Gönderen Konu: Corolla 1.6 Comfort Eskisinden Çok Yakıyor  (Okunma sayısı 3509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Corolla 1.6 Comfort Eskisinden Çok Yakıyor
« : Ocak 11, 2011, 14:01:04 »
Herkese merhaba 2010 model comfort sahibiyim. Geçen yıl sıfır aldım aracı. 10.000 bakımını yaptırdım. Bakımdan sonra sanki daha çok yakmaya başladı. Lastik basıncını 30 ps ye düşürmüşlerdi 34 yaptım anlık tüketim azaldı ama eskisinden yine çok. Karma 8,5 9.0/100 altına pek düşmüyor. Sorun ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum. Bir de hız sabitleyici taktırsam faydası olur mu

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.6 Comfort Eskisinden Çok Yakıyor
« : Ocak 11, 2011, 14:01:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.6 Comfort Eskisinden Çok Yakıyor
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2011, 15:43:35 »
yorumu olan yok galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2011, 15:48:45 »
Hız sabitleyici taktırsan çok faydası olmaz.Lastikler 32 olmalı ne 30 nede 34 yapmayın.Ben 34 kullanıyordum.10.000 bakımda lastikleri 32 ye indirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2011, 15:55:37 »
Aracımın fabrikasyon verilere göre bende 32 psi basınçla kullanıyorum lastiklerimi ne fazla ne az ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2011, 16:14:44 »
Hüseyin bey selamlar,

Bende de aynı araçtan var. Hep test ettiğim bir bölge var. Yaklaşık 1km lik bir düz yol. Bakımdan önce 90km sabitte 4.7 görmüştüm. Bakımdan sonra 5.1 görmeye başladım. Bu değerler tabi hava şartlarına göre değişir. Birde kullandığınız benzinlede alakalı bir durum. 95 oktan la 97 oktan arasında ufak bir fark görebilirsiniz. Birde öyle deneyin. Ama benzinler arasındaki fiyat farkı ile yaptığınız km'ler arasında farka bakarak benzin alın. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değsin :). Ben uzun yola giderken hep 97 oktan alıyorum ve sanki daha fazla gidiyormuşum gibi.
  Birde kullanma teknikleri yakıt ekonomisine direkt etkili. yumuşak karakterli kullanmak lazım. Etraftan duyduğuma göre Toyota diğer araçlara göre biraz daha fazla yakıyormuş. Ama aradaki fark en fazla depo da  5 tl dir. Bu farkı da Toyota keyfine sayın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2011, 16:20:29 »
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
lastik basıncını 32 ps olarak da denedim. 34 yaptığımda daha az yakmaya başladı. etkisi var mı bilemiyorum. ik aldığımda lastik basıncı kaçtı onu da bilmiyorum. Aracımı da mümkün olduğunca yumuşak kullanıyorum

Öner bey şehiriçi yakıt tüketiminiz nasıl sizde. Ayrıca petrol ofisi wmax  95 oktan benzin kullanıyorum. Bu benzinde yakıt tasarrfu sağlıyor deniyor. Reklam mı kandırmaca mı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2011, 16:48:18 »
ben şahsen hiçbir benzincinin tasarruf laflarına inanmıyorum....
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2011, 16:57:12 »

10.000kmlik bakımda ne değişiyor ki zaten?

Hız sabitleyicinin yararı olacağını sanmıyorum

Ben tatile gideceğimiz zaman direk 40psi basmıştım , arabayı ağızına kadar yüklemiştik , babamda biraz aşırı hız yaptığı için 40 başmak zorunda kaldım , ve performansı iyi yönde etkilemişti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2011, 19:50:30 »
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
lastik basıncını 32 ps olarak da denedim. 34 yaptığımda daha az yakmaya başladı. etkisi var mı bilemiyorum. ik aldığımda lastik basıncı kaçtı onu da bilmiyorum. Aracımı da mümkün olduğunca yumuşak kullanıyorum

Öner bey şehiriçi yakıt tüketiminiz nasıl sizde. Ayrıca petrol ofisi wmax  95 oktan benzin kullanıyorum. Bu benzinde yakıt tasarrfu sağlıyor deniyor. Reklam mı kandırmaca mı bilmiyorum.

Benim aslında çok fazla şehir içi olmuyor. bende PO wmax 95 kullanıyorum.Bazen 97. Yakıt tasarrufu sağlayabilir burda anlattığım gibi ama kullanım çok önemli.46Lt ile 500 bulamayan arkadaşlarım var.Ben 560 gidiyorum temiz.Ama şehir dışını tam ölçemedim. İzmit Ankara bir depo ike ucu ucuna yaptı. 3 kişi gittik 5 kişi döndük. Birde biliyorsunuz çok bayır tepe. tam 700km yaptı. tek kişi olsam 800 yaparım gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2011, 07:58:27 »
Teşekkürler ..
Bazı arkadaşlar da bakımda servislerin motor yağını kalın kullandıklarını o yüzden yakıtı etkilediğini söylüyorlar. .Motor yağılya da ilgili olabilir.
Ayrıca lastiklerimin havası da nitrojen . nitrojenin de yakıta faydası olması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2011, 12:56:36 »
cruze control yani hiz sabitleyici yakit tuketimini dusurmez, aksine bu sistemi kullanirken yakit tuketimi artiyor.. Uzun yolda inisli cikisli bolumlerde arac hizini sabit tutmak icin, ya fazla gaz verir yada inislerde arabayi kasar motor freni yapar.. Buna bagli olarak yakis artar.. Her zaman gittigim cezme izmir otoyolunda c.control acik, sabit 90km ile gittigimde yakis artiyordu, ama kendim kullandigimda 3,9lt dizel yakitla kendi rekorumu kirdim.. Soyle ki; hizi normalde 90 km/h sabit tutuyorum(hiz sabitleyici kullanmadan), karsida yokus gorunce 110 km civarina kadar hizimi arttiriyorum, ama bu artisi bir anda degil gazi tatli tatli yedirerek sagliyorum, yokusun ust noktasinda hizim 90-95 km/h oluyor.. Yokusun inisi de var tabi:) inislerde de gazla cok oynamadan hafiften gazdan ayagimi cekiyorum, asagi inerken de 120 civarina ulasiyor, duzluge gelince hizim yine 90 sabit degere ulasincaya kadar 120den geri dusuyor,, bundan daha ekonomik bir gidis gormedim su ana kadar.. Bahsettigim arac 3 silindirli 1.4tdi seat cordoba idi.. Klima falan kapali bu arada..
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2011, 18:42:39 »
yeni aldığım sıfır toyota 1.6 benzinli sizinkiyle aynı yakıyor bugun servise goturdum çok yakıyor diye 10 dk test suruşü yaptık 8.8 yaktı yol bilgisayarında normal olduğunu kış şartlarında ve kullanmaya bağlı olarak değişebileceğini söylediler.bunlar zaten bildiğimiz şeyler .ancak test sürüşü sırasında farkettiğim gostergeyi anlık yakıt gostergesi kısmında tutarak kullanmaya bağlı olarak zaman zaman tüketimin çok düştüğünü gördüm.en azından öğrenene kadar bir süre göstergenin izlenmesi hangi durumlarda yakıtın az yakıldığını görmek acısından önemli dir diye düşünüyorum.