0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
usta isc valfinin bozuk olduğunu söyledi ama bir danışmak istedim forumlardan okuduğum kadarıyla az bulunan bir parça ve sorunun ondan olmama ihtimalide var.
conta değişiminden sonra ortaya çıktı usta değiştirene kadar böyle sorun olmaz dedi sadece soğuk havalarda devri yüksek tutup sonra düşürdüğünü söyledi ama başka sorunlara yol açmasından korkuyorum
Bunda şu an o sistem devre dışı benzinde çalışıken devir 1500 de sabit sonradan düşmüyor. Gazda sonradan ayarlattım şu an 1000 de
selam arkadaslar.ben yeni üye oldumcorolla gli 96 model aracım var.düz lpg.araç soğukken çalıştırdığımda sürekli gaz istiyor. yoksa stop ediyor.bu normal midir?ısınınca sorun yok. enjeksiyonlu olmasından mı kaynaklanıyor.
otomatik jikleniz arızalıdır ibrahim bey...
servise götürdüğümde çok normal dediler...otomatik jikle dediğiniz nasıl bir sorun acaba?
yani kontak açtığımda hemen alıyor.gaz veriyorum. ayagımı çektiğim an stop ediyor
normalde motor soğukken aracı çalıştırdığınızda kendiliğinden 1500-2000 devirlerde bi süre çalışması lazım...kendisi motoru ısıttıktan sonrada normal devrine otomatik olarak düşürür...otomatik jikle olayı budur...yani ne kadar soğuk olursa olsun araç çalıştıktan sonra gaza basmanıza hiç gerek kalmaz...onu otomatik jikle ayarlar...
çok saolun..osman hocamyani olay otomatik jiklede bitiyo.çok soru sordum kusura bakmayın. peki bu otomatik jikle ayarı basit bişey midir?
valla ibrahim bey ben sorun kesin ordadır demiyorum fikrimi söyledim sadece...ama eğer sorun ordaysa sizin ayarlayacağınız bişey değil...sanayiye yada servise gitmeniz gerekir...Siteden Selçuk abinin jikleside arızalıydı ve biraz pahalı olduğundan yaptırmamıştı diye hatırlıyorum...