika çalıştırmanızdır. Bu arada havayı da dışarıdan almanızı öneririm. Bir 10-15 dakika klima çalıştıktan sonra kolay kolay buğulanmaz bir daha
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Camda Buğulanma
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2007, 09:43:42 »
Havayi icerden mi disaridan mi aliyorsunuz?
Benim gördügüm maalesef cogu kisi havalandirmayi olmasi gerektigi gibi kullanmiyor. Iceriden hava almaya ayarlandi ise ne yaparsaniz yapin bir süre sonra bugu yapacaktir.

Alper'in de dedigi gibi klima nemi alacaktir.

Eger bunlardan biri degilse, filtre yanlis takilmis olabilir. Servisle konusmakta fayda var.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2007, 13:52:33 »
dışarıdan taze hava girişine ayarlanmış ise buguyu cabucak gecirmesi lazım. Kalorifer normal sekilde ısıtıp hava veriyorsa baska sorun yok gibi gorunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2007, 23:31:46 »
Arkadaşlar  havayı içerden de alsak dışardan alsak camın buğusunun yarısını çözüyor yarısını çözmüyor. ÖN kapı camlarındaki  buğu ayna görülecek kadar çözülüyor( 1 karış )Klimayı açınca problem yok ama. Daha önce klimayı hiç çalıştırmadan sadece kaloriferin sıcaklığı ile camlarda buğulanma falan olmuyordu. Ne olduysa servisten oldu bu sefer. Anlamadım gitti. Samsun Derindere ye gittik pek beni sarmadı işin açığı.2 yıldır kullanıyorum aracı. Polen filtresini temizleyince acaba yanlış takmış olabilirlermi serviste?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2007, 21:01:21 »
Alıntı yapılan: Ozan Dinç Topal
Arkadaşlar  havayı içerden de alsak dışardan alsak camın buğusunun yarısını çözüyor yarısını çözmüyor. ÖN kapı camlarındaki  buğu ayna görülecek kadar çözülüyor( 1 karış )Klimayı açınca problem yok ama. Daha önce klimayı hiç çalıştırmadan sadece kaloriferin sıcaklığı ile camlarda buğulanma falan olmuyordu. Ne olduysa servisten oldu bu sefer. Anlamadım gitti. Samsun Derindere ye gittik pek beni sarmadı işin açığı.2 yıldır kullanıyorum aracı. Polen filtresini temizleyince acaba yanlış takmış olabilirlermi serviste?
[/quote]
polen filtresinden olabilir. Bunu anlamak için polen filtresini cıkarıp oyle aracı bir calıstırıp deneyin. Sorun cozulmusse polen filtresinden demektir.Belkide filtrenin degişme zamanı gelmiş olabilir. Eger sorun bu da degilse havalandırma tesisatı boruları tıkanmıs olabilir, ya da baska bir sorun olabilir. Ama polen filtresi yokken denerseniz bundan emin olabilirsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2007, 22:13:00 »
Önerleriniz için teşekkür ederim. Bu günlerde biraz azaldı buğulanma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Camda Buğulanma
« Yanıtla #7 : Aralık 28, 2007, 18:20:40 »
Havayı dışarıdan da alsam arka camın buğusu gitmiyor...

Ayrıca başka bir olay dikkatimi çekti.Arka bagaj kapağının iç kısmında Su damlacıkları oluyor.Açıp güneşte havalandırıyorum Bir kaç gün sonra yine oluşmakta.Nedenini tespit edemedim.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Camda Buğulanma
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2008, 11:25:11 »
Bu buğu meselesinden ben hiç kurtaramıyorumki. Sen yeni başladı diyosun. Soğuk bir havada (3-5 derece arsı) Koştura koştura iş yapıp hafif terli iken araca 2 kişi bi biniyoz. Hoooop komple buhar. Sonra çöz çözebilirsen. Gitmiyor. Klima gideriyor ama oda yakıt sarfiyatı demek. Ayrıca bi süre sonra kapatınca tekrar eski haline geliyor. Rezistans sürekli açık. sürekli cama üfleme yan camlar hiç tınlamıyor. Arka da, önde. Ön camları hafif aralamak gerekiyor.

Şu havayı içten alma yada dıştan alma nasıl ayarlanıyor ben onu anlamadım. Şu klima düğmesinin yanındaki düğmedenmi bahsediyosunuz yoksa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Camda Buğulanma
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2008, 00:45:09 »
Bir iç döngü düğmesi vardır. Genelde araba resminin içine bir ok girişi ile temsil edilir. O kapatılınca dışarıdan hava alır. Önünüze kamyon düştü mesela, duman yememek için açarız bu düğmeyi, buğu başladımı kapatırız

Buğu önleyici losyonlar da biraz işe yarıyor, bir denemek te fayda var.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Camda Buğulanma
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2008, 11:37:18 »
Arkadaşlar, geçen gün markette gördüm MrMuscle marka camsillerin yeşil sirke özlüleri varmış. Bunlar amonyaklı değiller galiba ve cam buğulanmasına da oldukça iyi geliyorlar. Camlarınızı bu + cam bezleriyle iyice bir silmenizi tavsiye ediyorum, bakalım fark görecekmisiniz.

Ben alıp denedim, ayrıca amonyaklı olmadığı için TV ve LCD ekranlarında da kullanılabiliyor.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
Camda Buğulanma
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2008, 17:42:11 »
Sanırım Polen filtresini değiştirtmemişin ve  büyük ihtimal kirli olan filtren bu soruna yol açıyor. İstersen test etmek için polen filtresini çıkart ve öyle dene ( büyük ihtimal sorunun aniden çözülecektir ) buğu hemen çözülürse yeni filtre alman kaçınılmaz.
Bu kronikleşmiş sorununa gelince, 90 nlı yılların başından  beri çeşitli Toyota modelleri  kullandım ve bu söylediğin durum aşağı yukarı tüm Toyota larda var, sebebine gelince sanırım polen filtresinin kapalı ve nispeten arabanın daha alçağında bulunduğundan ( torpido gözünün altı ) dolayı nemlendiğinde tam olarak kuruyamıyor ve üzerine toplanan kir nemle birleşince "çamurdan" farkı kalmayıp filitreyi tıkıyor bu durumdada havayı dışarıdan alıp içeri iletemediği için buğu problemi hiç çözülmüyor bence tek çağre sık sık filtreyi değiştirmek özellikle yağmurlu günlerden sonra.

ufak bir not: VW araçlarındaki polen filtresi ön camın sağ dış  tarafında yüksek ve havadar bir yerdedir. 6 yıl VW kullandım ve buğu sorunuyla hemen hemen hiç karşlılaşmadım.
Yeni Corolla 2008 de de zaman zaman bu buğu sorununu mağlesef yaşıyorum, henüz filtreyi çıkartıp bakmadım ama sanırım bu kış aylarında aracın henüz bakım vakti gelmeden bu polen filtresini değiştirmem gerekecek
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2008, 22:29:06 »
Teşekkür edrim Ergin Bey . Açıklamanız mantıklı. Servise gitiğim gün samsunda yağmur çamur deryası idi. Aracın kapılarıda açık kaldı 3 saat kadar. Polen Filtresini en kısa zamanda söküp bakmam lazım. Gerekirse değiştirecem. Corollalarda 40.000 de değişiyor galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2008, 10:59:15 »
Polen filtresini kendim basit bir işlemle değiştirdim. Çok kirlenmiş , tabi buda hava akımını etkilemiş olmalı. Şimdi sorun yok artık. Buğulanma olsa bile hemen çözüyor. 30.000 km bakımında serviste temizlenmesi gereken polen filtresine hiç el sürülmemiş anlaşılan... O kadar para sayıyoruz... Türkiye şartlarında tozlu yollarda bence polen filtresi ve hava filtresinin daha kısa aralıklarla değiştirilmesi lazım. Polen filtresini 10.000 kmde hava filtresini de 20.000 km de değiştirmek gerekir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Camda Buğulanma
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2008, 04:31:45 »
Eskiden renault 12 marka aracımın kışın ön camının sürekli buğulanmasından dolayı onu derhal satmıştım. Neredeyse aracın içine de silecek taktırılması gerekecekti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Camda Buğulanma
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2008, 02:50:23 »
BENİMDE 2006 COROLLA SOM ARABAMI 10 GÜN ÖNCE ALDIM ONDAN ÖNCE 307 VARDI VE BU BUĞULANMA SORUNUNU 307'DE HİÇ YAŞAMAMA RAĞMEN COROLADA SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ YAŞADIM. ARACIMI 2 GÜN ÖNCE 40000 KM BAKIMINA GÖTÜRDÜM VE POLEN FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM. ŞU ANDA HERHANGİ BİR BUĞULANAM OLMUYOR VE DIŞARIDAK TEMİZ HAVA MODUYLA KULLANAMNI TAVSİYE EDERİM. ARTIK BUĞLANMA KALMADIĞINI GÖRECEKSİN...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Camda Buğulanma
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2008, 11:21:10 »
Sedat bey, merhabalar.

Kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanızı ve büyük harf kullanmamaya özen göstermenizi rica edeceğim.

Teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Camda Buğulanma
« Yanıtla #17 : Şubat 11, 2008, 08:58:38 »
Demek ki polen filtresi tıkalı arkadaşın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Camda Buğulanma
« Yanıtla #18 : Nisan 16, 2008, 12:12:07 »
klimayı soğuk veya sıcak iç döngü konumunda 1-2 dakika çalıştırn sorun çözülür.Bende buğudan şikayetçi idim bir arkadaş söyledi gerçekten doğru.