0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bendede sıcak üflüyor üflemesine ama ne hikmetse aşırı bi şekilde ısınamıyorum...normal olarak ısınıyorum yani kabanı felan çıkarıp rahat edebiliyorum kısa bi sürede ama bundan önceki şahinde aracı çalıştırıyordum iki dk sonra kaloriferi açınca elimi peteklere vuramıyordum sıcaktan bunalıp cam açıyordum artık sıcaktan acayip ısıtıyordu...ondan kalma bi alışkanlık onun için yeterli bulmuyorum heralde şimdikini
yaz aylarında da öyledir şahin motor'un dışındaki sıcağıda içeri verir
doğan şahin gibi araçlarda ısıtma sıcağı direk motordan ve manifoltlardan aldığı için çabuk ısınırdı toyotalrda bu sistem bildiğim kadarı ile radyatör suyu sıcaklığından alıyor bu nedenle su ısınmadan sıcak hava üflemiyor, bu durum bendede aynı, manfoltan sıcağı alsa hemen ısınır dediğiniz gibi ancak bu durumdada Metin abinin dediği gibi yazın bile içeri sıcak hava gelmeye devam eder ki arkadaşımın kartal aracında yazın ayaklarımız eriyor sıcaktan içerde
aynen benimdee öyle benpetekten şüpheleniyorum arkadaşta skoda vardı o da öyle diyor önceden ısınıyordu şimdi ısıtmıyor dedi peteği değiştirmiş canavar gibi ısıtıyor
Şunu farkettim aracım benzinliyken deli gibi ısıtıyordu hararet çok çabuk yarıya geliyor ve içeride durulmayacak kadar içeri ısıtıyordusonradan lpg taktırınca şimdi ısınma geç oluyor ayrıca benzindeki kadar sıcak vermiyor (anca çok yol yapınca 7-10km gidince) iyice çok sıcak vermeye başlıyor muhtemelen lpg sistemi için boruya T takıldıpından ve önce gazı ısıttığından dolayı böyle oluyoraracınız lpg li ise bundan olabilir
benim arabanın harareti çabuk yükselmiyor rolantinde 15 dakika çalışsa göstergenin ortasına anca geliyor.bu süre zarfında soğuk ortaya geldiğinde ise sıcak üflemeye başlıyor.siz ise kalorifer hemen ısınıyor diyorsunuz.o zaman bir sorun var demekki.ben karabükte oturuyorum bize en yakın servis ereğlide ve ankarada buda 200-250 km demek sanayidede her ustaya güvenemiyorum kartal varken ustam her halinden anlıyordu ama buna gelince tırstı biraz.örneğin arabanın arka çökük duruyo yüke gelmiyo arka yayları değiştirsem dedim 2 parmak fark eder dedi takoz koyalım dedim ben göze alamam dedi her arabanın ustası başka toyotası olan birine hangi ustaya gideyim dedim ben servise gidiyorum dedi burda uğraşmam diyor.böyle bir yerde yaşıyoruz işte teşekkür ederim cevaplarınız için .....