0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vsc ise bende bu konuyu merak ediyorum.direksiyonun solundaki far ayar düğmesinin yanındaki "vsc off"düğmesine basınca vsc devreden çıkar diye biliyorum..
Vhc'den kastınızı tam olarak anlayamadım? Vsc 'yi mi kastediyorsunuz?
Arazi koşullarında devreden çıkarmak gerekir Vsc ya da Esp'yi. Zaten kimi araçlarda belli hızlardan sonra tekrar devreye girer Vsc otomatik olarak ama Vsc spor kullanımı da engeller. Tabiki trafik sürüşlerinde ve aile kullanımlarında devrede olması istenmelidir. Benim araçda Esp mevcut ve şu ana kadar normal yol şartlarında hiç devreye girmedi bir kaç kez kaçış manevrası yapmama rağmen. Ancak bir kez karlı zeminde, normal lastikler ile ve 150 derecelik bir virajı dönerken devreye girdi. Aracın kayması ile birlikte ekranda uyarı belirdi. Hoş bir hisdi açıkçası. Ama kimseye bunu normal yol şartlarında denemesini istemem ve kesinlikle denemeyinde.
Yahu bu VSC yi kimse kullanamadıysa biz neden bu özelliğe para sayıyoruz:))herkesmi çok dikkatli araba kullanıyor.
Kuzey yarım kürede ya da ters rüzgar alan bir yerde, kuzey-güney doğrultusundaki bir virajı dönerken virajın arkasındaki zeminin kaygan olup olmadığını farkedene kadar araç kaymaya başlayabilir. Ya da belli hızda seyrederken karşımıza aniden bir engel çıktığında ve biz bu engeldek kaçmak için kaçış manevresı yaptığımızda bu donanımın faydası daha iyi anlaşılabilir. Aracımız çok iyi yol tutabilir, lastiklerimi kaliteli ve iyi durumda olabilir. Bu durumda yön değiştirmeler elbetkide daha güvenli olacaktır ancak yolda her an karşımıza nasıl bir zemin ya da engel çıkacağ bize bağlı değildir ve Esp gibi sistemlerin farkı işte o kısacık ve bilinmez, önceden kestirilemez anlarda görülür.