Gönderen Konu: Sol Ön Tekerden Vuruntu Sesi Geliyor  (Okunma sayısı 13746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
Sol Ön Tekerden Vuruntu Sesi Geliyor
« : Ocak 16, 2011, 05:43:37 »
Arkadaşlar hafif rampaya yukarı 30km hızla viraja girdiğimde sol ön tekerin olduğu kıısımdan vuruntu sesi geliyor.Neden olabilir.Ön teker bilyası değiştireli 1.5 ay oluyor.Acaba bilyamı bozulmuştur.Ayrıca direksiyon sistemi üzerindeki körüklerde yırtılma var.Bu şekilde binilse arabaya herhangi bir zararı olurmu?
2000 COROLLA SOL SPC AC -2008 KYMCO ACTİVE-ENFES DONDURMA

Toyota Club Türkiye

Sol Ön Tekerden Vuruntu Sesi Geliyor
« : Ocak 16, 2011, 05:43:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: SOLÖN TEKERDEN VURUNTU SESİ GELİYOR
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2011, 15:40:15 »
Sesi anlayan birinin dinlemesi lazım, o zaman dahi yüzde yüz doğru tespit edilemeyebilir.

Körükler, o mekanizma üzerinde içeri su girme olasılığı olan yerleri (en önemlisi mafsalları) korumak için kullanılıyor. Körükleri ya hemen değiştirteceksiniz, ya da mafsalların bozulmasını bekleyip mafsallarla birlikte değiştirteceksiniz. Belki bu arada gelen o sesin kaynağı da bulunur, kim bilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol Ön Tekerden Vuruntu Sesi Geliyor
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2011, 22:24:17 »
Bendede oldu o sorun. Körük yırtıktı usta değiştirdi ve sorun düzeldi. Ustamın dediğine göre körük içindeki yağı muhafaza ediyormuş. Körük yırtılınca orası kuruyor ve üzerine ağırlık binince bu sesi yaparmış. Bence yırtık körükleri değiştirmeniz yetecektir.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2011, 00:51:28 »
Arkadaşlar bugün körüklere tekrar baktım .Sağ tekerin olduğu körük yırtılmış.Sol kısımdaki körük sağlam.Çarşamba günü özel servise gideceğim.Araba 1993 190bin kmde. Ne gibi parçaların değişmesi gerekiyor.Ayrıca  şöyle sorun var.
 Araba lpg li.Uzun zaman lpgde çalışıyor.Benzinde çalışmıyor.Acaba karbüratör lpg ye göremi ayarlı yoksa her ikisindede normal olarak çalışması lazım.Birgün özel servise sordum. Araba lpgye göre ayarlanmış diyor. Benzine göre ayarlanırsa lpg de sorun çıkar diyor.Arabanın benzinde çalışmaması yüzünden 2 defa yolda kaldım.Sizce bu şekilde çalışması normalmi.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2011, 22:48:36 »
Arkadaşlar bugün körüklere tekrar baktım .Sağ tekerin olduğu körük yırtılmış.Sol kısımdaki körük sağlam.Çarşamba günü özel servise gideceğim.Araba 1993 190bin kmde. Ne gibi parçaların değişmesi gerekiyor.Ayrıca  şöyle sorun var.
 Araba lpg li.Uzun zaman lpgde çalışıyor.Benzinde çalışmıyor.Acaba karbüratör lpg ye göremi ayarlı yoksa her ikisindede normal olarak çalışması lazım.Birgün özel servise sordum. Araba lpgye göre ayarlanmış diyor. Benzine göre ayarlanırsa lpg de sorun çıkar diyor.Arabanın benzinde çalışmaması yüzünden 2 defa yolda kaldım.Sizce bu şekilde çalışması normalmi.

Saygılar.

Aracınızdaki ses rot kolu körüğünden ziyade askı rotu dediğimiz viraj demirini salıncaklarınıza bağlayan parçadan kaynaklanıyor gibi görünüyor ancak kontrol edilmesi şart zira bahsettiğiniz sesi salıncak burçlarının aşınması sonucuda da duyabilirsiniz,salıncak burçlarınız aşınmış ise orjinal olarak burç temin edilemiyor maalesef salıncak ise baya pahalı,orjinal salıncak satın alamayacaksanız salıncak burçlarınızı en azından taiwan üretimi burçlar ile değiştirebilirsiniz,askı rotunuz arızalı ise ve aftermarket alacaksanız japon üretimi 555 markasını tercih edebilirsiniz,şayet bulamazsanız CTR marka kullanınız,çin yada yerli üretimi Teknorot vs. gibi markaları kullanmanız bu parçayı bir süre sonra tekrar değiştireceğinize davetiye çıkarmak olacaktır.

Karbüratörlü araçlarda LPG'ye göre ayarlı yada benzine göre ayarlı diye bir durum söz konusu değil,bu ayarı yapamayan ustaların uydurmasından başka birşey değil,aracınız muhtemelen 1.6 karbüratörlü ve karbüratör üzerindeki LPG girişi tek girişli bu LPG'nin yetersiz gelmesine sebep oluyor dolayısı ile LPG montajı yapılırken LPG'yi fazla açmamak için montajcılar hava girişini bir miktar kapatmak zorunda kalıyorlar ve buda benzine geçtiğinizde çekiş düşüklüğü hatta çalışmamaya sebebiyet veriyor.Karbüratörünüzün üzerindeki LPG dağıtıcısını çift boğazlı ile değiştirin,şayet hava girişlerinde koli bandı yada benzeri şekilde hava engelleyici bir madde varsa çıkarın sonrasında önce benzin ile çalışırken çalışma ayarlarını (avans,subap,rölanti,yüksek rölanti ayarları) yaptırarak LPG kalibrasyonuna benzinde çalışır vaziyette gidin ve ayarların bilgisayar yardımı ile yapılmaısnı isteyin,ayarlandığını söylediklerini LPG ve benzin ile ayrı ayrı denemeler yapın.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2011, 00:39:51 »
Ufukbey cevaplarınız için teşekkür ederim.
Evet araba 1.6 karbüratörlü. karbüratöre lpg  tek hortumla giriyor.yani bu hortumun ucuna çiftli çıkışmı yapılıyor.
Hava girişi yarım şekilde bandla kapatılmış.
 tekli giriş ile çift giris arsında lpg yakıt sarfiyatında artış oluyormu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2011, 00:53:31 »
arkadaşlar arabayı ilkbahara doğru değiştirmeyi düşünüyorum.sizce enjeksiyonlu mu karbüratörlü mü daha çok masraflı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2011, 10:03:37 »
Kardeş öncelikle saglam işi bilen bir karbiratörcü bul karbiratörünü iyice temizlesin .Bazı degişmesi gereke parçalar var onları degiştirsin.İyi bir lpg ustası bul lpg ayarını yaptır şunu hayatın boyunca unutma araç.benzinde stabil çalışır hale getirilir.daha sonra lpg benzine göre ayarlanır.Tamamen lpg li diye bir kavram yoktur.

Bundan sonra alacagın araç 4af-e kodlu çok nokta enjektörlü bir corolla olabilir.Hem çok daha ser hemde daha sorunsuz bir motor yapısıdır.Lpg sistemine en uyumlu ve dayanıklı motor diye de biliniyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2011, 16:59:11 »
Arkadaşlar bu gün sanayide toyota özel servise gittim. Sol ön teker rot başını değiştirdiler.Vuruntu sesi gitti. lpg olayını ustaya anlattım.Usta ya lpgli bineceksin yada benzinle dedi.Artık mecburen lpg ile bineceğiz.Ara sıra benzinle çalıştırırım artık.Maraşta işi bilen karbüratörcü bulamadım.Bilen varsa söyleyebilirmi.Gaziantep te olabilir.

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.