Gönderen Konu: M/M Kullanım Detayları  (Okunma sayısı 1225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
M/M Kullanım Detayları
« : Ocak 15, 2011, 20:04:24 »
Sevgili arkadaşlar, bu konu birçok kişiyi sıkmış olabilir ama deneyimi olanların fikirlerine ihtiyacım var.

Bgn Yaris M/M aracımı teslim aldım. Aslında M/M hakkında okuduğum sorunlardan sonra tedirgin olmuştum.
Ama gayet güzeldi ilk izlenimlerim. Yalnız kafama takılan bazı şeyler var. Deneyim sahibi M/M kullanıcılarından
yardım rica ediyorum. Şöyle ki;

Ben aracımı sürekli E modunda kullandım. Dur kalklarda, yokuşlarda hiç düz vites konumuna geçme gereksinimi duymadım.
Eğer araç seyir halinde otomatik modda ise direksiyonlaki vites kolları ile vitesi alçaltıp, yükseltebilir miyim? Bu zarar vermez mi?
Yani E'den M'ye ya da M'den E'ye geçişleri mutlaka aracı durdurup frene basarak mı yapmam gerekir?

Bir de klavuzda vites kilitleme sisteminden bahsediyor bu tam olarak nedir?
Toooyooo toyooooota tooooyooo toyoooooota

Toyota Club Türkiye

M/M Kullanım Detayları
« : Ocak 15, 2011, 20:04:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: M/M Kullanım Detayları
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2011, 20:25:32 »
Hayırlı olsun öncelikle, güle güle kullanın.

Triptronic sisteme (yada diğer adı ile manuele) geçmek için arabayı durdurmanıza yada frene basmanıza gerek yok. Ayağınızı gazdan çekip M moda alabilirsiniz. Aynı şekilde gene gazdan çekip E moda alabilirsiniz. E modda otomatik kullanırken direksiyondan vites küçültüp (mesela yokuş çıkmaya başlarken) yada vites büyültebilirsiniz.

E modda iken 2000 devir altındayken araç direksiyondaki F1 kumandalardan vites büyültemezsiniz sadece.

Vites kilitleme sisteminin ne olduğunu bilmiyorum. Ama şöyle bir şey var; araç viteste iken çalıştıramazsınız, boşa almanız lazım. Boşta araç çalışırken frene basmadan geri yada ileri viteslere geçmez, aracın kontrolsüz fırlamasını engellemek için.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2011, 20:34:40 »
Özgür abim Çok güzel anlatmış tam benim anlatacağım şekilde :) Tam destek katılıyorum özgür abime
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2011, 21:47:27 »
Teşekkürler,

E modda iken 2000 devir altında F1 kullanamazsınız diyorsunuz.
Peki E modunda 2000 devir üstünde araç seyir halindeyken F1 ile viteste büyütme ya da
küçültme yaparsam vites kolu hala E'de kalacak ama araç düz mantığa dönmüş olacak.
Bunu anlamadım. Ya da F1 ile vites değiştirdiğimizde araç sürekli aynı viteste giderse, ya da durulursa
yeniden E'ye mi geçiş yapıyor? Bu noktayı çözemedim, denemedim de hatalı birşey yaparım diye.

Bir de ES tuşunu anlamadım. Bastım bir kez ışık falan da yanmadı. O performans için dediler. Ama bir değişiklik olmadı.
ES nedir tam olarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2011, 22:06:02 »
Bu arabanın şanzımanı tasarruf için ayarlı. Normal bir sürüşte 2000 devir civarında vites değiştiriyor. ES tuşuna basarsanız (tüşün içinde ışık yanıyor) 2000 üstü devirlerde vites değiştiriyor, yani daha hızlı kullanıma, spor sürüşe izin veriyor (tabi yakıt artışı oluyor)

E modunda giderken mesela yokuş çıkmaya başladınız, devriniz düştü, robotik şanzımanın vites küçültmesini beklemeden, araba bayılmadan vites küçültmek isterseniz; M moda almadan direksiyondan küçültebiliyorsunuz. Ama araç hala otomatik modda kalıyor, manuele yani M moduna geçmiyor.
Aynı şekilde mesela otoyolda gidiyorsunuz, araç 5inci viteste. Gene otomatik moddan çıkmadan direksiyondan vitesi yükseltebiliyorsunuz.
Denerseniz bunları daha iyi anlarsınız.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2011, 11:10:28 »
Çok teşekkür ederim.