0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merak ettim aslında ama adamlar BMP olarak koyarlarsa resimleri bir resmin yüklenmesi için 5 dakka bekleyemem valla, kusuruma bakmasınlar [/quote]Keyfiniz bilir...
Arkadaşlar merhaba;Bundan bir ay önce talihsiz bir trafik kazası geçirdim ve arabam pert oldu. Buraya konu açmayı unutmuşum kusura bakmayın. Hurda arabayı satın alan firma aracı internet sitesine koymuş. Bende sizlere göstermek istedim. Sitenin içinde 2006 Corolla D-4D olarak görebilirsiniz. Özellikle de arabanın içine iyice bakmanızı istiyorum. Kullandığımız aracın sağlamlığı konusunda fikir edinin diye. Herkese kazasız belasız sürüşler. Hayırlı günler.**resimler aşağıda verilmiştir[/quote]bu mesajından araç dayanıklımı yoksa araç dayanıksız lafınımı çıkartalım şimdiaracın içine baktım..ayrıca ön tarafınada dikkatlice baktım..araç gayet sağlam..suç sende bence...büyük bi kaza atlatmışsın geçmiş olsun öncelikle ama..benim resimlerden çıkardığım şey şu...sen kamyona arkadan çarpmışsın..özellikle çarptığın yer kamyon kasasının sağ arkası.. bu kanıya nasıl vardığıma gelince..senin aracının sol yani şöför tarafından darbe almış olmasına dayanıyor..ayrıca kasaya çarpınca kasanın yüksekliğinden dolayı aracın ön tampon arkasındaki koruma bariyerinden üstte bi seviyede yani toyota amblemi izasından çarpmışsın ve buda o hizadaki motorun geriye doğru gidip içeride konsola zarar vermesine sebep olmuş...ama dikkatini çekerim..aracın ne ön camı kırık nede şöför ko0ltuğunakadar gelen bi hasar var..ayrıca kaç kilometre hızla çarptığınıda belirtmemişsin..süratinde bence yaklaşık olarak 140 KM ila 160 KM arasında .. yani bu hasar bence gayet normal..birçok araç bu hasarı kaldıramaz bile.. ama sen içinden çıkmışsın..TEKRAR BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM
bu mesajından araç dayanıklımı yoksa araç dayanıksız lafınımı çıkartalım şimdiaracın içine baktım..ayrıca ön tarafınada dikkatlice baktım..araç gayet sağlam..suç sende bence...büyük bi kaza atlatmışsın geçmiş olsun öncelikle ama..benim resimlerden çıkardığım şey şu...sen kamyona arkadan çarpmışsın..özellikle çarptığın yer kamyon kasasının sağ arkası.. bu kanıya nasıl vardığıma gelince..senin aracının sol yani şöför tarafından darbe almış olmasına dayanıyor..ayrıca kasaya çarpınca kasanın yüksekliğinden dolayı aracın ön tampon arkasındaki koruma bariyerinden üstte bi seviyede yani toyota amblemi izasından çarpmışsın ve buda o hizadaki motorun geriye doğru gidip içeride konsola zarar vermesine sebep olmuş...ama dikkatini çekerim..aracın ne ön camı kırık nede şöför ko0ltuğunakadar gelen bi hasar var..ayrıca kaç kilometre hızla çarptığınıda belirtmemişsin..süratinde bence yaklaşık olarak 140 KM ila 160 KM arasında .. yani bu hasar bence gayet normal..birçok araç bu hasarı kaldıramaz bile.. ama sen içinden çıkmışsın..TEKRAR BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM[/quote]Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Benim aracım kamyon ve bana arkadan vuran olarak 3 vasıta kazaya karıştı. Sol şeritte ilerleken virajı döndükten sonra belediyenin yol temizleme kamyonun sol şeritte durduğunu gördüm. Gördükten sonra frene bastım ve aracı dikkatli bir şekilde yavaşlattım. Kamyona yaklaştıgım zaman dikiz aynasından baktım ve arkadakı aracın savrularak geldiğini gördüm. Zaten 1 saniye bile geçmeden arkadan gelen bize vurdu. Benim hızım 20-25 km sürate kadar düşmüştü. Çarpmanın etkisiyle tekrar hızlandım ve savrularak kamyona çarptım. Ben sağlam çıktım ama yanımdaki arkadaş hafif yaralandı. Burnu kırıldı ve anılında morarmalar oldu. O gece sağ sağlim çıktık o araçtan...Bence 140 ve ya 160 km süratle o kamyona çarpsaydık şu an bu yazıları yazamadık. Zaten 2 şeritli sahil yolunda akşam 10 civarı o süratlere hayatta çıkamazsınız. Kazadan 2 gun sonra servise gittiğimde aracın kilometresinin 55 de takılı kaldığını gördüm. 55 km de yapılan bir kaza için bence büyük hasar. En azından torpidonun o şekilde dağılmaması gerekirdi diye düşünüyorum.[quote=İsmail H. Timurcioğlu]Geçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın. Ağır yaralanma, sakatlık ve ölüm olmasın ama cana geleceğine mala gelsin ne edelim. Yenisini veriyolarmı? Yada verdilerimi? Yada kaç ytl ödedi sigorta? Bi şey daha soracağım. Aracın bazı parçalarını satın alabilirmiyiz? Yedek parça çıkma olaraktan.[/quote]İsmail Bey; çok teşekkür ederim. Araba 1 yaşını doldurduğu için yenisini vermediler. 2.el piyasa değeri neyse 3 aşagı 5 yukarı onu verirler. Bize verilen para 29.000 YTL. Bence ortalama bir değer...Aracı cuma gunu adanadaki bir firma satın aldı. Zaten o firmanın internet sitesinden verdim resimleri. Eğer 1 hafta önce söyleseydiniz size gerekli parçayı temin ederdim. Kısmet değilmiş demekki...
30 yada 31.000 ytl olmalıydı bi terra için. Genelde 2. el öyle satılıyo. Hatta aracına 32-33 isteyen var. Bi arkadaş 31.750 sattı geçenlerde. 32 istemiştide. Her neyse sağlık olsun. Corollanın sağlamlığı budur dediniz yani. Ürktüm vallahi aynısı bende olunca. Sağlamdır deyip 100-120 aşağıya inmezdim, artıkın 90 ı geçmiyom abey. Satın alan firmanın internet adresi nedir. Onlarla bağlantıya geçsem. Bana bazı şeyler lazımki gördüğüm kadarıyla onlarda sağlam. Sis farları ve dikiz aynaları. Acaba satarlarmı?Ha bu arada sigortanız neydi. Ayrıca arkadaşınızın masraflarını gördümü sigorta. Onada çok geçmiş olsun. Kemer takmamışmıydı? Burnu kırıldı dediniz.hava yastığı şişmiş oysa. Nasıl oldu?[/quote]Sizin oralarda fiyatlar biraz yüksek. Genellikle ufak şehirlere göre büyük şehirlerdeki arabalar 1000-1500 YTL daha ucuz. Bu varsayımı yaparsak bence normal bir fiyat. Aslında 30.000 YTL bekliyordum, kasko poliçemde 30.700 yazdığı için bu fiyatı kabul ettim. Zaten aracımda önceden 7 parça boya vardı...Kako'yu Ankara Sigorta'ya yaptırmıştım. 7-8 yıldır o firmayla çalışıyoruz. Daha önceden bir problem yaşamamıştık, bunda da yaşamayız inşallah. Arkadaşımda hastalık var. Kendisi aşırı şişman. 170 kilo civarı kendisi. Kemer sıktığı için takmadı. Takmayınca da darbenin etkisiyle burnu kırıldı. Hastane faturalarını sigortaya yansıtmadık. Daha doğrusu aklımıza sonradan geldi ve uğraşmadık. Yansıtsaydık rahatça alabilirdik.Yukarıda linkte verdiğim firma arabayı satın almış. Orada iletişim bilgileri var. Ulaşabilirsiniz....[quote=Bülent Öztürk]Tekrar geçmiş olsun 29 bin ytl İyi sayılacak bir miktar 2006 d4d yi de hemen hemen o fiyatlara anca satabilirdiniz diye düşünüyorum Peki şimdi ne almayı düşünüyorsunuz [/quote]3-4 ay önce arabayı öylesine Toyota bayisine götürmüştüm. Takasta 26 bin YTl vermişlerdi. Bence de iyi para. Şu an araba işleri biraz karışık. Babam 2006-2007 Focus TDCI alalım diyor. Bakalım ne olacak, para gelsin yeterki...
Arkadaşımda hastalık var. Kendisi aşırı şişman. 170 kilo civarı kendisi. Kemer sıktığı için takmadı.[/quote]konsol konusu böylece aydınlanmış oldu
konsol konusu böylece aydınlanmış oldu [/quote]Hatta konsolunda ne kadar sağlam olduğu ispatlanmış oldu