Gönderen Konu: 2008 1.6 Elegant Corolla Kullananlardan Araç ile İlgili Bilgli  (Okunma sayısı 17810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Arkadaşlar aracın kaporasını vermiş bulunmaktayım araç 2008 corolla 1.6 elegant siyah içi bej artı ve eksilerini kullanan arkadaşlar genel olarak açıklıyabilirmisiniz birde yakıt durumu ile ilgili bilgi alırsam sevinirim lpg taktırmalımıyım ? Açıkçası araç hakkında genel olarak bir bilgi istiyorum  :)
Toyota Corolla 1.6 Elegant + Asus Nqj1 series + İphone 3G

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2008 1.6 Elegant Corolla Kullananlardan Araç ile İlgili Bilgli
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2011, 19:01:00 »
Arkadaşlar neden kimse ilgilenmiyor açtıgım konuyla burda amaç bilgi-sohbet vs vs.. ise sizden ricam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2011, 19:18:14 »
Kendi aracımla ilgili bilgileri vereyim.Sizin aracınız hakkında bir kanı oluşturur umarım.
Aracım Auris 1.6 132hp 2010 manuel (Sizdeki 1.6 124hp dual vvt-i.Yakıtta çok fark olacağını sanmıyorum). Şuan yakıt ortalamam 6.2lt (Lpg takılı değil). Hafta içi her gün gidip geldiğim yol 20km. Toplam 4 trafik ışığı var.Haricinde sabit hız gidebiliyorsunuz hep. 6.2lt'lik ortalamayı tutturmak için 2000-3500(nadiren) devir arası kullandım. Uzun yolda 6. vites 90km sabit hız ile 4.4 civarında ortalama tüketim oluyor.
Aracımın ses sistemi ne iyi ne kötü.Ama bana göre yeterli. Biraz yol sesi alıyor. Bunda lastiklerin sert olmasınında etkisi var tabi.
Alt devirlerde yüksek bir performans beklemeyin.Ne de olsa atmosferik bir araç ve en yüksek beygirini 6000d/d'de veriyor.Orta ve özellikle üst devirlerde performansı gayeti iyi.
Hayırlı olsun aracınız.Allah kaza bela göstermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2011, 23:39:34 »
Teşekkür ederim onur verdigin bilgiler için hayal mayal kafamda oluşturdum söylediklerini lpg işini sonraya atıcam ozaman
ses bana görede yeterli zaten fazla gürültüyü sevmem benım aracın aynısından kullanan var elbet bu sitede hem tct üyeleriyle tanısmak hemde bilgi alışverişi yapmak için üye oldum siteye daha öncesine sürekli geziniyordum sitede ama pek takan olmuyor sanırsam sitede aracı tanıyan bilen abilerim kardeşlerim donanım hakkında bilgi verirlerse çok teşekkür edicem plazada pek sorma fırsatım olmadı  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2011, 11:25:09 »
Merhaba Ali kardeşim. aynı araçtan bende de var. özellikle sormak istediğin bir konu varsa cevap vereyim.
2008 Corolla 1.6 Elegant MMT J  33 xxx 33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2011, 12:58:43 »
8v bir arabadan buna geçerseninz alt devirler cansız gelebilir.Bu sizi yanıltmasın üst devirlerde ok gibi kalkar.Performansı, tüketimi iyi yalnız otomatiği biraz fazla yakıyor.Motor çok sessiz vede istekli devirleniyor.Lpg işine girmek riskli uyumlu olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2011, 15:55:57 »
Merhaba Ali kardeşim. aynı araçtan bende de var. özellikle sormak istediğin bir konu varsa cevap vereyim.
gökhhan abi illada sunu merak ediyorum diye bişey demiyorum da sizin için arabanın en sevdiginiz donanımları iç ve dış motor konusunda şüphem kalmadı bitek donanımlarını merak ediyorum bikaç sitede baktım donanımlarına ama kullanışlımı degilmi memnunmusunz degilmisiniz gibi genel bi açılım diyelm abicim :)
bir önceki arabam 2004 makyajlı civicdi pek bi fark olacagınnı sanmıyorum sadece toyota ona göre biraz agır fark ettirirse bi o fark ettirir hondanın atikligi bana yetiordu artıyordu bile tesekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2011, 23:09:17 »
gerçekten bu forumu anlamıyorum 102 okuma var ama topu topu 3 yorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2011, 18:18:52 »
gökhan abi hani cvpların donanımlarından bahsedecektin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2011, 18:33:55 »
ali kardeşim hayırlı olsun kazasız belasız güle  güle kullan , aracın elegant oldugu için zaten corollanın full modeli yalnızca sunroof yok oda çok önemli deegil zaten . ben civicde  kullandım hangisi diye sorarsan kesinlikle corolla derim performans olsun donanımolsun kesinikle hondayı bu kasa aratmaz , hemde ona göre daha kullanışlı geldi bana görüş açısı falan hondaya göre toyotada çok iyi , lpg ye gelince çok fazla km yapmıyorsanız hiç gerek yok , bedava  takılmıyo sonuçta oda gazda bedava dagıtılmıyor , onun için iyi düşünmek lazım 
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2011, 19:14:54 »
sagolasın yusuf abi :) aracın full oldugunu biliyorumda nasıl diyim açıkçası kendimi tatmin etmek istiyorum araba konusunda sizlerin yorumlarıyla toyotayı seviyorum daha da çok sevmek istiyorum artılarıyla eksileriyle ama forumun pek yardımcı oldugunu söyliyemicem p.tesi aracımı almış olucam tüm gün test edip alacak arkadaşlara artı ve eksilerini ben yazarım artık malum forumdakiler bu konuyu pek takmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2011, 01:09:16 »
ali bey konuyu çok genel tutmuşsunuz belirli bir özellik üzerinden soru sorarsanız daha iyi cevap alabileceğinizi düşünüyorum.bu arada aracınız hayırlı olsun kazasız belasız günler dilerim
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2011, 01:16:07 »
ali bey konuyu çok genel tutmuşsunuz belirli bir özellik üzerinden soru sorarsanız daha iyi cevap alabileceğinizi düşünüyorum.bu arada aracınız hayırlı olsun kazasız belasız günler dilerim
mesela anahtarsız sistem kapı kolundaki düğmeye basınca acılıyor anahtarsız çalıstırabiliyoruz peki kilitlemei unuttuk araçdan uzaklaştıgımız zaman kapı otomatik kitlenirmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2011, 10:27:00 »
mesela anahtarsız sistem kapı kolundaki düğmeye basınca acılıyor anahtarsız çalıstırabiliyoruz peki kilitlemei unuttuk araçdan uzaklaştıgımız zaman kapı otomatik kitlenirmi ?

Kilitlenmez.Araç kilitli iken açıp kilitlemeyi unutursan belli bir süre sonra kilitler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2011, 15:59:52 »
bunun uzerıne ayrı bı konu açmıstım ama burdada sorim bu araca iphone baglıyan oldumu olan varsa bilgi verebilrmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2011, 00:51:19 »
Arkadaşlar bugun 12itibariyle aracımı almış bulunmaktayım bugunki 30-40kmlik sürüş deneyımımı anlatım bilgilenmek istiyen olursa hani ;
Açıkcası bukadar konfor ve bukadar serilik beklemiyordum beni tatmin edecek şekilde bekliyordum ama onunda üstünde cıktı
Konfor acısından 4/4lük bir arac
Yol tutusu mükemmel
Sollamaya kalkmak istediginiz zaman korkmayın güc ayagınızın altında
Yakıt tuketimini normal kullanısıma göre ölçtüğümde yazarım bilgilerinize
Birde bu yazıları okuyupta cvp vermek istiyen arkadaşım sorum olacakta malüm okadar okuma var cvp yoktu
-Radyo dinlerken diit diye bir ses geliyor kanal degiştiriyor bu benı kıl etti tam sevdigim bir parca cıkıor hop degiştiriyor ?
-Yol bilgisayarı hakkında detaylı bilgi veren olursa sevinirim tam kurcalıyamadım kurcaladıgım kadarını biliyorum km sıfırlama trip a trip b ne ifade ediyor vs vs..?
yenı şeyler ögrendikçe yazacam merak ettim şeyler olursa soracam saygılarımla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2011, 11:17:35 »
radyoda otomatik arama açık kitapcıktan bak
en kuvvetli radyo sinyalini arıyor otomatik onu kapat düzelir hatırlayınca tuşu yazarım
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...