0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
paylaşım çok güzel ama ben şahsen 1 depo benzin ile şehir içinde 620 km gidebilen benzinli araç görmedim...
Toyota servisi müdürü 26.500 km de benzinli ile dizelin masraflarının eşitlendiğini söyledi.
aldigim 2011 1.6 Corollamin ilk deposunda istanbul icinde 48 litre ile 650 km yol yaptim. 100 km ortalamasi 7.3
40000 TL ye aldığım 2011 Comfort Extra/AT aracım ile aynı model dizel d-4d multimod arasında 8000 TL fiyat farkı vardı.. Yılda yaptığım km en fazla 10000 km.. Bu yüzden benzinliyi tercih ettim.. Yalnız şuda var aracı alırken 2010 model ford focus aracımı sattım.. (Otomatik araç ihtiyacımız olduğu için ) Dizel insanlarda saplantı haline dönüşmüş gördüğüm kadarıyla.. Adam senede 10-15 km yapıyor veya yapmıyor ama dizel alıyor yinede.. Tartışılırr.. Hesap yapabilen var yapamayan var tabi..
valla bravo ist.içi derken yoğun trafiktemi... nerdeyse dizel gibi yakmışsınız gerçekten...
Arkadaşlar kusura bakmayın ama birazda kendinizi kandırıyorsunuz gibi geldi bana; öncelikle şehir içinde benzinli bir aracın 750 km gitmesi bana mucize gibi geliyor. Benim aldığım dizel araçla benzinlisinin arasında 3000 TL fark vardı. Yılda 10 bin ile 15 bin arasında bir km yaptığımı düşünürsem 2.5 yıl sonra aradaki farkı kapatıp artıya geçmeye başlıyacağım. Ayrıca şöyle bir psikolojide var, km de aracınız kaç kuruş yakıt tüketiyor. 300 kuruşa mı yakın yoksa 200 kuruşa mı...
kasım ayında 43.550 tl ye corolla comfort extra d-4d aracımı aldım... yani sizden 3.550 tl fazla verdim... aradaki 8 bin tl fark nerde anlayamadım... maksimum 25 bin km de aradaki fark kapanacak ve ondan sonra aracı 5 sene kullansam ve yılda en az 10 bin km yapsam 10-12 bin tl kar etmiş olurum.. hesap yapabilenlerdenim sanırım...
Cevdet bey benim söylediğimin sizden çok bir farkı yok, 300 kuruşa yakın yakıyorsunuz. Dizel araçlarda 200 kuruşa yakın yakıyor.
LPG'nin gözünü seveyim...
Benim de buna lafim yok zaten ama km olarak vurdugunuzda 700 - 750 km benzinli ilede yapilabiliyor tabi bunun icin trafik ve kullanim sekli en buyuk etken.