Gönderen Konu: Emrah Yılmaz'ın Corolla'sına Ses Sistemi ;)  (Okunma sayısı 9276 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Emrah Yılmaz'ın Corolla'sına Ses Sistemi ;)
« : Aralık 07, 2007, 19:01:28 »
arkadaşlar corolla sedane 2003 marka arabama önlere component ve ampli alacam ancak marka ve model tavsiye ederseniz sevinirm ...bu arada arka kapılara ne tavsiye ederseniz şöyle ucuz yollu olarak:D..bu arada elimde 6*9   3 yollu kolon var sizce bunlari nasi kullanabilirm teşekkürler..CDX-R3350 model sony cd çalarim var..saygılar

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 07, 2007, 19:01:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2007, 19:22:02 »
6x9'lar kapılara olmaz, hatta uydurmaya çalışsan da çirkin olur. İstersen arka pandizota koyabilirsin.

ampli olarak herhalde ekonomik birşeyler istersin, ama bence Rockford al.

component olarak da Infinity Kappa serisi işini fazlasıyla görür.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2007, 19:28:48 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
6x9'lar kapılara olmaz, hatta uydurmaya çalışsan da çirkin olur. İstersen arka pandizota koyabilirsin.

ampli olarak herhalde ekonomik birşeyler istersin, ama bence Rockford al.

component olarak da Infinity Kappa serisi işini fazlasıyla görür.
[/quote]
peki şimdilik componentlari ampli ie beslemesem teybe veya hopalörlere bi zarari olurmu sizce ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2007, 20:16:33 »
Bir zararı olmaz ama o zamanda komponent lere boşuna daha fazla para vermiş olursun çünkü anfi bağlamadıktan sonra performansı seni pek tatmin etmeyecektir. Ha şimdi alayım ilerde anfi eklerim dersen olur tabii ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2007, 21:09:07 »
[quote name='Ziya Bingöl' date='07.12.07 - 20:16' post='39332']
Bir zararı olmaz ama o zamanda komponent lere boşuna daha fazla para vermiş olursun çünkü anfi bağlamadıktan sonra performansı seni pek tatmin etmeyecektir. Ha şimdi alayım ilerde anfi eklerim dersen olur tabii ki.
[/quoteöyle düşünüyorum peki sadece componentlari beslemek için ucuz yollu bi ampli öneriniz varmi acaba ?marka modl ve özellik olarak bana yetecek olan bikaç tane

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2007, 22:58:13 »
KAPPA 65.7CS component 230 ytlye buldum  ankarada oturuyorum daha ii bi fiyata bulabilirmiyim sizce önerisi olan varmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2007, 23:18:14 »
fiyat gayet iyi..tabi fatura kesecekse..
bir sitede kdv dahil 231ytlye satılıyor; bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2007, 23:28:59 »
Ampli olarak ta ucuz yollu olarak JBL in veya Xetec'in giriş sınıfı olanlarından 4 veya 5 kanallı olanlarından birisini tercih edebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2007, 12:02:46 »
ya da helix darkblue4..kullanıyorum; memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2007, 13:48:24 »
bu 4 kanallı ampli lerin infinity kappa 65.7cs ye uyumlu olmasi için ohm değerlerinin ne olmasi gerekiyo yani hoparlor 2 ohm sa ampli şöyle olmalidir en az falan die bişey söyleybilirseniz ona göre ampli bakmam daha kolay olur..ilginize teşekkür ederim..

sonynin XM-SD14X modeline baktm sizce işimi görürümü ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2007, 01:43:22 »
Bana sorarsan bu işte Sony den uzak dur derim. Tabi ki bu şahsi fikrimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2007, 17:52:01 »
arkadaşlar CDX-R3350 ana ünitem var infinity kappa 65.7 cs comp aldm araımda bagajin üstünd 6*9 inc oval sony hoparlör var complari öne taksam arkadaki sonylerle beraber 4 kanalli uygun bi mpliye bağlayabilirmym yada bunun oluru nedir söylerseniz sevinirinm..son olarak arkadaşlar bu component denilen sistem hangi ekparaçaya itiyaç duyar... Ön kapılara monte edilirken dikiz aynalarının ordaki tizlerde değişirmi yani varmi comp içinde...Kusura bakmayın arkadaşlar gerçekten nerdeyse 0 bilgiye sahibim...arkadaşlar açiklayıci bir şkilde anlatırsanız sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2007, 18:11:54 »
Aldığın Componentler de ayriyetten tiz vardır. Bağlantı olarakta 4 kanallı bir ampli ile 2 çıkış ön componentlerini 2 çıkışı ile de arkadaki 6*9 coaxial hoparlörlerini beslersin gayet güzel çalan bir sistemin olmuş olur. Ama ilerde basa ihtiyaç duyucaksın eminim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2007, 18:32:36 »
peki arkadaşim bu arka kapıdaki hoparlör direk ana üniteyemi bağli olacak..birde bu 2 ohmda dakiler için amli tercihim nasi olmali biraz karişikmiş bu ampli comp uyum meselesi..son olarak bu complari ve tizleri yerleştirilirken bi sorun yaşanmaz dimi yüklseklik genişlik darlik ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2007, 19:04:46 »
Şimdi arka kapıdaki hoparlörlerini ana üniteye bağlayarak çalıştırabilirsin fakat sonuçta arka pandizotta ki 6*9 lar ve önlerdeki componentlerin daha kaliteli olacaklardır. Yani arka kapılardakiler orjinal hoparlörlerin ise daha erken sesi bozulacaktır. Bana sorarsan arka kapılardaki orjinalleri değiştirene kadar kullanma şimdilik.

ANfi olayına gelince aldığın componentlerin rms değerlerine göre hatta biraz üstünde de olabilir güzel bir anfi alman. Aracının hoparlör ebatlarını bilmediğim için yorum yapamıorum ae101 olsaydı daha çok yardım edebilirdim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2007, 19:10:15 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Şimdi arka kapıdaki hoparlörlerini ana üniteye bağlayarak çalıştırabilirsin fakat sonuçta arka pandizotta ki 6*9 lar ve önlerdeki componentlerin daha kaliteli olacaklardır. Yani arka kapılardakiler orjinal hoparlörlerin ise daha erken sesi bozulacaktır. Bana sorarsan arka kapılardaki orjinalleri değiştirene kadar kullanma şimdilik.

ANfi olayına gelince aldığın componentlerin rms değerlerine göre hatta biraz üstünde de olabilir güzel bir anfi alman. Aracının hoparlör ebatlarını bilmediğim için yorum yapamıorum ae101 olsaydı daha çok yardım edebilirdim:)
[/quote]
aracim corolla2003 terra sedaneön kapilar 16 arkalar 13 sanırsam .. ayriyetten arka kpi icinde tavsiyede bulunursan seviniirm arkadaşim..saolasin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2007, 19:32:02 »
BEnce ilk önce bu sistemini tamamla güzelce daha sonra arkalar içinde hoparlör bakarsın. AMa hepsi birden olsun diyorsan arkalar kaç cm bilmiyorum fakat güzel bir coaxial işini görür. Örneğin Cadence in Coaxiallerini beğeniyorum tavsiye ederim Zx serisiydi sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2007, 19:35:29 »
teşekkürler dedğin gibi önce elimdekileri yapym daha sonra arkalar için bişeyler düşünrüz..bana 90 rms comp uygun bi ampli nerebilirmisiniz peki arkadaki ovallride göz önünce bulundurarak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2007, 11:08:10 »
arkadaşlar infinity 5010 cs alıcam su sitede eliftuning sitesinde 2 ohm diyo ancak otomedia market 4 ohm yazmiş bunun gerçeği nedir ..birde öne bağliycağim 2 ohm arkadaki 4 ohm olsa uyumsuzmu olur..çok soru soruyorum farkındaym ama danişacağim başka kimse yok kusura bakmayın..
birde 65.7cs ile 6510 cs arasinda bir fark olup olmadiğini söyleyebilirmisiniz aralarında 80 ytl fark var dğermi sizce bu farka ?aracim 2003 sedane corolla 5010 cs arka kapıya uyarmi(tizler falan nasi olur) ...teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 12, 2007, 12:23:03 »
Yanılmıyorsam Kappa'larda sadece Perfect serisi 4 ohm du. Diğer component sistemleri 2 ohm diye biliyorum. Ayrıca, sanırım 5010 cs artık üretilmeyen bir model. Onun yerine 5020 cs var şu anda.

İnfinity'nin 6510 cs modeli referans serisine ait bir üründür. Dolayısı ile 65.7 cs ye göre daha kaliteli ses vermektedir. (En azından öyle olmalıdır - kullanmadığım için yorum yapmayacağım) fiyat farkı da bu nedenle ortaya çıkmaktadır.

Son olarak 5010 cs lerin hiç sorun çıkartmadan kapılara uyması gerekiyor.Tweeterlar için uygun bir yer bulmanız veya bişeyleri kesmeniz gerekebilir. Kendi kapı resmimi aşağıya ekliyorum. Kişisel tavsiyem : Önlere 16 cm hoparlör takacaksanız, arka kapılara da 16cm takın. Ve mümkünse önlerdeki hoparlörlerin aynılarını takın arka kapılara.

Benim arka kapılar:

Ayrıca Emrah bey, aracınızın sistemi ile ilgili olarak bir çok konu açmak yerine, bir konu altında bütün sorularınızı sormanızın daha yararlı olacağını düşünmekteyim. Böylece hem konu kalabalığı olmaz, hem de istenilen cevaba kolayca ulaşılabilir.