Gönderen Konu: Emniyet Kemeri Sorunu  (Okunma sayısı 2883 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Emniyet Kemeri Sorunu
« : Aralık 10, 2007, 15:08:40 »
Merhaba, 2008 Corolla sahibiyim. Sağ arka emniyet kemerinde birşey dikkatimi çekti. Diyelim oturdunuz ve kemeri taktınız, sonra kemeri az daha esneteyim diyip hafifçe gerdirseniz bile çoktan kilitlenmiş oluyor ve yeni bir pozisyona ayarlamanın tek yolu da kemeri çıkarıp tümden salmak ve yeniden gerdirip takmak. Acaba bu benim kemerin arızalı olduğunu mu gösteriyor yoksa çocuk koltuğu falan kullanılsın diye mi böyle tasarlanmış? Yani aktif gergi olayı değil, kemer ilk anda esnetildiği ve bırakıldığı miktarda sabitleniyor. Diğer bütün kemerler normal. Sadece sağ arka garip.

Deneme şansı olan arkadaşlardan rica edeceğim bir bakabilirlermi?

Toyota Club Türkiye

Emniyet Kemeri Sorunu
« : Aralık 10, 2007, 15:08:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2007, 13:10:28 »
aracınızda sağ arka kemerde problem yok bildiğiniz gibi sağ arka koltuğa cocuk koltuğu takılıyor yetişkin koltuklarındaki emniyet kemerleri hareket kısıtlaması olmaması acısından kilitleme mekanizması biraz uzun tutulmuştur cocuk koltugundaki emniyet kemeri ise kotugu sabit tutmak için daha kısa bir mekanizmaya sahipdir
Tuna ERGEN
Toyota Plaza Derindere Zeytinburnu
Yedek Parça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2007, 13:21:47 »
Hazır konu açılmışken benimde bir sorunum var. sağ ön koltuktaki kemer kimse oturmadığı zaman (zannedersen gergisi biraz gevşek olduğu için) araç sallandıkça saga sola çarpıp çok ses çıkarıyor,bunu için yapılabilecek bir şey var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2007, 13:29:16 »
şahin abi bence emniyet kemerini cıkartan kişi biraz geri dogru çekerse daha gergin olur ama bakıma geldiğin zaman söylersen bi kontrol edelim daha sağlıklı olur
Tuna ERGEN
Toyota Plaza Derindere Zeytinburnu
Yedek Parça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2007, 13:44:26 »
Eyvalah kardeşim bu ne hızlı cevap teşekkürler.en son 30 bin km bakım yapılırken 5 bin km sonra frenlere bakılacaktı artık o zaman bi baktırırım artık. Ön lastiklerle arka lastiklerin yerlerini değiştirdim balanslarım biraz bozuk galiba onlarada baktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2007, 21:56:46 »
kemer tokarlı izole edilecek büyük ihtimal de garanti kapsamnında yapılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2008, 20:30:00 »
Alıntı yapılan: şahin karakuş
Eyvalah kardeşim bu ne hızlı cevap teşekkürler.en son 30 bin km bakım yapılırken 5 bin km sonra frenlere bakılacaktı artık o zaman bi baktırırım artık. Ön lastiklerle arka lastiklerin yerlerini değiştirdim balanslarım biraz bozuk galiba onlarada baktıracağım.
[/quote]

[quote=şahin karakuş]
[/quote]

kardeşim herhalde sana servistekiler 30 bilemedin 40 binde fren disklerinin değişmesi gerektiğini söylemişlerdir. ama onlara fazla inanma onlar ellerindeki kitapta ne yazıyorsa ona göre değiştiriyorlar. diskler yıpranmış mı yıpranmamış mı buna baktıkları yok. ben 40 binde iken servisin değiştirelim lafını pek dikkate almadım ve tanıdık ustaya sordum dediğine göre diskler 70 -80 bini rahat çıkarırlarmış. bence servisin söylediklerini bide dışarıdan ustaya sorsan daha ekonomik olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2008, 22:17:59 »
Konu dışına kayıyoruz ancak aklınızda bulunması için uyarmak istedim.
Araçlarımızda ilk planda dikkat etmemiz gereken unsur güvenlik iken lütfen böylesine tanıdık ustalara güvenmeyin. 70 binde disk mi kalır?

Alıntı yapılan: turgut lale
tanıdık ustaya sordum dediğine göre diskler 70 -80 bini rahat çıkarırlarmış
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2008, 09:56:07 »
Alıntı yapılan: turgut lale
kardeşim herhalde sana servistekiler 30 bilemedin 40 binde fren disklerinin değişmesi gerektiğini söylemişlerdir. ama onlara fazla inanma onlar ellerindeki kitapta ne yazıyorsa ona göre değiştiriyorlar. diskler yıpranmış mı yıpranmamış mı buna baktıkları yok. ben 40 binde iken servisin değiştirelim lafını pek dikkate almadım ve tanıdık ustaya sordum dediğine göre diskler 70 -80 bini rahat çıkarırlarmış. bence servisin söylediklerini bide dışarıdan ustaya sorsan daha ekonomik olur.
[/quote]

Sizin bir yanlışınız var. Diger arkadaşlar frenin balatasından bahsediyor Diskinden değil. Ayrıca Bizler ( Yetkili Servis Çalışanları ) Hırsız veya Soyguncu değiliz. Senin Can ve Mal güvenliğin için onun değişmesini öngörüyorsa Servis çalışanı değişmeli demektir. Ha senin PARAN, canından kıymetliyse sen bilirsin arkadaş. Biz bu işin okulunu okuduk arkadaş biraz düşünceli ol leke atmak kolay. Dışardan ustan Yan sanayi takacak, orjinal diyecek yiyeceksin,  vidayı uyduramayıp çivi çakacak, sökemeyip kıracak.  O çok iyi ve senin cebini düşünen bir usta anlamına gelmez. Herişin Erbabı var lütfen dikkat.....

[quote=Özgür Adıyaman]
Merhaba, 2008 Corolla sahibiyim. Sağ arka emniyet kemerinde birşey dikkatimi çekti. Diyelim oturdunuz ve kemeri taktınız, sonra kemeri az daha esneteyim diyip hafifçe gerdirseniz bile çoktan kilitlenmiş oluyor ve yeni bir pozisyona ayarlamanın tek yolu da kemeri çıkarıp tümden salmak ve yeniden gerdirip takmak. Acaba bu benim kemerin arızalı olduğunu mu gösteriyor yoksa çocuk koltuğu falan kullanılsın diye mi böyle tasarlanmış? Yani aktif gergi olayı değil, kemer ilk anda esnetildiği ve bırakıldığı miktarda sabitleniyor. Diğer bütün kemerler normal. Sadece sağ arka garip.

Deneme şansı olan arkadaşlardan rica edeceğim bir bakabilirlermi?
[/quote]

Özgür bey anlattığınız O sistem Çocuk koltuğu sabitlemek ile alakalı. Çünkü çocuk koltuğunun fazla hareket etmemesi gerekir bu sebeple en ufak hareketle aktif gergi devreye girer. Ama tam emin olmanız için kullanıcı kitabını okuyun veya servise danışın belki dediğiniz gibi tuhaf bişeyde ( Olması zor ama ) olabilir.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2008, 13:09:17 »
ALINTI

Sizin bir yanlışınız var. Diger arkadaşlar frenin balatasından bahsediyor Diskinden değil. Ayrıca Bizler ( Yetkili Servis Çalışanları ) Hırsız veya Soyguncu değiliz. Senin Can ve Mal güvenliğin için onun değişmesini öngörüyorsa Servis çalışanı değişmeli demektir. Ha senin PARAN, canından kıymetliyse sen bilirsin arkadaş. Biz bu işin okulunu okuduk arkadaş biraz düşünceli ol leke atmak kolay. Dışardan ustan Yan sanayi takacak, orjinal diyecek yiyeceksin, vidayı uyduramayıp çivi çakacak, sökemeyip kıracak. O çok iyi ve senin cebini düşünen bir usta anlamına gelmez. Herişin Erbabı var lütfen dikkat.....[/quote]
Evet firen balataların'dan bahsediyoruz. iş güvenlik olunca yetkili servisi dinlemek daha doğru, bir ara gidip baktıracağım. Şİmdi lastik sorunun var  Turanza er 300 bana uygun ğibi araştırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Emniyet Kemeri Sorunu
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2008, 13:10:40 »
Sağ ön koltuk kemerin takıldıgı yerde ses yapma bana da olmustur. servis halletti
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy