Gönderen Konu: Pert Aracın Resimleri...  (Okunma sayısı 6508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Pert Aracın Resimleri...
« : Aralık 08, 2007, 15:20:07 »
Arkadaşlar merhaba;
Bundan bir ay önce talihsiz bir trafik kazası geçirdim ve arabam pert oldu. Buraya konu açmayı unutmuşum kusura bakmayın. Hurda arabayı satın alan firma aracı internet sitesine koymuş. Bende sizlere göstermek istedim. Sitenin içinde 2006 Corolla D-4D olarak görebilirsiniz. Özellikle de arabanın içine iyice bakmanızı istiyorum. Kullandığımız aracın sağlamlığı konusunda fikir edinin diye. Herkese kazasız belasız sürüşler. Hayırlı günler.

**resimler aşağıda verilmiştir
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Pert Aracın Resimleri...
« : Aralık 08, 2007, 15:20:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2007, 17:11:20 »
Çok enteresan konsolun bu kadar zarar görmesi ön koltukta elektrik süpürgesi varmış da çarpınca konsolu paraçalamış gibi...
Yaşam alanında sorun yok ama gördüğüm kadarıyla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2007, 17:53:42 »
Merak ettim aslında ama adamlar BMP olarak koyarlarsa resimleri bir resmin yüklenmesi için 5 dakka bekleyemem valla, kusuruma bakmasınlar
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2007, 21:04:50 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Merak ettim aslında ama adamlar BMP olarak koyarlarsa resimleri bir resmin yüklenmesi için 5 dakka bekleyemem valla, kusuruma bakmasınlar
[/quote]
Keyfiniz bilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2007, 21:40:22 »
Keyif meselesi değil ki, randıman meselesi. Sonuçta bu resimlerin bulunduğu sunucunun, sunucudan evime kadar gelen hattın, ADSL hatlarının vs kapasiteleri var. Aynı kalitede 11.5 MB yerine 504KB olabilecekken niye tüm bu kaynakları boşa harcayayım ki?

Neyseki iyiliksever biriyim, buyrun resimleri JPEG sıkıştırılmış olarak aşağıda veriyorum:

Bu arada geçmiş olsun, inşallah kimseye birşey olmamıştır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2007, 23:23:23 »
Geçmiş olsun gerçekten çok kötü hale gelmiş size birşey olmamıştır inşallah
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2007, 13:40:44 »
Alıntı yapılan: demir_mert
Arkadaşlar merhaba;
Bundan bir ay önce talihsiz bir trafik kazası geçirdim ve arabam pert oldu. Buraya konu açmayı unutmuşum kusura bakmayın. Hurda arabayı satın alan firma aracı internet sitesine koymuş. Bende sizlere göstermek istedim. Sitenin içinde 2006 Corolla D-4D olarak görebilirsiniz. Özellikle de arabanın içine iyice bakmanızı istiyorum. Kullandığımız aracın sağlamlığı konusunda fikir edinin diye. Herkese kazasız belasız sürüşler. Hayırlı günler.

**resimler aşağıda verilmiştir
[/quote]

bu mesajından araç dayanıklımı yoksa araç dayanıksız lafınımı çıkartalım şimdi

aracın içine baktım..ayrıca ön tarafınada dikkatlice baktım..araç gayet sağlam..suç sende bence...büyük bi kaza atlatmışsın geçmiş olsun öncelikle ama..benim resimlerden çıkardığım şey şu...sen kamyona arkadan çarpmışsın..özellikle çarptığın yer kamyon kasasının sağ arkası..  bu kanıya nasıl vardığıma gelince..senin aracının sol yani şöför tarafından darbe almış olmasına dayanıyor..ayrıca kasaya çarpınca kasanın yüksekliğinden dolayı aracın ön tampon arkasındaki koruma bariyerinden üstte bi seviyede yani toyota amblemi izasından çarpmışsın ve buda o hizadaki motorun geriye doğru gidip içeride konsola zarar vermesine sebep olmuş...ama dikkatini çekerim..aracın ne ön camı kırık nede şöför ko0ltuğunakadar gelen bi hasar var..ayrıca kaç kilometre hızla çarptığınıda belirtmemişsin..süratinde bence yaklaşık olarak 140 KM ila 160 KM arasında .. yani bu hasar bence gayet normal..birçok araç bu hasarı kaldıramaz bile.. ama sen içinden çıkmışsın..TEKRAR BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2007, 13:41:26 »
Geçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın. Ağır yaralanma, sakatlık ve ölüm olmasın ama cana geleceğine mala gelsin ne edelim. Yenisini veriyolarmı? Yada verdilerimi? Yada kaç ytl ödedi sigorta?

Bi şey daha soracağım. Aracın bazı parçalarını satın alabilirmiyiz? Yedek parça çıkma olaraktan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2007, 18:50:22 »
Alıntı yapılan: mesut akın
bu mesajından araç dayanıklımı yoksa araç dayanıksız lafınımı çıkartalım şimdi
aracın içine baktım..ayrıca ön tarafınada dikkatlice baktım..araç gayet sağlam..suç sende bence...büyük bi kaza atlatmışsın geçmiş olsun öncelikle ama..benim resimlerden çıkardığım şey şu...sen kamyona arkadan çarpmışsın..özellikle çarptığın yer kamyon kasasının sağ arkası..  bu kanıya nasıl vardığıma gelince..senin aracının sol yani şöför tarafından darbe almış olmasına dayanıyor..ayrıca kasaya çarpınca kasanın yüksekliğinden dolayı aracın ön tampon arkasındaki koruma bariyerinden üstte bi seviyede yani toyota amblemi izasından çarpmışsın ve buda o hizadaki motorun geriye doğru gidip içeride konsola zarar vermesine sebep olmuş...ama dikkatini çekerim..aracın ne ön camı kırık nede şöför ko0ltuğunakadar gelen bi hasar var..ayrıca kaç kilometre hızla çarptığınıda belirtmemişsin..süratinde bence yaklaşık olarak 140 KM ila 160 KM arasında .. yani bu hasar bence gayet normal..birçok araç bu hasarı kaldıramaz bile.. ama sen içinden çıkmışsın..TEKRAR BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM
[/quote]

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Benim aracım kamyon ve bana arkadan vuran olarak 3 vasıta kazaya karıştı. Sol şeritte ilerleken virajı döndükten sonra belediyenin yol temizleme kamyonun sol şeritte durduğunu gördüm. Gördükten sonra frene bastım ve aracı dikkatli bir şekilde yavaşlattım. Kamyona yaklaştıgım zaman dikiz aynasından baktım ve arkadakı aracın savrularak geldiğini gördüm. Zaten 1 saniye bile geçmeden arkadan gelen bize vurdu. Benim hızım 20-25 km sürate kadar düşmüştü. Çarpmanın etkisiyle tekrar hızlandım ve savrularak kamyona çarptım. Ben sağlam çıktım ama yanımdaki arkadaş hafif yaralandı. Burnu kırıldı ve anılında morarmalar oldu. O gece sağ sağlim çıktık o araçtan...

Bence 140 ve ya 160 km süratle o kamyona çarpsaydık şu an bu yazıları yazamadık. Zaten 2 şeritli sahil yolunda akşam 10 civarı o süratlere hayatta çıkamazsınız. Kazadan 2 gun sonra servise gittiğimde aracın kilometresinin 55 de takılı kaldığını gördüm. 55 km de yapılan bir kaza için bence büyük hasar. En azından torpidonun o şekilde dağılmaması gerekirdi diye düşünüyorum.

[quote=İsmail H. Timurcioğlu]
Geçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın. Ağır yaralanma, sakatlık ve ölüm olmasın ama cana geleceğine mala gelsin ne edelim. Yenisini veriyolarmı? Yada verdilerimi? Yada kaç ytl ödedi sigorta?

Bi şey daha soracağım. Aracın bazı parçalarını satın alabilirmiyiz? Yedek parça çıkma olaraktan.
[/quote]
İsmail Bey; çok teşekkür ederim. Araba 1 yaşını doldurduğu için yenisini vermediler. 2.el piyasa değeri neyse 3 aşagı 5 yukarı onu verirler. Bize verilen para 29.000 YTL. Bence ortalama bir değer...
Aracı cuma gunu adanadaki bir firma satın aldı. Zaten o firmanın internet sitesinden verdim resimleri. Eğer 1 hafta önce söyleseydiniz size gerekli parçayı temin ederdim. Kısmet değilmiş demekki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2007, 01:51:14 »
Tekrar geçmiş olsun 29 bin ytl İyi sayılacak bir miktar 2006 d4d yi de hemen hemen o fiyatlara anca satabilirdiniz diye düşünüyorum
Peki şimdi ne almayı düşünüyorsunuz
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2007, 13:12:47 »
30 yada 31.000 ytl olmalıydı bi terra için. Genelde 2. el öyle satılıyo. Hatta aracına 32-33 isteyen var. Bi arkadaş 31.750 sattı geçenlerde. 32 istemiştide. Her neyse sağlık olsun. Corollanın sağlamlığı budur dediniz yani. Ürktüm vallahi aynısı bende olunca. Sağlamdır deyip 100-120 aşağıya inmezdim, artıkın 90 ı geçmiyom abey.

Satın alan firmanın internet adresi nedir. Onlarla bağlantıya geçsem. Bana bazı şeyler lazımki gördüğüm kadarıyla onlarda sağlam. Sis farları ve dikiz aynaları. Acaba satarlarmı?

Ha bu arada sigortanız neydi. Ayrıca arkadaşınızın masraflarını gördümü sigorta. Onada çok geçmiş olsun. Kemer takmamışmıydı? Burnu kırıldı dediniz.hava yastığı şişmiş oysa. Nasıl oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2007, 14:40:49 »

Geçmiş olsun  Allah korumuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #12 : Aralık 12, 2007, 00:09:20 »
"Yaşam Kafesi" olarak adlandırılan bölgede hiçbir ezilme ve sıkışma yok.

Artık güvenlik önlemleri pasif: yani darbeyi emerek enerjiyi, etki-tepkiyi azaltmaya yönelik.

Ben 93 model Toyota Corolla' ile bütün ailemi kaybetmeme rağmen hala severek kullanıyorum yeni nesil corollamı.

Tekrar geçmiş olsun.

Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2007, 01:46:48 »
Öncelikle büyük geçmiş olsun
Bence aracın resimlerdeki hasar durumuna bakarak güvensiz olduğunu söylemek yanlış, çünkü üreticiler bazı parçaları yada arabanın belirli yerlerini kaza anında darbeyi emerek sürücü ve yolculara en az yansıtsın diye özellikle zayıf yapıyorlar. Aksi halde o parçanın ezilmemesi aldığı etkiyi yolcuya tepki olarak iletecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2007, 04:05:17 »
konsol konusunda motorun oraya kadar gelip geri gitmesi pek mantıklı muhtemel gelmedi bana çünkü motor geriye gelmiş olsa konsol arkaya doğru bombe yapardı ama gayet net göründüğü üzere öne doğru çökmüş yani yolcu koltuğundaki kişinin bacağı yada başka bir hareketli cisimden ötürü bir çökme  gayet net gözüküyor ki aracın yaşam alanında sorun yaşanmamış yukarıdaki arkadaşın da dikkat çektiği gibi sonuçta çağımızda araçlar darbe emiş mantığıyla kazalara karşı yani o kağıt gibi olan kaput çamurluklar falan yayalara karşı da alınmış önlemler onlar için dışı yumuşak içerde oturan için kafes sağlam herkes mutlu

bu arada ismail abi o arabayı ya toplayıp garibanın tekine ucuz dizel falan filan diye satıcaklar yada toplayıp taksi yaparlar İstanbulda dolaşan taksilerin içinde ciddi oranda pertten çıkma araç var sağından solunda ses gelen yeni araçları sorduğumda pertten abi cevabını almışımdır genelde yani yedek vs işine girmezler arabanın durumu berbat değil  

alt tarafa 2 sene önce kendi yaptığım kazanın fotoğralarını ekliyorum aracı ben sürüyordum yeni yağmurlu bir havada önüme yayaların çıkması sonucu kontrolden çıkmış aracımız tahmini sürat 120 130 arabanın hali ortada bu kazada yolcu koltuğunda oturan kardeşim küçük bi omuz çatlağıyla kurtardı benim kafatasımda çatlak oluştu vs bu da yan darbeler için düşüncesi olanlara park halindeki 27'lik midübüsü 4 metre sürüklemişim ivmeyi sürati hesab edin arabanın sağlamlığını düşünün resimler kötü gözükse de emniyet kemeri bağlı olduğunda sağda oturan kişinin burnu kanamamış olmasını düşünerek yorum yapmanızı temenni ederim araba o şekilde 15 gün kadar kar altında yattı yağmur yedi paslanma vs o yüzden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2007, 09:32:51 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
30 yada 31.000 ytl olmalıydı bi terra için. Genelde 2. el öyle satılıyo. Hatta aracına 32-33 isteyen var. Bi arkadaş 31.750 sattı geçenlerde. 32 istemiştide. Her neyse sağlık olsun. Corollanın sağlamlığı budur dediniz yani. Ürktüm vallahi aynısı bende olunca. Sağlamdır deyip 100-120 aşağıya inmezdim, artıkın 90 ı geçmiyom abey.

Satın alan firmanın internet adresi nedir. Onlarla bağlantıya geçsem. Bana bazı şeyler lazımki gördüğüm kadarıyla onlarda sağlam. Sis farları ve dikiz aynaları. Acaba satarlarmı?

Ha bu arada sigortanız neydi. Ayrıca arkadaşınızın masraflarını gördümü sigorta. Onada çok geçmiş olsun. Kemer takmamışmıydı? Burnu kırıldı dediniz.hava yastığı şişmiş oysa. Nasıl oldu?
[/quote]
Sizin oralarda fiyatlar biraz yüksek. Genellikle ufak şehirlere göre büyük şehirlerdeki arabalar 1000-1500 YTL daha ucuz. Bu varsayımı yaparsak bence normal bir fiyat. Aslında 30.000 YTL bekliyordum, kasko poliçemde 30.700 yazdığı için bu fiyatı kabul ettim. Zaten aracımda önceden 7 parça boya vardı...

Kako'yu Ankara Sigorta'ya yaptırmıştım. 7-8 yıldır o firmayla çalışıyoruz. Daha önceden bir problem yaşamamıştık, bunda da yaşamayız inşallah. Arkadaşımda hastalık var. Kendisi aşırı şişman. 170 kilo civarı kendisi. Kemer sıktığı için takmadı. Takmayınca da darbenin etkisiyle burnu kırıldı. Hastane faturalarını sigortaya yansıtmadık. Daha doğrusu aklımıza sonradan geldi ve uğraşmadık. Yansıtsaydık rahatça alabilirdik.

Yukarıda linkte verdiğim firma arabayı satın almış. Orada iletişim bilgileri var. Ulaşabilirsiniz....

[quote=Bülent Öztürk]
Tekrar geçmiş olsun 29 bin ytl İyi sayılacak bir miktar 2006 d4d yi de hemen hemen o fiyatlara anca satabilirdiniz diye düşünüyorum
Peki şimdi ne almayı düşünüyorsunuz
[/quote]
3-4 ay önce arabayı öylesine Toyota bayisine götürmüştüm. Takasta 26 bin YTl vermişlerdi. Bence de iyi para. Şu an araba işleri biraz karışık. Babam 2006-2007 Focus TDCI alalım diyor. Bakalım ne olacak, para gelsin yeterki...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2007, 10:48:55 »
ALINTI
Yukarıda linkte verdiğim firma arabayı satın almış. Orada iletişim bilgileri var. Ulaşabilirsiniz....[/quote]

Link filan göremedim.

Doğan bey sizede çok geçmiş olsun. E siz artıkın sağlamlık konusu kanıtlamışsınız. O hızla, o kaza arabanın durumu hakkatten çok kötü gözüküyo. Allah vere size bi şey olmamış dediklerin haricinde. Allah kimsenin başına vermesin. İnanın bu tür kazalardan sonra sakat kalmak yada günlerce acı çekmek çok kötü ya. Uff daha binmem ben arabaya. Tabana kuvvet  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2007, 11:05:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2007, 11:26:32 »
Alıntı yapılan: demir_mert
Arkadaşımda hastalık var. Kendisi aşırı şişman. 170 kilo civarı kendisi. Kemer sıktığı için takmadı.
[/quote]

konsol konusu böylece aydınlanmış oldu  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Pert Aracın Resimleri...
« Yanıtla #19 : Aralık 13, 2007, 00:24:29 »
Alıntı yapılan: Doğan Keleş
konsol konusu böylece aydınlanmış oldu  
[/quote]