Gönderen Konu: kalorifer sistemi  (Okunma sayısı 7329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
kalorifer sistemi
« : Ocak 12, 2011, 11:21:12 »
arkadaslar malum havalar soğuk bende ilk defa 98 toyata corolla sahibi oldum diğer araclarım yerli arabalardı onlar çalışır çalışmaz sıcak havayı veriyordu.ama corollada hararet ibresi  ortaya kadar gelmeyince sıcak hava vermiyor bütün toyotalar böylemidir.ısınmak bilmiyor petek değişimi iş görürmü ?

Toyota Club Türkiye

kalorifer sistemi
« : Ocak 12, 2011, 11:21:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: kaolrifer sistemi
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2011, 11:25:05 »
Kalorifer sisteminde sorun yaşamıyorum aksine çok memnunum kısa sürede ısınıyorum ben ;) Yardımcı olmak adına fikrimi sorarsanız bence aracınızda devir daimi ve peteklerini kontrol ettirin diyeceğim ama biraz zahmetli iş diye biliyorum. Petek yeri zorda, devir daim ile ilgilide dışardan durumu anlaşılırmı bilemiyorum. Farklı bir marka araçta devirdaimi sökmeden, dağıtmadan birşey diyemeyiz demişti ustanın biri ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2011, 11:29:10 »
bendede sıcak üflüyor üflemesine ama ne hikmetse aşırı bi şekilde ısınamıyorum...normal olarak ısınıyorum yani kabanı felan çıkarıp rahat edebiliyorum kısa bi sürede ama bundan önceki şahinde aracı çalıştırıyordum iki dk sonra kaloriferi açınca elimi peteklere vuramıyordum sıcaktan :D bunalıp cam açıyordum artık sıcaktan :D acayip ısıtıyordu...ondan kalma bi alışkanlık onun için yeterli bulmuyorum heralde şimdikini :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2011, 11:32:04 »
bendede sıcak üflüyor üflemesine ama ne hikmetse aşırı bi şekilde ısınamıyorum...normal olarak ısınıyorum yani kabanı felan çıkarıp rahat edebiliyorum kısa bi sürede ama bundan önceki şahinde aracı çalıştırıyordum iki dk sonra kaloriferi açınca elimi peteklere vuramıyordum sıcaktan :D bunalıp cam açıyordum artık sıcaktan :D acayip ısıtıyordu...ondan kalma bi alışkanlık onun için yeterli bulmuyorum heralde şimdikini :D

yaz aylarında da öyledir şahin :D :D motor'un dışındaki sıcağıda içeri verir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2011, 11:37:48 »
doğan şahin gibi araçlarda ısıtma sıcağı direk motordan ve manifoltlardan aldığı için çabuk ısınırdı toyotalrda bu sistem bildiğim kadarı ile radyatör suyu sıcaklığından alıyor bu nedenle su ısınmadan sıcak hava üflemiyor, bu durum bendede aynı, manfoltan sıcağı alsa hemen ısınır dediğiniz gibi ancak bu durumdada Metin abinin dediği gibi yazın bile içeri sıcak hava gelmeye devam eder ki arkadaşımın kartal aracında yazın ayaklarımız eriyor sıcaktan içerde :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2011, 11:47:10 »
yaz aylarında da öyledir şahin :D :D motor'un dışındaki sıcağıda içeri verir :D

doğan şahin gibi araçlarda ısıtma sıcağı direk motordan ve manifoltlardan aldığı için çabuk ısınırdı toyotalrda bu sistem bildiğim kadarı ile radyatör suyu sıcaklığından alıyor bu nedenle su ısınmadan sıcak hava üflemiyor, bu durum bendede aynı, manfoltan sıcağı alsa hemen ısınır dediğiniz gibi ancak bu durumdada Metin abinin dediği gibi yazın bile içeri sıcak hava gelmeye devam eder ki arkadaşımın kartal aracında yazın ayaklarımız eriyor sıcaktan içerde :D :D

:D :D hakkattende yazın yola gidilmiyordu şahinle :D cam açsan gürültü yapıyor,çocuk felan varsa hasta oluyor...açmasan sürekli içeri sıcak üflüyor kaloriferi kapatsan bile :D durulmuyordu arabanın içinde valla :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2011, 20:21:09 »
benim arabanın harareti çabuk yükselmiyor rolantinde 15 dakika çalışsa göstergenin ortasına anca geliyor.bu süre zarfında soğuk ortaya geldiğinde ise sıcak üflemeye başlıyor.siz ise kalorifer hemen ısınıyor diyorsunuz.o zaman bir sorun var demekki.ben karabükte oturuyorum bize en yakın servis ereğlide ve ankarada buda 200-250 km demek sanayidede her ustaya güvenemiyorum kartal varken ustam her halinden anlıyordu ama buna gelince tırstı biraz.örneğin  arabanın arka çökük duruyo yüke gelmiyo arka yayları değiştirsem dedim 2 parmak fark eder dedi takoz koyalım dedim ben göze alamam dedi her arabanın ustası başka toyotası olan birine hangi ustaya gideyim dedim ben servise gidiyorum dedi burda uğraşmam diyor.böyle bir yerde yaşıyoruz işte teşekkür ederim cevaplarınız için .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2011, 23:41:06 »
benimde kalorifer önceleri anında ısınırdı ama son günlerde hararet ortaya gelmeden ısınmıyor..
kesin bir arıza ama ne olablir...
teşekürler.
toyota 2009 verso premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2011, 12:05:42 »
aynen benimdee öyle benpetekten şüpheleniyorum arkadaşta skoda vardı o da öyle diyor önceden ısınıyordu şimdi ısıtmıyor dedi peteği değiştirmiş canavar gibi ısıtıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2011, 02:31:01 »
Termostan düşündünüzmü yada peteklere basınçlı hava tutmayı falan ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2011, 02:37:34 »
aynen benimdee öyle benpetekten şüpheleniyorum arkadaşta skoda vardı o da öyle diyor önceden ısınıyordu şimdi ısıtmıyor dedi peteği değiştirmiş canavar gibi ısıtıyor

Şunu farkettim aracım benzinliyken deli gibi ısıtıyordu hararet çok çabuk yarıya geliyor ve içeride durulmayacak kadar içeri ısıtıyordu
sonradan lpg taktırınca şimdi ısınma geç oluyor ayrıca benzindeki kadar sıcak vermiyor (anca çok yol yapınca 7-10km gidince) iyice çok sıcak vermeye başlıyor muhtemelen lpg sistemi için boruya T takıldıpından ve önce gazı ısıttığından dolayı böyle oluyor

aracınız lpg li ise bundan olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2011, 21:16:12 »
anladım demekki fazla kurcalamaya gerek yok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2011, 21:25:11 »
hacı baktın olmadı bi çorum kaloriferi tak, sıcacık olsun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
Ynt: kalorifer sistemi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2011, 00:42:31 »
serhat bey 2 seçeneginiz var kalorifer muslugunuz yada kalorifer peteginiz arızalı. geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2011, 00:49:44 »
Araç çalıştıktan 3-4 dakika sonra ılık üflemeye başlıyor bizimkisi.

Motor ısındıktan sonra, sıcaklık 2. konumda 5-6 dakika kalınca aracın içi çok acaip sıcak oluyor.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2011, 11:50:48 »
  Sıcak üfleme konusunda Lada'nın üzerine araç tanımıyorum. :)
 Toyotalarda malesef böyle bir handikap var. Kimi tarz alarmlarda araç uzaktan çalıştırılabiliyor bu gibi durumları bertaraf etmek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2011, 14:26:51 »
Şunu farkettim aracım benzinliyken deli gibi ısıtıyordu hararet çok çabuk yarıya geliyor ve içeride durulmayacak kadar içeri ısıtıyordu
sonradan lpg taktırınca şimdi ısınma geç oluyor ayrıca benzindeki kadar sıcak vermiyor (anca çok yol yapınca 7-10km gidince) iyice çok sıcak vermeye başlıyor muhtemelen lpg sistemi için boruya T takıldıpından ve önce gazı ısıttığından dolayı böyle oluyor

aracınız lpg li ise bundan olabilir
Çok doğru 2 gündür benzinde kullanıyoruz bunu farkettim araba benzinde daha iyi ısıtıyo ancak bizim araç lpg de de çok iyi ısıtma yapıyor biz 4. kademede çalıştıramıyoruz çok sıcak oluyo :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2011, 21:32:29 »
Aracınızın motor soğutma suyu dolu değil mi? anfiriz var?
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2011, 06:15:16 »
  Arkadaşlar, lütfen türkçe yazım kuralları konusunda biraz daha özenli olalım. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 01, 2011, 21:12:04 »
benim arabanın harareti çabuk yükselmiyor rolantinde 15 dakika çalışsa göstergenin ortasına anca geliyor.bu süre zarfında soğuk ortaya geldiğinde ise sıcak üflemeye başlıyor.siz ise kalorifer hemen ısınıyor diyorsunuz.o zaman bir sorun var demekki.ben karabükte oturuyorum bize en yakın servis ereğlide ve ankarada buda 200-250 km demek sanayidede her ustaya güvenemiyorum kartal varken ustam her halinden anlıyordu ama buna gelince tırstı biraz.örneğin  arabanın arka çökük duruyo yüke gelmiyo arka yayları değiştirsem dedim 2 parmak fark eder dedi takoz koyalım dedim ben göze alamam dedi her arabanın ustası başka toyotası olan birine hangi ustaya gideyim dedim ben servise gidiyorum dedi burda uğraşmam diyor.böyle bir yerde yaşıyoruz işte teşekkür ederim cevaplarınız için .....

Anlaşılan sizin radyatör termostatı arızalı. Normalde motor suyu motor bloğu içerisinde dolanır ve kısa sürede ısınır. Hararet motora zarar verecek sıcaklığa geldiğinde termostat devreyi açar ve soğutma sistemine girer. Soğutma sistemine girince tekrar normal sıcaklığa düşer. Sizin aracınızda ise bu süpap normalde kapalı durması gerekirken açık kalmış ki motor suyu ısınmadan devirdaime giriyor ve geç ısınıyor. Aslında direk tamirciye veya servise girmeniz gerekir.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,