Gönderen Konu: Manİfold  (Okunma sayısı 1455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Manİfold
« : Aralık 16, 2007, 20:45:42 »
2001 TOYOTA COROLLA OTOMATİK VİTES ARAÇ ALDIM. ARACIN BAKIMINDA MANİFOLDUNUN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR DENİLDİ. PLAZA SERVİS FİYATI OLDUKÇA YÜKSEK GELDİ. DOĞRUSU MANİFOLDUN NE İŞE YARADIĞINI BİLMİYORUM. KONU HAKKINDA FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM.

MUHAMMED ALİ SANCAR
                                                                               05324097071
                                                                        sancarmali@gmail.com
                                                                                   ANKARA

Toyota Club Türkiye

Manİfold
« : Aralık 16, 2007, 20:45:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Manİfold
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2007, 21:00:33 »
MUHAMMED ALİ bey, öncelikle hoş geldiniz, iki ricam olacak.

İlk olarak kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız seviniriz. İkinci olarak ise büyük harf ile yazmak forumlarda bağırma anlamı taşıdığı için yapmamanızı rica ederim.

Manifold motorun'un farklı bölümlerini birleştiren parçadır. İki farklı manifold vardır, egzoz manifoldu ve emme manifoldu. Biri egzoz gazlarının motordan atılmasını, diğeri ise hava'nın pistonlara girmesini sağlar. Aslında oldukça basit, farklı metallerden (genelde demirden) yapılan bu parçalar oldukça da pahalıdır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler