Gönderen Konu: Büyük Sorun!!!  (Okunma sayısı 4369 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Büyük Sorun!!!
« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2011, 09:34:16 »
bence önlem almanın dalga geçilecek bir yanı yok. eski arabaysa önlem alınabilir. tedbir herzaman iyidir..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2011, 09:34:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 15, 2011, 09:46:43 »
huseyin bey elbette günün birinde haklı çıkacak. Var mı şimdiye kadar bundan kaçınabilen? Şimdi bir şey olmaz, korkma diyenler o zaman ne yapacak, çok merak ediyorum! :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 15, 2011, 10:27:23 »
Yağına suyuna bak , devam ettt ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 15, 2011, 10:59:22 »
biz toyota sahipleri aracımız arızalansa bile yolumuza devam ederiz,gitmemiz gereken yere gidene kadar..Edirne'den Kars'a gitsek bile aracımız şimdiye kadar bizi yolda bırakmadı, Allah'ın izniyle bırakmaz da....sadece rutin kontrollerinizi yapın yeter....hastalık hastası olmayın,kuruntu yapmayın güle güle binin, gezin, tozun......kazasız sürüşler......selamlar
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 15, 2011, 12:25:28 »
huseyin bey elbette günün birinde haklı çıkacak. Var mı şimdiye kadar bundan kaçınabilen? Şimdi bir şey olmaz, korkma diyenler o zaman ne yapacak, çok merak ediyorum! :kötü:

Engin bey sert ve olumsuz geliyor tavırlanız bana acaba ben mi yanlış anlıyorum.... Arkadaşlar birşey olmaz korkma derken gerekli bakımları yap yolunda devam et diyorlar bundan normal ne olabilir ki...

Bu bütün inanışlarda böyledir dinimizde bile tevekkül diye bir olay vardır sen elinden geleni yap gerisini Allaha bırak... Tabiki bir noktadan sonra olaylar bizim kontrolümüz dışında gelişir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 15, 2011, 12:35:33 »
Bence size öyle geliyor. Bana da öyle geliyor ki az sayıda başka arkadaşlar gibi sizin mizah anlayışınız da pek gelişmemiş, belki birazcık da bana kıl olduğunuz için her öküzün altında buzağı arıyorsunuz. Sizin bahsettiğiniz 'arkadaşlar' hiç şüphesiz kendilerini gerektiği zaman savunacak yeteneğe sahiptirler, siz neden onlar adına konuşuyorsunuz?

Biraz rahat olun, dünyaya daha gevşek bakın, sizinkinden başka hayat görüşleri olabileceğini kabul edin ve bu görüşleri hazmedin. O zaman tavırlarım size bu kadar sert gelmeyecektir, eminim.

(Bu cevaba bir karşı-cevap beklemiyorum, çünkü kişiliğimi tartışmaya açmak gibi bir niyet taşımıyorum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 15, 2011, 13:02:47 »
O zaman bende bu yorumunuzu okuyacak tüm arkadaşlar gibi katılarak gülüyorum bahsettiklerinize :rofl: :rofl: :rofl:

Hayat işte insanı şüpheci yapıyor her öküzün altında buza bulamıyoruz ne diyeyim nasip...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 15, 2011, 13:32:17 »
Ben olsam en azından v kayışını falan değiştirirdim normalde 5 yıldır km gelmese bile değişmeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Ocak 15, 2011, 13:42:39 »
benim tavsiyem akacak kokacak parçaları yedek alıp bagajda taşımak. hortum kayış gibi. birde hortumları kontrol ettiğinizde eğer yırtık çatlak görünmüyorsa gerçekten evhama gerek yoktur.
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 15, 2011, 14:02:28 »
Aynı aracın 2001 1.6 solu var 5. yıl bitti yağ alın yanınıza yeter gerisine gerek yok kronik yağ eksiltme sorunlu oldukları için ;) Onun dışında herkesin dediği gibi yağ su buji flitreler genel kontrol marşa bas ve git bunun dışında yapılcak başka birşey yok bu araçalar evham yapmakta yersiz...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 15, 2011, 15:10:34 »
1991 corolla'da hala orjinal triger seti var desem? :)

(not. triger şakaya gelmez)
(not2. triger setinizi 4-5 yılda bir kontrol ettirin)
(not3. triger kayışı koptuğu zaman "game over" oluyor ve yolda kalıyorsunuz ne yazık ki :()
(not4. her zaman için bagajınızda yiyecek, içecek, battaniye ve ilk yardım seti bulunsun. Her yolculuk öncesi o bölgedeki servis telefonlarını öğrenip yazın. Bu önlemleri aldığınız sürece yolda kalsanız dahi içiniz rahat olur)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 15, 2011, 17:17:42 »
Toyota candır corollada candır ciğerdir bitanedir yolda bırakmaz uzun süre rahat rahat kullanabilirsiniz her yola gider arıza vermez :D bana dahi dayanır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 15, 2011, 17:27:58 »
Toyota candır corollada candır ciğerdir bitanedir yolda bırakmaz uzun süre rahat rahat kullanabilirsiniz her yola gider arıza vermez :D bana dahi dayanır :D

Hala gıcırdıyormu ??? :lol: Ve filtre işi noldu ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 15, 2011, 17:35:38 »
Hala gıcırdıyormu ??? :lol: Ve filtre işi noldu ???

Hiç sorma Enes...Bütün gıcırdamalar aynen devam ama hepsinin yerini tesbit ettim fakat kesmek için malzemem ve yeterli kabiliyetim yok....filtre buji kat değişimi yapmak istiyordum ama kat iptali bizim araçlara olmuyormuş o yüzden yattı buji ve filtreyi değişecektim parayıda biriktirmiştim ama paranın tamamını başka bir yere yatırdım yurda geçtim :D :D oda yattı... :D ama artık araçla ilgilenmiyorum derslere asıldım :D babam aracı değişmezde sınavdan sonra bayağı bir uğraşacağım bir ay falan sadece araçla uğraşacam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 15, 2011, 17:40:53 »

Hiç sorma Enes...Bütün gıcırdamalar aynen devam ama hepsinin yerini tesbit ettim fakat kesmek için malzemem ve yeterli kabiliyetim yok....filtre buji kat değişimi yapmak istiyordum ama kat iptali bizim araçlara olmuyormuş o yüzden yattı buji ve filtreyi değişecektim parayıda biriktirmiştim ama paranın tamamını başka bir yere yatırdım yurda geçtim :D :D oda yattı... :D ama artık araçla ilgilenmiyorum derslere asıldım :D babam aracı değişmezde sınavdan sonra bayağı bir uğraşacağım bir ay falan sadece araçla uğraşacam :D

hadi yaaa tühh :/ Bende ultrasonic buji alıcam büyük ihtimalle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 15, 2011, 17:51:19 »
sorunsuz araba mı olur canım? sonuçta kul yapısı. insan bile arıza yapıyor, araba niye yapmasın? bi sorun olursa belli eder kendini zatiiiiii....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ocak 15, 2011, 22:43:32 »
91 model toyotada orjinal triyer seti olmasına ben şaşmam. olmasıda lazım. size bir tanıdığımın 77 model anadolunun sırf ses yapıyor diye, triyer setini (ki anadollarda zincidlidir) 2005 de değiştirdiğini söylesem? üstelikte ses yapsa bile sorun olmaz dendiği halde..  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #37 : Ocak 16, 2011, 04:30:41 »
Bende arabamı en son baskı balata değişimi için sanayiye götürdüm. Güzel bir şekilde yaptı usta. Gidişinde sorun vardı ve eskisi gibi gaze tepki vermiyordu. Boğaz kelebeğini temizlemiş. Oda halloldu. Birde arabanın neyi var neyi yok bak demiştim. Gereken bir işlemi varsa yaptıralım.
Adam her yerine baktım ne alt takımda nede başka bir sorun göremedim dedi. Yani şimdi ben bu arabaya birşey yapmaya kalksam sadece birşeyler yapmış olmak için yapabilirim dedi. Al götür dedi. Zorlada birşeyler yapıp değiştirecek halimiz yok yani. Aracım 2004 Corolla HB 100.000 km' de.
Yolda kalmadım 15.000 km' dir. ( Aldığımda 80.000 küsurdu )  Ama tabi arabada sorunda bulamadılar diye yolda kalmayacağım anlamınada gelmez. Kul yapısı bu. Nerde ne zaman yolda kalırsınız belli olmaz. Sıfır araçlada kalabilirsiniz, eski araçlada yolda kalabilirsiniz. Bize düşen bakım zamanı bakımını yaptırmak. Yolda kalacam diye kuruntu yaparak arabayada binmeyecek halimiz yok. Ayrıca benim arabada triger zincirli. O yüzden şu an için değişme gereği görülmedi. Ama şuda varki bazı parçalar yıllar içinde sorun olmasa bile malzeme kalitesini yitirebiliyor. O yüzden can alıcı parçaları belli bir yıldan sonra değiştirmekte fayda var. Bunun içinde Toyota' dan iyi anlayan bir ustaya baktırmakta yarar var diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 16, 2011, 14:59:23 »
hadi yaaa tühh :/ Bende ultrasonic buji alıcam büyük ihtimalle :)

Al enes al valla affetme bide açık filtre var sende bide kat iptal yaptımı tamam :D bide zahmet olcak hızlı kalkış sistemi tak eğer elektronikse boğaz kelebeğin tamam oldu ha unutmadan bide celica gts şanzumanını uydurabilirsen değiştir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 16, 2011, 15:08:26 »
Al enes al valla affetme bide açık filtre var sende bide kat iptal yaptımı tamam :D bide zahmet olcak hızlı kalkış sistemi tak eğer elektronikse boğaz kelebeğin tamam oldu ha unutmadan bide celica gts şanzumanını uydurabilirsen değiştir :D

Filtre var buji desek kat iptali olmaz benimkide vvt-i çocum :D allahtan elektronik değil boğaz kelebeğim masraf pek az :D