Gönderen Konu: 95 Corolla 1.6 XLİ - İstop etme sorunu hk.  (Okunma sayısı 2404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
95 Corolla 1.6 XLİ - İstop etme sorunu hk.
« : Ocak 17, 2011, 13:20:07 »
Arkadaşlar merhaba,

95 model 1.6XLİ Corolla, (76.000KM) - Sıralı sistem LPG (Baykan)

Aracım yukarıdaki model ve km dedir. Geçtiğimiz günlerde sokak arasında 1. viteste giderken aracım bir anda istop etti. Daha sonra marşa bastığımda marş bastı fakat araba çalışmadı. 10-15 defada bir defa çalışıyor ve gaza bastığınızda devir yükseleceğine tam aksine düşüyor ve araç istop ediyor (Benzin ile deniyorum bu arada)

Sanayiden ustamı çağırdım, Motor ve tüp aksamını biraz kontrol ettikten sonra bir çözüm bulamadı ve sanayiye götürelim dedi. Aracın Tevzi makarası, bujileri ve distribütör kapağını değiştirdikten sonra araba normale döndü ve aracı teslim aldım. Aracı aldıktan 2 gün sonra yine aynı şekilde araba bir anda istop etti ve çalışmadı. Ustam sonrasında yaptığı kontrollerde motorda herhangi bir sorun olmadığını, elektronik aksamda, yani distribütörde sorun olabileceğini düşündü ve iyi bir ustaya götürmemin iyi olacağını söyledi. Bende aracı Toyota Yetkili Servisi'ne götürdüm. Servise götürmüşken 10.000 bakımınıda yaptırdım. Bakımı yaptılar fakat istop etme sorunu ile ilgili tüp aksamını söktürmemi ve tekrar getirmemi istediler.

Tüpü söktürmek biraz zahmetli geliyor bana. Bu işlemler için işten izin almak v.s. gerekli. Önce sizlere bir danışmak istedim. Bu gibi bir durumu tecrübe eden oldu mu ? veya görüşleriniz nelerdir ? Yetkili servis dışında İstanbul'da önerebileceğiniz özel servisler var mı ? (maliyet açısından)

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

95 Corolla 1.6 XLİ - İstop etme sorunu hk.
« : Ocak 17, 2011, 13:20:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 95 Corolla 1.6 XLİ - İstop etme sorunu hk.
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2011, 13:52:09 »
Ulaş bey foruma hoş geldiniz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2011, 14:32:50 »
Ulaş bey foruma hoş geldiniz ;)

Teşekkürler Mesut Bey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2011, 10:01:29 »
Arkadaşlar sorunum çözüldü.. İleride benzeri sorunları yaşayabilecek olanlar için arşiv amaçlı yazayım dedim :)

Toparlayacak olursak aracımın sorunu düşük devirlerde aracı kullanırken aracın devri bir anda dengesizleşiyor (genelde düşüyor), gaz pedalına sonuna kadar bastığım halde araç yakıtı (Benzin - Gaz) alamıyor gibi yapıyor (fakat sorun ateşlemedeymiş) ve sonunda istop ediyor. İstop ettikten sonrada marşa basmama rağmen aracım çalışmıyordu.

Aracımı bir tanıdığım vasıtasıyla Seyrantepe Sanayi'de bir ustaya götürdüm. Sıkıntımı yukarıda olduğu gibi anlattım.. ve ister inanın ister inanmayın aracımın kaputunu dahi açmaya gerek duymadan sıkıntının Bobin'den kaynaklandığını söyledi. 70lira bobin + 20lira işçilik ile sorunum giderildi.

"...ister inanın ister inanmayın aracımın kaputunu dahi açmaya gerek duymadan.." bu satırıda Toyota Yetkili Servisi DERİNDERE'ye hitaben yazdım.. Aracım serviste 2 gün kaldı ve daha öncesinde sanayide baktırdığımı.. problemin Distribütörden kaynaklanabileceği yönünde bilgi verdiklerini söylediğim halde bir şey bulamadılar ve LPG'yi söktürüp getirin dediler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2011, 10:13:58 »
Ulaş bey geçmiş olsun sorununuza çözüm bulmanıza sevindim :) servislere gelince işlerine ne gelirse o şekilde hareket etmeyi misyon belirlemişler, dur ben hizmet vereyimde bir müşterim dasha memnun kalsın ve bu memnuniyetini arkadaşları ile paylaşsın diye düşünmüyorlar işleri güçleri 3 5 kuruşluk malı daha fazla paraya nasıl satarız, yetkili serviste park sensörü xenon montajı yaptırdım diye yazanları çok görüyorum , kullanılan malzemeler piyasada satılan malzemeler hiçbir artısı yok, tek farkı garanti kapsamında demeleri oda yalan, Toyotanın japon merkezi böyle birşeyi kabul etmez bile ama biz toyota Türkiye olarak garantiye sokuyoruz vs oluyor işte durum, neden dışarda 50 tl ye yaptırabileceğim yada taktırabileceğim bir opsiyonu serviste 300 500 tl vereyimki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2011, 14:04:17 »
merhabalar bahsettiginiz sorunun birebir aynısını yaşadım birgün işten geldim aracı stop ettim .1 saat sonra biryerler gitmek için arabaya bindik marşa basıyorum gıv gıv gıv yok araba çalışmıyor yarım depo benzin .1 tam dolu lpg var neyse lpg nin tuşuna basılı tuttum direk lpg geçti araba tık çalıştı yolda giderken tekrar benzine aldım arabayı silkelendi stop etti neyse gidecegimiz yere gittik 3-4 saat sonra gene marşa bastım yok abi ne yaptıysam araba çalışmadı ertesi gün pazardı aracın sagıyla soluyla oynadım benzin pompasının oralarla felan oynadım neyse marşa bastım çalıştı daha sonra 1-2 hafta sonra gene aynı sorunu yaptı araba .gene aynı daha sonradan sanayiye gittigimde pompa filitresini vede benzin filitresini degiştirdim aracın benzin filiresinden çıkan kiri pisligi görmeniz lazım resmen çamur gibi aktı hele pompa filitresi oda zift gibi olmuş.şeytan kulagına kurşun bir daha da yapmadı . ( 213 bin km rede )bu tip olaylarda bilinçli olma her zaman iyidir .neden diyecek olursanız .aracınızda elektronik aksam arızası olsa araç lpg ded e çalışmaz .ama benzine aldıgınız da yapıyorsa benzin tertibatı ile alakalı bir durum var demektir.aklınız da bulunsun eger arıza tekrarlar ise filitrelerinizi degiştirmenizi tavsiye ederim toplam  maliye bana 50 lirya mal oldu
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2011, 19:27:31 »
Mesut Bey, haklısınız.. aracım 2 yıldır bende ve bakımlarını sanayide ustama yaptırıyorum. Bu sorunun çözümü için iyi bir yere göstermek gerekir tavsiyesinde bulunduğu için yetkili servise gittim. Böyle bir durumla karşılaştıktan sonra bir dahada yetkili servise gitmem. Toyota'nın müşteri hizmetlerine mail attım konuyla ilgili hiç bir geri dönüş yok.. :) Bu arada sağ aks'ta sorun olduğunu söyledi Derindere :) stokta yokmuş, hatta TR'dede yokmuş. Fiyatıda 800 küsur lira dediler. Sanayide aks başını değiştirdiler 55 liraya :)

Yücel Bey, buda aklımızda bulunsun :) geçmiş olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2011, 17:23:27 »
Ulaş kardeş pazar gün babamla bahsi geçen sorunu gene yaşadım.aracım 97 corolla xli .213 bin km rede cumartesi akşam araba garip tavırlar sergiledi malum ankara -10 derece oldugu için dedim soguktandır .çekmeme gaz yememe böyle hafiften silkelemeler felan .neyse ertesi gün babamla biraz dolaştık yalnız araçta hissedilir derecede çekiş düşüklügü var ve gitmiyor gibi gelirken bir markette durduk birşeyler aldık bindik bastım marşa araba çalıştı tık stop etti .tekrar bastım çalıştı stop etti yok ondan sonra çalışmadı neyse .babam eski sanayici saga sola bakarken tornavida ile distiribitöre 1-2 vurdu şimdi bas dedi bastım tık çalıştı araba eve gittik disti yi açtık krozyonları tevzi makarasını felan prl prıl yaptık çalışıyor bakalım .bu arada 213 bin km dir hiç açılmamış bir parça ilk defa açıldı.Bu arızayı belli aralıklarla bu 4 defa yapışı 2 defa da babamda yapmış.Benim garibime giden aracı lpg ye direk anahtara basılı tutarak alabiliyorsun tık çalışıyor .Acaba diyorum ısınınca kesiyor olabilir mi .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "