Gönderen Konu: led (beyaz) plaka ışığı kullanan var mı ?  (Okunma sayısı 18935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
led (beyaz) plaka ışığı kullanan var mı ?
« : Ocak 11, 2011, 20:35:27 »
bu beyaz olan 2011 corolla için arka plaka aydınlatması olarak beyaz led taktırmayı dusunuyordum ama cok asırı çeşit var ve ne kullanmalıyım bilemedim ampul tipi olarak dipsiz ampul olacak ama ışığın gorunumunum sarı lambadaki gibide homojen olmasını istiyorum sizce hangi tip ampulle saglayabilirim tavsiyeleriniz ? veya kullandıklarınız  varsa söylerseniz sevinirim :)

homojen derkende bu foto gibi olsun istemiyorum bakın.

bu tarz bişi homojen derken:

ampul olarakta modacar.com sitesinde bir sürü çeşit buldum bakın birkacının linki ve fotosu ?

http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-smd-high-led-metal-dipsiz-park-ampulu-011142.aspx

http://www.modacar.com.tr/urun/carub-smd-far-ici-lazer-beyaz-park-ampulu-br0405510.aspx

http://www.modacar.com.tr/urun/philips-photon-magnum-5-ledli-beyaz-dipsiz-park-ampulu-841388.aspx

oen alttaki biras yuksek fiyatlı ama o tip böyle her tarafında olan bişi mi almam gerekir yoksa daha basit dusunup

http://www.modacar.com.tr/urun/osram-coolblue-t10-5-w-park-ampulu-90c2825cb.aspx

tarzı bişi işimi görürmü ?

Toyota Club Türkiye

led (beyaz) plaka ışığı kullanan var mı ?
« : Ocak 11, 2011, 20:35:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Facebook
Ynt: led (beyaz) plaka ışığı kullanan var mı ?
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2011, 07:57:28 »
ampül işine yaramaz dostum bazısı çok az aydınlayır (3 led) bazısı çok aydınlatır (12 led) en güzeli silikonlu led şerit koy oraya işin tamamdır benim arabadan fikir edinebilirsin ;
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/2011-corolla-led-uygulamasi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2011, 09:38:57 »
hocam bugun deneme amaclı gittim bir iki ampul bişiler aldım ucuzdu zaten. bak fotolara:
bu arada o ledlerden kullanamıyorum cunku o ledler hep ileriye dogru bakıyor lambalar ama plaka sokete göre aşagıda kalıyor yani bakın fotoları:

ışık hafif sönük kaldı sarıya göre ama olsun bakalım artık darısı ledlisinde düzelir inşallah :D

ledli olarakta fiyat olarak pahalı olsada aklımda artık sadece bu var :

http://www.modacar.com.tr/urun/philips-photon-magnum-5-ledli-beyaz-dipsiz-park-ampulu-841388.aspx

hocam öyle led şerit yaparakta arabanın orjinalinide pek bozmak istemiyorum ne yalan söyliyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2011, 11:01:16 »
Hazır led şeritler var aracın soket girişine göre veriyolar kesinlikle orjinal bozulmuyolar öyle bişeyler bakabilirsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2011, 11:34:42 »
Ali abicim biraz sönük kalmış seninki bugün foto çeker koyarım bende :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2011, 15:16:18 »
çok sevinirim fotolarını merakla bekliyorum hatta kullandıgın ampulun fotolarını felanda gösterirsen cok sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2011, 19:13:14 »

Kusura bakmayın biraz büyük oldular :) Bagaj fotolarınıda ekliyim dedim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2011, 22:03:36 »
Türbe görünümünden kurtulmuşun Ercü :D Ön parklarada attın mı ampül?
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2011, 22:09:41 »
Türbe görünümünden kurtulmuşun Ercü :D Ön parklarada attın mı ampül?

Tabikide hayır :D Farlar sarı parklar beyaz olunca hoş olmuyo ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2011, 00:05:52 »
Tabikide hayır :D Farlar sarı parklar beyaz olunca hoş olmuyo ;)

ercument seninki çok hos olmuş fotolar icinde ayrıca tesekkur ederm ama sende anlaşılan soket yani ampul direk plaka yonune dogru bakıyor..??
benim arabada bak paintshop'ta çizdiğim gibi ledler tam karsıya baktıgı icin hep aydınlatmicagını dusundum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2011, 01:10:52 »
ercument seninki çok hos olmuş fotolar icinde ayrıca tesekkur ederm ama sende anlaşılan soket yani ampul direk plaka yonune dogru bakıyor..??
benim arabada bak paintshop'ta çizdiğim gibi ledler tam karsıya baktıgı icin hep aydınlatmicagını dusundum ?

Abi eski ampüllerini taksan olmazmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2011, 16:13:53 »
markasını ve modelini hatırlamıyorum ama hem önünde hemde yan taraflarında led ampül olan tipleri var. ablamın arabasının soketleride senin ki gibi yandı ve iyi aydınlatmıyodu ve tarif ettğm şekilde led taktım.daha iyi bir aydınlatma sağladığından emin olabilirsin. eğer bulamazsan silikon led tavsiye ederim. onlarda gayet kullanışlı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2011, 16:43:19 »
Bizim ledlerde şekildeki gibi ama tam aydınlatmıyor malesef.Yeni ampüllerle deneyeceğim eklerim.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2011, 17:26:57 »
ya bende çok istiyorum led plaka ışığı yarisime. Ama yariste bi tane plaka lambası var ne içinde ne çeşit ampul var bilmiyorum. Bilen varsa söyleyebilir mi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2011, 17:29:14 »
ya bende çok istiyorum led plaka ışığı yarisime. Ama yariste bi tane plaka lambası var ne içinde ne çeşit ampul var bilmiyorum. Bilen varsa söyleyebilir mi??

dipsiz park ampülüdür büyük ihtimalle ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2011, 20:52:31 »

hocam ercumentin dedigi gibi dipsizdiz ama yinede kitapcıga bi göz gezdir teknik bilgiler kısmında en son sayfalarda yazıyor :)

markasını ve modelini hatırlamıyorum ama hem önünde hemde yan taraflarında led ampül olan tipleri var. ablamın arabasının soketleride senin ki gibi yandı ve iyi aydınlatmıyodu ve tarif ettğm şekilde led taktım.daha iyi bir aydınlatma sağladığından emin olabilirsin. eğer bulamazsan silikon led tavsiye ederim. onlarda gayet kullanışlı oluyor.

kemal abi dedigin gbi deniyecem anlaşılan ama o tip her yonunde ledler olan ampuller biraz daha yuksek fiyatlı minimum 15 gbi gözüküyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2011, 20:53:40 »
Abi eski ampüllerini taksan olmazmı ?

abi beyaz olsun istiyorum ya eskileri sarı gerekirse hafif sönük olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2011, 16:35:28 »
Arkadaşlar benim 96 model xl aracım var  fakat plaka lambası normal dipli ampul bunun için herhangi bir led ampul falan yada beyaz ampul varmıdır?
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2011, 22:59:03 »
Arkadaşlar benim 96 model xl aracım var fakat plaka lambası normal dipli ampul bunun için herhangi bir led ampul falan yada beyaz ampul varmıdır?

http://www.modacar.com.tr/urun/carub-ampul-led-12-volt-mavi-53-lazer-br0404701.aspx

http://www.modacar.com.tr/urun/carub-ampul-12-volt-53-ledli-yesil-br0404503.aspx

http://www.modacar.com.tr/urun/carub-ampul-12-led-12-volt-mavi-93-br0404101.aspx

hocam  ayrıca  burda yani bu modacar.com sitesinde binbir çeşit var biraz bakın bu siteye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2011, 13:31:51 »
Teşekkür ediyorum ilginize ama efsanelerde ampul soketi yukarıya doğru bakıyor ve plaka ampulun sağında veya solunda kalıyo tam karşısında kalmadığı için homojen bir ampul lazım açıkcası aydınlatması için..
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..