0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gerçekten zarar vermemişde olabilirler. Aracı çalıştırmadan önce iki kere gaz pedalına sonuna kadar basıp brıakın. SOnra aracı çalıştırın. Motor ısındıktan sonrada bir kez gazı belli devirlere kadar (kuvvetlice) pompalayın. Sorun yinede devam ediyorsa aynı servise tekrar gidin bence. Daha farklı bir yaklaşım sergileceyek arkadaşlarda vardır eminim ki.
Hakan bey;Bahsettiğiniz otomatik jikle modülü (çalıştırılmadan önce gaz pedalına tam basılarak devreye alınması ve belli bir süre sonra gaz pedalına tam basım ile devre dışı bırakılması) karbüratörlü araçlarda mevcut,EFI sistemli araçlarda bahsettiğiniz kombinasyon herhangi bir etki yaratmayacaktır.Saygılar...
Merhaba sayın ustalar ve arkadaşlar,2004 corolla terra 1.6 aldım ve bakım için toyota servise gittim. motor sabah ilk çalıştırmada 1200 devirde çalışıyor ve ısındıkca normale 650 devire düşüyordu bu devirde hafif bir titreme oluyordu servise söyledim kelebek boğazı kirlenmiştir temizleyelim dediler mantıklı bulmasamda kabul ettim açtılar spray sıktılar ve bezle kelebeği ve çevrelerini sildiler fakat anlamadığım kelebeği elleriyle alttan ve üstten iterek açarak temizlik yaptılar.
yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler yalnız bir daha belirteyim temizlik öncesi hiçbir sorun yoktu soğukta ilk çalıştırmada 1200 devir ile başlayıp ısındıkca normal 650 devire düşüyordu.temizlik sonrası ilk çalıştırmada 1800-2000 devirde çalıştı ve sonraki her ilk çalışmadada aynen 1800-2000 devirde çalışıyor.ya bir yerde temizlik anında bir şeye zarar verildi yada temizlik anında ayarı bozdular. bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler.
Bahsettiğiniz arızanın sebep olabileceği çok etken var aracınızda,ancak bu şikayet sebebi ile kelebek boğazının temizlenmesi ilginç olmuş,oksijen sensörünüz arızalı olması muhtemel,en sağlıklı cevap herhangi bir yetkili serviste Intelligent Tester yardımı ile aracınızın bütün sensörleri ve çalışma değerleri kontrol edildikten sonra verilebilir.Hakan bey;Bahsettiğiniz otomatik jikle modülü (çalıştırılmadan önce gaz pedalına tam basılarak devreye alınması ve belli bir süre sonra gaz pedalına tam basım ile devre dışı bırakılması) karbüratörlü araçlarda mevcut,EFI sistemli araçlarda bahsettiğiniz kombinasyon herhangi bir etki yaratmayacaktır.Saygılar...
Selam ben kelebek boğazını hep kendim temizlerim aynı şekil biraderin aracınınkine kendim temizlerim . 2006 Corolla aracım kardeşim aracıda 2006 aynı araç .Bu durum 1-2 defa bizde de oldu . Akünün eksi kutup başını çıkarıp 10- 15 dakika bekleyin geri takın . Aracınızın çalışması normale dönecektir çook yüksek ihtimal . Teyip radyo ayarlarınız ve cam otomatik ayarlarını silinecektir onları kendini yaparsınız . Cam ayarı basit yazayım buraya uğraşmayın camı sonuna kadar kaldırıp tuşu bırakmayın tık diye bir ses gelecek bunu 4 cam içinde uygulayacaksınız bu sayede hepsi de tekrar hafızaya alınmış olacak .
Benim sorum defalarca akü kutup başını çekmeme rağmen hala devam ediyor araba sabah ilk calistirmada 1800 devirde çalışıyor sonra 800 e düşüyor.Bakmadık video kalmadı çözüm yok malesef.5 yıldır bindigim araba usta eli bı değdi 1 yeri yaptı 3 arıza daha çıktı uğraşıp duruyorum çözüm yok...