Gönderen Konu: ae101 fren merkezi arızası  (Okunma sayısı 6292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
ae101 fren merkezi arızası
« : Ocak 15, 2011, 19:25:53 »
arkadaşlar, bugün önce bim'den aldığım park sensörünü monte ettirdim. sonra madem maaşı aldık 1 çift lastik alayım dedim  :P  (michelen ) lastiği de taktırdık sonra frenlemeyi kontrol için sakin bir yola çıktım frenler gayet iyi tuttu. dönüşte ışıklara yaklaşınca frenledim ancak balata ısınır da fren pedali dibe kadar iner ya onun gibi pedal yumuşadı sonuna kadar indi,pompalayak durduk. doğruca sanayinin yolunu tuttum vardığım usta kendisi dolaştı geldi, fren üst  merkezi(üzerinde fren hidroliğinin olduğu parça, basınçı ayarlayan diye tarif etti usta ) bozulmuş dedi. aısın markayı önerdi adanadan istedik pazartesi gelecek. özellikle dönüşlerde veya kararlı frene bastığım da pedal dibe vuruyor, pompaladığım zaman kısa süreli düzeliyor.ayrıca el frenide eskisi gibi değildi tutmuyordu.  arkadaşlar bu sorun forumda sıkça duyduğum p valfinden midir, sorun gerçekten ustanın dediği parçadan mıdır, boşa parçayı değiştirmeyiz umarım. bir de 150 tl fiyat aldım parça için ilginize ve bilginize şimdiden teşekkür .

Toyota Club Türkiye

ae101 fren merkezi arızası
« : Ocak 15, 2011, 19:25:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: ae101 fren merkezi arızası
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2011, 18:15:28 »
arkadaşlar, bugün önce bim'den aldığım park sensörünü monte ettirdim. sonra madem maaşı aldık 1 çift lastik alayım dedim  :P  (michelen ) lastiği de taktırdık sonra frenlemeyi kontrol için sakin bir yola çıktım frenler gayet iyi tuttu. dönüşte ışıklara yaklaşınca frenledim ancak balata ısınır da fren pedali dibe kadar iner ya onun gibi pedal yumuşadı sonuna kadar indi,pompalayak durduk. doğruca sanayinin yolunu tuttum vardığım usta kendisi dolaştı geldi, fren üst  merkezi(üzerinde fren hidroliğinin olduğu parça, basınçı ayarlayan diye tarif etti usta ) bozulmuş dedi. aısın markayı önerdi adanadan istedik pazartesi gelecek. özellikle dönüşlerde veya kararlı frene bastığım da pedal dibe vuruyor, pompaladığım zaman kısa süreli düzeliyor.ayrıca el frenide eskisi gibi değildi tutmuyordu.  arkadaşlar bu sorun forumda sıkça duyduğum p valfinden midir, sorun gerçekten ustanın dediği parçadan mıdır, boşa parçayı değiştirmeyiz umarım. bir de 150 tl fiyat aldım parça için ilginize ve bilginize şimdiden teşekkür .
Aisin marka orjinal  p valfi en son 380 tl idi.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2011, 11:14:34 »
  Sorun ana merkezde olabilir (öyle görünüyor) ama, bu P valfinde de sorun olmadığı anlamına gelmez. Ana merkez ya da tamir takımı değiştikten sonra P valfi kontrolüde iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2011, 15:06:31 »
aynı sorun bende 2-3 yıl önce olduktan sonra p valfinde de sorun olduğu ortaya çıktı :( her iki parça da değişti sonuç olarak.. ancak 2 yıl arayla değişmiş oldu.. bahsettiğiniz gibi başladı bende de sorun ve bozulmasının nedeni fren hidroliğini değiştirmekte gecikmemdi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2011, 17:45:16 »
teşekkür ediyorum cevaplarınız  için.  yaptıramadım henüz. fren merkezi aisin ve tik (ben öyle anladım) ikisi de japon dedi parçacı telefonda,  fiyatları yakın birbirine hangisini tercih etmeliyim kalite anlamında. yarın parçaya bakmaya gidecem sanayiye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2011, 21:18:27 »
Bugün itibariyle sorun çözüldü. fren ana merkezi aisin 160tl, dot4 h. yağı7.5, işçilik 20 tl. toplam: 187,5 tl. ayrıca araçtan çıkan orjinal fren ana merkezi aisindi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2011, 09:25:41 »
benim de başıma gelmişti bu tip bir arıza fren merkezi arızalı demişlerdi.degiştirmiştik sanırım yan sanayi almıştık.orjinaline o zaman çok değil para istemişlerdi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2011, 10:44:00 »
  Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2011, 20:15:44 »
Arkadaşlar  bir sorum olacak. Benim araca (98 ae101 gli abs var) hidrolik yağı dot4 kondu. ae101'in kitapçığında dot3 yazıyor. dot4 sıvısı araca zarar verir mi? değiştirmem gerekiyor mu, bir de hangi marka hidrolikler daha kalitelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2011, 20:52:57 »
DOT (Department of Transportation) standardları, bazı başka özelliklerin yanı sıra fren sıvısının kaynama noktasını belirler.

Kuru iken       Nemli iken
DOT 3   205ºC   140ºC
DOT 4   230ºC   155ºC

Kuru sütunu, sıvının fabrika çıkışındaki durumudur.
Nemli sütunu ise, normal kullanımda atmosferdeki rutubeti çeken sıvıya aittir.

DOT 3, her otomobilde kullanılmak üzere yapılmış fren sıvısıdır. DOT 4 ise, içine borat katılarak kaynama noktası yükseltilmiş, bazı karmaşık nitelikleri dolaysıyla daha kaliteli bir fren sıvısıdır.

Sonuç, herhangi bir değişiklik yapmaya gerek yoktur.

Kaynak:
http://www.differencebetween.net/object/auto-object/difference-between-dot3-and-dot4-brake-fluid/
http://www.aracbilgisi.com/arac-donanimi/73-arac-tamiri/1678-fren-hidroligi-dot3-ve-dot4.html

Özellikle ikinci kaynağı okuyanlar, fren sıvısının neden periyodik olarak değişmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

Bibabo gibi markalar dışında kalan (PO, BP, SHELL, MOBIL, TOYOTA,...) bütün fren sıvıları kalitelidir.