0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yagin Avrupa'daki ortamda arac üreticileri tarafindan önerilen degisim araligi 2 yil. Ama Türkiye'de 1 yil olarak degistirmek daha mantikli.
Hava ıle temas halındekı motor yagı bozulurmu?Bozulursa hangı cıns yag hangı surede bozulur?Hanı servısler km dolmasa bıle sene sonunda bakım yapılacak der ya..Varmı fıkrı olan?
O nasıl bır meslektır kaya..Jeneratorun motorcusu olan, ıs makınasının motorcusu olamaz mı? Sordugum soruyla ısımın dırek baglantısı yokkı bıldıgımız bır seyler var tabıkı ama bak okudukca neler ogrenıyorum daha
Arkadaşlar konu çok eski ancak aynı konu üzerinden bilgi vereceğim için ve konu kirliliği olmaması için yeni bir konu açmıyorum ve bu konuyu bir yere getirerek tamamlamak istiyorum.7 Haziran 2014 Cumartesi günü Kayseri Mobil Yağları yetkili satıcısından 5w50 yağ aldım ve bunu serviste değiştirdim. Dün itibariyle ise yağ bidonunda üretim tarihine bakmak aklıma geldi, biraz geç oldu ama... Bidon altındaki tarihte yağın 2011 Ağustos ayında üretildiğini gördüm. An itibariyle Mobil Kayseri yetkili distribitörünü aradım ve az önce Zeynel Beyden aldığım bilgiyi de burada paylaşıyorum. "Tam sentetik yağlarda önceden raf ömrü 10 yıl idi. 2014 yılı itibariyle ise bu süre 5 yıla indirildi. Yani yağınızı 2016 Ağustos ayına kadar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz." Bilgisini aldım.
Direk konuyla alakalı olmasa da sormak istedim. Yağ değişiminde bazen bidonda yarım litre kadar yağ kalıyor, onu ne yapıyorsunuz? Ya da ne yapmak lazım?