Gönderen Konu: Emrah Yılmaz'ın Corolla'sına Ses Sistemi ;)  (Okunma sayısı 9277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Emrah Yılmaz'ın Corolla'sına Ses Sistemi ;)
« Yanıtla #20 : Aralık 12, 2007, 12:36:50 »
teşekkürler bende ölyle yapmiştm ama konu açmadan kimse cevap vermedi emn olabilirsiniz...unutmadan 65.7cs 80 ytl pahali 6510cs ucuz anlamadım gitti bu işten bişey..arkdaşlar cumaya kadar alicam bu sistemi o yüzden biraz acele ediyorum..corolla sedane arka kapılara 16 cm uyarmi eğer uyarsa fiyat farkı yok orayada 6510 alalım fakat arka kapının hoporlor yerlerini  kesip biçmek gerekirmi acaba ondan korkuyorum??..ayriyetten şunu sormak istiyorum focal 165v2 alacağima 2 set infinty almak daha mantıklı geldi ynlişmi acaba??

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 12, 2007, 12:36:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 12, 2007, 12:58:10 »
Açtığınız konuya hemen cevap verilmeyebilir, bu çok normaldir. Herkes sürekli forumda değil ki ... Neyse.

65.7 cs nin pahalı olması, güncel model olduğundan olabilir. Çünkü 6510 da üretilmiyor artık sanırım.

Benim arabanın 4 kapısında da 16 cm hoparlör var. Ve kesip biçme namına hiç bir şey yapılmadı arabada. Resimleri bulabilirsem eklerim.

165v2 mi infinity mi derseniz ben 165v2 derim, çünkü onları kullanıyorum  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2007, 13:02:42 »
Konuların bazılarını birleştirdim
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Aralık 12, 2007, 13:08:14 »
konuyu topladığınız için teşekkürler   şey sormuştum aslında ben sadece önlere focal almak yerine 2 takım infinity referance alsm daha ii olmazmi demek istemiştm focaller nerdeyse iki katı çünkü..birde sizin arka kapılarınızda tizleri koyduğunuz yer kesilmedimi yani nasi koydular o tizler hoprlorun üstüne arka kapıda..birde önlerdeki hoporlorlerin tizleri dikizlerin ordaki yerlere uyuyormu..birde bu cd çalari külüğün oraya monte ederken o gözün sadece arkasımı kesilio yoksa kenarları alt veya üstüde kesiliomu...wallahi daha önce hiçuğraşmadiğim ve takip etmediğim için çok bilgisizim kusura bakmayın sordukça soruyorum ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 12, 2007, 14:37:20 »
Aslına bakarsanız tüm bu dediğiniz hoparlörleri yan yana koyduktan ve dinledikten sonra almalısınız derim ben, sonuçta ben çok üst modeller arasındaki farkı duyamam (hele bir de yol sesi, rüzgar sesi eklenince), bana Reference serisi de makul gelir.

Ama birçok tanıdığım arkadaş da Kappa perfect veya focal v2 v3'lerden azı ile yetinemez.

Arka hoparlörler'in kalitesi önler kadar iyi olmasa da olur kanaatındayım ben, başkaları buna da karşı çıkabilir, yine dediğim gibi zevk ve tercih meselesidir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 12, 2007, 14:47:29 »
Ön kapılardaki tweeterlar şu şekilde görünüyor ;

Arka kapılardaki tweeter yerleri de mecburen kesildi. En uygun yer olarak orası görüldü. Cd çalarım monte edilirken o gözün sadece arka kısmı (görünmeyen kısım) kesildi. Önde de kapak çerçeve olarak kullanılmak için kesildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Aralık 12, 2007, 19:58:35 »
evet haklısınız dinlesem belki daha iyi olabilir ancak benm bütçe belli focal ve perfect gereksiz 65.7cs  ile 6510cs arasında kaldım günal abi 65.7 nin yeni model olduğu için pahali olabileceğini söyledi ikiside 90 rms ve ikiside 2 ohmda bir fark bulamadım aralarında net bişey söylicek bi arkadaşimiz olursa çok sevinirim..yoksa bu gece  infinity 6510cs nn siparişini vermeyi düşünüyorum..kalite ve ses olarak fark varsa 65.7cs alacam...birde alacağim ampli nin özellikleri ne olmali iki takım 6510cs veya65.7cs için ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 12, 2007, 23:52:59 »
Bahsettiğim montaj resimleri :

1- çıkan hoparlör

2- Hoparlörün yeri

3- Hoparlör takılmış hali

4- Tweeter için açılan delik

Alacağın amplinin kullanacağın hoparlöre yakın güçte olması gerekiyor. Örneğin 2 ohm ve 90 watt rms değerlerine sahip bir hoparlör için yaklaşık olarak 2 ohmda 90 watt güç üreten bir ampli almalısın.

Benim sistemimde 4 ohm 75 watt olan 165v2 ler 4 ohmda 50 watt üreten bir ampli ile besleniyorlar. Gayet te yeterli bir ses çıkıyor bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2007, 13:03:11 »
arkadaşlar sizce 65.7 cs mi alıyım yoksa 6510cs mi vallahi alip pişman olmak istemiyorum çünkü 2 takım alıcam 6510 160 ytl  65.7  230 ytl sizce bu farka değermi ??ona göre alıcam eğer değer derseniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 13, 2007, 13:13:37 »
Emrah bey, kappa'lar daha kaliteli hoparlörlerdir, ancak fiyat farkına deyip deymeyeceği konusu kişiden kişiye değişir, buna sizin karar vermeniz gerekecek
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Aralık 13, 2007, 13:28:38 »
anladım ben en iyisi 6510cs alayım idirime girmiş geçen baktığımda fiyatları daha yakındı ve günal beyin dedği gibi 65.7cs ler yeni çıktığı için öle olsa gerek özellikolarak pek fark yok dedğiniz gibi bana makul geldi bunlar aarkadaşlarada sordum en azından bunu alınca arkalarada bunu alabilirim yardımlarınız için çok teşekkür ederim...wallahi çok yardımcı oldunuz tek başima 2 yıl düşünürdüm sonrada yanliş karar veriridim bakalım benm teybi ö göze takabileceklermi malum çorumda taktıracm kapaği kesilmekten kurtarabilecemmi bakalım benm teybin kafasi çikio ..kafasini çıkardıktan sonra kapağin kapanmasını istiyorum inşallah beceririz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 13, 2007, 13:50:03 »
Teyp ve kapak konusunda pek istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz, hatırladığım kadarı ile şu ana kadar bu forumda kimse o kapağı kesilmekten kurtaramadı.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Aralık 13, 2007, 13:57:08 »
devrim sağlam diye bi arkadaşin yazisini okumuştum resimde koymuş kapaği kapaniyodu kutarmiş o ...onun gibi yapmaya çalişacam ama tabi usta bi montajci lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 13, 2007, 14:06:53 »
Cd çalarınızın kafası açılırken üstten alta doğru düşüyorsa kapağı kurtarırsınız. Ama benim Alpine deki gibi kafa ileriye gidip sonra da aşağıya doğru iniyorsa hiç şansınız yok derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Aralık 13, 2007, 14:43:21 »
yok benim cd çaların önünde ufak bi kızak var sadece o aşaği doğru iniyo kapak tamamiyle harket etmiyo  yani..ben cd çalarin kafasi tamamen çıkmişken kapak kapanirmi die merak emiştim yani çalişmaz durumda iken ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Aralık 14, 2007, 00:37:20 »
arkadaşlar 2 kanalli 4 ohmda 2*97   2 ohmda2*145 w  bir ampliye   2 takım 6510cs bağlanabilirmi eğer bağlanirsa güç kaybı %kac olur sizce cok belirgin olurmu ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 14, 2007, 09:37:39 »
2 kanallı'ya paralel mi bağlanacak? olmaz o patlar ya, 4 kanallı amfi lazım sana. 4 Ohm olsaydı hoparlörler çalışırdı, ama bu şekilde paralel bağlandığında impedans yarıya düşer, yani 1 Ohm olur ve amfi baya terler
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 14, 2007, 10:47:20 »
Alper'e aynen katılıyorum.