Gönderen Konu: ae 101 bakım için yardım....  (Okunma sayısı 1173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yola toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
ae 101 bakım için yardım....
« : Ocak 14, 2011, 19:56:25 »
Merhaba arkadaşlar arabam 97 model XLİ buara arabamın bakımı yaklaştı fakat herzamankinden daha yorgun durumda sanki sürüş esnasında bunu hissedebiliyorum bu konuda yardımınıza ihtiyacım var şimdiden herkeze teşekkür ederim ve sorularım.....

1-Araç 152.000 km'de internetten aradım fakat bulamadım kullanım klavuzunda bu km'de hangi parçaların degişmesi gerektigi yazıyo

2-Aracı 2004 senesinde aldıgımda agır bakımlarını yaptırmıştım triger vs. gibi tekrar bir agır bakım yolumu gözüküyor yoksa?

3-Bakımda degişmesi gereken parçalardan aklınıza gelebilecek hepsi için kaliteli gördügünüz veya size fayda saglayan markalar varsa fiyatı-nerden tedarik edebilecegim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim

4-Amortisörlerden aşırı ses geliyor, özellikle çukura felan girince araba resmen sekiyor büyük ihtimalle oda sorunlu olası bi durumda tamir ettirmekmi daha faydalı olur yan sanayisini takmakmı. şuan orjinalini takamam maddi açıdan külfetli olur benim için fiyatını bilmiyorum ama pahalıdır sanıyorum

5-Ve son sorum hava filtresini sanayiye gitmişken açık hava filtresi takıyım diyorum derdim performans felan degil sadece motor sesinin biraz daha tok gelmesi bunun için sanayideki herangi bir açık hava filtresini alıp takmam bi sakınca yaratırmı yoksa tavsiye edebilceginiz fiyat olarak abartı olmayan bir hava filtresi varmı....

Saygılarımla

Toyota Club Türkiye

ae 101 bakım için yardım....
« : Ocak 14, 2011, 19:56:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 bakım için yardım....
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2011, 20:14:58 »
Filtre konusunda yardımcı olabilirim bitek takıcaksanız kesinlikle k&n simota pipercross green aem gibi flitreler takın eğer sanayi tipi filtre takarsanız korkarımki o motor uzun zaman içerisinde gider ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2011, 21:59:24 »
Fiyat olarak aşşagı yukarı ne aralıkta rakamlar ercüment bilgin varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2011, 22:02:49 »
Fiyat olarak aşşagı yukarı ne aralıkta rakamlar ercüment bilgin varmı?

Vallahi 50 60 kesin vardır sırf flitre. kit almıcaksan 50 60 a halledersin sensörü unutmaman lazım onun içinde pimaş lazım forumda yapanlar var bende dahil olmak üzere :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2011, 22:53:19 »
hayırlısı artık bi yolunu bulup çözcez bi şekilde kardeşim ilgine teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2011, 16:42:18 »
Hava filtresinin orijinalinden sasmayin. K&N daha kolay hava gecisi sagliyor, ama motora daha fazla toz da giriyor.
Fe... :-)