Gönderen Konu: lütfen DİKKAT !!! lütfen  (Okunma sayısı 3140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: lütfen DİKKAT !!! lütfen
« Yanıtla #40 : Ocak 13, 2011, 20:17:04 »
arkadaşlar bugün başımdan geçen kötü bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum..
bugün iş dolayısı ile şirket aracı ile dışarda trafikteydim.
çevre yolundan otobana katılım yapılacak bir yol ayrımına yaklaştığımdan en sağ şeride geçip sinyalimi verdim.
önümde kapalı kasa büyük bir araç vardı ve onun önünü göremiyordum.
tam sapağa geldiğimde kamyonet bir anda sola kırarak sol şeride geçti.
o anda birden nevrim döndü..
tam önümde yerde yatan bir adam vardı....
meğer kamyonetin önünde seyreden makyajlı corolla vurmuş adamcağıza...
şükürki hızın 70 km/s ti, durabildim.
flaşörlerimi yakarak adamcağızı ezmemeleri için aracımı siper yaptım.
sonrası ilk müdahale, ambulans vesaire.
durumu ağır kafasından ciddi yara almış ve kan kaybı vardı :(
konuyu bu şekilde düzenlenmiş bir yazı ile iyi bir şekilde iletemediğimin farkındayım ama inanın hala etkisindeyim. kelimeleri seçmekte zorlanıyorum..
sadece dikkatli olmanızı istiyorum.
herkesin bir sevdiği bir bekleyeni vardır. LÜTFEN DAHA FAZLA DİKKAT... !!!
abim büyük geçmiş olsun ciddi bir olay atlatmışsın verilmiş sadakan varmış.. Rabbim cümlemizi korusun kazalardan belalardan.. ;)
ama gönlüm efsaneden yana...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 13, 2011, 20:17:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 13, 2011, 20:23:34 »
Amın mehmetcım cumlemızı ınsallah
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 13, 2011, 21:09:03 »
Allah korusun Selçuk abim ya, Allah razı olsun senden. Cidden çok dikkatli olmak gerekiyor aslında sadece şöförlerde de değil hata, yayalar da uymaları gereken kuralları bilmiyor ve gerekli dikkati göstermiyorlar çoğu zaman.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
« Yanıtla #43 : Ocak 13, 2011, 22:03:51 »
Geçmiş olsun dostum.. bu yazdıklarım herkese.. iyi ya da kötü araba kullanın, hızlı yada deli kullanın ama DİKKATLİ kullanın lütfen.. Dikkat çok önemli.. başımdan çok kötü 2 olay geçti ikisinden de dikkatim sayesinde hayatta kaldım. Uykusuz-alkollü ve dikkatsiz araba kullanmayalım arkadaşlar. Tekrar tekrar geçmiş olsun..
bugün ve yarın hep toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 13, 2011, 22:54:47 »
geçmiş olsun, bu yüzden görüşü kapatan araçların arkasından gitmeyi sevmiyorum.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 13, 2011, 22:59:51 »
Tesekkurler arkadaslar,
Bu tecrube bana sunu cok ıyı ogrettı; 2-3 sanıyelık ıhmal ya da dalgınlık bır veya bırden fazla koca omurlerın sona ermesı anlamına gelebılıyor.
Gozunuzu yolda tutup dıkkatınızı dagıtmadıgınız surece devam yok aksı hal varsa 1 saat 2 saat 5 saat 1 gun ya da her nekadar gec ıse ıste o zaman varın gıdecegınız yere.
Uzun yol yapan arkadaslar buna bende dahıl ozellıkle bızlerı baglıyor bu soyledıklerım.
Lutfen DIKKAT !!!
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
« Yanıtla #46 : Ocak 17, 2011, 22:30:15 »
HAYAT YOLUNDA DA DİKKATLİ OLALIM ARKADAŞLAR!!
 bir yazı paylaşmak istedim müsadenizle

DÜRÜSTLÜK

‎" Toplantıya gideceğim.Baktım geç kalma ihtimalim var,bindim bir taksiye,muhabbetçi bir arkadaş.O anlatıyor ben dinliyorum.Tam işyerinin önüne geldik.Ankara'da Bakanlıklar.Diyelim ki. taksi parası 9.75 TL tuttu,ben 10 TL uzattım.Hani hepimizin yaşadığı sahne vardır ya,taksici üstünü arıyormuş gibi yapar,siz de para üstünü alabılmek için bir ayak dışarda,inmemek için debelenirsiniz.Tam o sahne olacak.Şoför,para üstü varmı diye aranmaya başladı.

"Üstü kalsın kardeşim"dedim.

Döndü bana doğru

"Vaktin varmı ağabey ?" dedi.

"Evet" dedim (tek ayağım hala dışarda)

Dörtlülere bastı,trafik dört şerit akıyor,indi araçtan.Önde bir büfe var.Gitti oraya,bir şeyler konuşup geldi.Bana 25 Krş uzattı.Belli ki para bozdurmuş.

"Birader" dedim,"9.75 değil,10.50 yazssa istermiydin 50 krş.benden?"

-Ne alacağım ağabey 50 krş.u

-Peki niye gittin 25 krş.için o kadar uğraştın.üstü kalsın demiştim.

Döndü bana,attı kolunu arkaya :

-Vaktin varmı ağabey

-Var

-Çek kapıyı o zaman

Muhabbetçi bir taksici ile karşı karşıyayız.

5 dk.konuştuk.İngiltere'de profösüründen,bilmem kiminden eğitimler aldım.O taksicinin 5 dk.da öğrettiklerini,ingiliz hocalar haftalarca verdikleri derslerde öğretemediler.

Ağabey biz Keçiören'de 5 kardeşiz.Babam rençberdi benim,günlük yevmiyeye giderdi;artık inşaat falan bulursa çalışır gelir,o gün iş bulamamışsa,biz eve gelişinden,yüzünden anlardık. Durumumuz hiç iyi olmadı. Akşam yer sofrasında yemek yerdik.Yemek bitince babam bize"Durun kalkmayın" derdi.Önce dua ederdik sonra babam bize sofrada konuşma yapardı.

"Aha" dedim,"Bizim meslek",seminerci.

- Ne anlatırdı baban

- Hayattta nasıl başarılı olunur ?

O gün inşaata çağırmazlarsa eve para getiremiyor,sonra çocuklara hayatta başarı teknikleri anlatıyor.

-Babam işe gidince büyük ağabeyimiz onu taklit ederdi,delik bir çorapla pantalonun ceplerini çıkarır,dört kardeşi karşısına alıp "Dürüst olun,evinize haram lokma sokmayın" diye anlatırken ,biz de gülerdik. Annem kızardı,"Babanızla alay etmeyin.O, hem dürüst hem de çalışkandır" derdi. Yan evde iki kardeiş var,onların babası zengin. Babaları birahane işletiyor,ama adamda her numara vardı,kumar falan oynatırdı.Bizim yeni hiç bir şeyimiz olmadı,hep o ikisinin eskilerini kullandık.O amca mahalleden geçerken biz 5 kardeş ayağa kalkardık,çünkü bize bahşiş verirdi.Babam eve gelince ayağa kalkmazdık. Çünkü hediye,para falan hak getire.Ağabey biz babamı kaybettik. Altı ay içinde yandaki baba da öldü.yandaki baba iki çocuğa 5 katlı bir apartıman,işleyen birahane,dövizler ve araziler bıraktı. Bizim baba ne bıraktıbiliyormusunuz ?

-Ne bıraktı ?

-Bakkal veresiyesi ve konuşmalarını bıraktı : "Evladım işinizi dürüst yapın,hakkınız olmayan parayı almayın..."falan filan. Ağabey aradan 15 yıl geçti,diğer 2 kardeş cezaevindeler,ne ev kaldı ne birahane. Ailesi dağıldı.

Biz 5 kardeş,beşimizin Keçiören de taksi durağında birer taksisi var hepimizin birer ailesi,çoluk çocuğu,hepimizin birer dairesi var. Geçenlerde büyük ağabeyimiz bizi topladı ve dedi ki :

"Asıl mirası bizim baba bırakmış."

Hepimiz ağladık. 5 kardeş taksiciliğe başladığımızdan beri,taksimetrenin yazmadığı 10 krş.u evimize sokmadık.Her şeyimiz var Allah'a şükür.

Çok duygulandım,veda ettim,tam ineceğim :

-Dur ağabey,asıl bomba şimdi.

-Nedir bomban ?

-Nerede oturuyoruz biliyormusun ? O iki kardeşin oturduğu 5 katlı apartmanı biz aldık. 5 kardeş orada oturuyoruz.

Evladınıza ne araba bırakırsınız,ne ev, ne de başka bir miras. Evlada sadece değer kavramları bırakırsınız. Bakın iki baba da evlatlarına değer kavramları bırakmışlar.
Sükut eyledim,'kahrı var' dediler.
Biraz söyledim,'zehri var' dediler.
Sustum,'kahrından susuyor' dediler.
Biraz konuştum, 'zehrini kusuyor' dediler.
                                                      Hz. Mevlana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 17, 2011, 23:26:10 »
en sevmediğim şey şu kamyon vs büyük araçlar, hiç bir şey gözükmüyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 18, 2011, 10:39:29 »
Çok çok geçmiş olsun Selçuk. İstanbul trafiğinde acele etmemek ve çok dikkatli olmak lazım. Çünkü nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor. E-5 te olsun otobanda olsun karşıdan karşıya geçen bilinçsiz insanlar çok. Birde bunalara araba kulanırken cep telefonu kullanan, hatta cep telefonuyla mesajlaşan insanların duyarsızlığı ve umursamazlığı olunca kazalar kaçınılmaz. İnsanları hiç anlamıyorum, araba kullanırken cep telefonu ile mesajlaşmayı gerektirecek ne olabilir. O yazdığın mesajlarla dünyayı mı kuratrıyorsun? Gelen mesajı okuyorum cevap yazıyorum derken bütün dikkat dağılıyor önüne birşey çıksa firene dahi basamazsın.
Yaralı adam çok şanslıymış senin gibi birisine denk gelmiş. Eğer cep telefonuyla haşır neşir olan bir DENYO'ya denk gelseydi firene bile basamadan adamın üzerinden geçerdi. Çok geçmiş olsun.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...