cruze control yani hiz sabitleyici yakit tuketimini dusurmez, aksine bu sistemi kullanirken yakit tuketimi artiyor.. Uzun yolda inisli cikisli bolumlerde arac hizini sabit tutmak icin, ya fazla gaz verir yada inislerde arabayi kasar motor freni yapar.. Buna bagli olarak yakis artar.. Her zaman gittigim cezme izmir otoyolunda c.control acik, sabit 90km ile gittigimde yakis artiyordu, ama kendim kullandigimda 3,9lt dizel yakitla kendi rekorumu kirdim.. Soyle ki; hizi normalde 90 km/h sabit tutuyorum(hiz sabitleyici kullanmadan), karsida yokus gorunce 110 km civarina kadar hizimi arttiriyorum, ama bu artisi bir anda degil gazi tatli tatli yedirerek sagliyorum, yokusun ust noktasinda hizim 90-95 km/h oluyor.. Yokusun inisi de var tabi:) inislerde de gazla cok oynamadan hafiften gazdan ayagimi cekiyorum, asagi inerken de 120 civarina ulasiyor, duzluge gelince hizim yine 90 sabit degere ulasincaya kadar 120den geri dusuyor,, bundan daha ekonomik bir gidis gormedim su ana kadar.. Bahsettigim arac 3 silindirli 1.4tdi seat cordoba idi.. Klima falan kapali bu arada..