Gönderen Konu: AE 101 Park sensörü  (Okunma sayısı 1432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 Park sensörü
« : Ocak 16, 2011, 17:59:16 »
Herkese Selam Aracıma park sensörü taktırma fikrim bir kaç kez arka tamponu değdirmem bu yüzden iki defa boyattım arka cam filmli ve gece geri geri gitmek sıkıntı oluşturuyordu sensörü aldım Lcd ekranını arka bagaja kadar kablosunu araç içinden geçirerek döşedim, arka tapmonda sensörlerin  kabloların bagaj içine girmesi için 1 cm çapında delik var zaten (tamponun arkasından stepne kısmından döşemenin altında geriye aparatla delmek sensörleri yerleştirmek kalıyor, benim için en önemli ve bilgim olmadığı için konuyu açtım arka stop lambasına giden geri vites lambasının kablosu ve (- topraklama nereye bağlamam gerektiği) aracın herhangi bir kaporta aksamı  mı olacak? eğer takan arkadaşlar var ise 97 model Toyotalarda arka stop lambasında geri vites lambasının kablosu ne renk yada bunu nasıl tespit edebilirim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler. 

Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 Park sensörü
« : Ocak 16, 2011, 17:59:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 Park sensörü
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2011, 20:04:45 »
Hocam öncelikle aracın kontağını aç gösterge paneline akü ışığı el freni ışığı yansın geri vitese tak eline bir adet 12V 5watt ampul al bir ucunu aracın boyasız düz yerine diğer ucunu da arka stopun içerisine giren soket in içerisindeki kablolara teker teker değdir. Ampul hangisinde yanarsa aracı geri vitesten çıkartıp ampulü gözlemleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2011, 20:25:45 »
haftasonu taktırdım ben, tolga beyin dediği gibi elektirikçi geri vitestete stoplara giden  soketi çıkardı tek tek denedi  sonra ampülü yakan kaplodan elektiriği aldı. rengine dikkat etmedim. Yalnız kabloları güzel gizleyememişti bugün biraz uğraştım düzeltmek için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2011, 20:39:50 »
haftasonu taktırdım ben, tolga beyin dediği gibi elektirikçi geri vitestete stoplara giden  soketi çıkardı tek tek denedi  sonra ampülü yakan kaplodan elektiriği aldı. rengine dikkat etmedim. Yalnız kabloları güzel gizleyememişti bugün biraz uğraştım düzeltmek için
Mehmet benim arkadaşlarımda taktırdılar inan arka sensörlerin simetrisinide ön lcd ekranı yerleştirdikleri yeride hiç beğenmedim ben zaten onları kafama göre yaptım sayılır bende dediğiniz gibi ampül ile deneyerek bulmaya çalışayım inşallah başarılı olurum sağolun. Mehmet bizim araçlar malum alçak sizden ricam sensörler zeminden ne kar yüksekte denedinizmi zemini algılamıyor değilmi  içerisinde fazla insan olunca daha yere yakın oluyor bu konuda biraz çekincelerim var da deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2011, 20:49:41 »
sensörün boş kasa yerden yüksekliği 50 cm , birbirine mesafesi yani aralık 42 cm gibi benim araç orjinalinden 3 cm kadar yüksektir arkalar. ölçümleri gayet başarılı yanılma 1-2 cm ancak. dediğiniz gibi hiç denemedim yerdeki bir şeyi algılıyormu tampon seviyesindeki nesneyi onu da bir denerim yarın, ama dediğiniz normal yeri algılıyor mu (alçak olduğu için zemini algılaması) terettüdü ise arkada bişey yoksa uyarı vermiyor, yani boş alt zemini görmüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2011, 17:52:50 »
adem bey bugün denedim cihaz yerden 35 cm gibi yerden yüksekliği olan cismi algılarken daha kısa olanları algılamıyor. tahminimce arka tarf yüklü olsa bile küçük cisimleri görüp gereksiz  uyarı yapmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2011, 17:58:04 »
bende dün taktım...sensörlerin birbiri arasını 38,5 cm aldım...yerden yüksekliğini ölçmedim ama tamponun üst köşesinden 8 cm aşağıya monte ettim...
Ev Alma... Toyota Al...