Gönderen Konu: Selam Arkadaslar Yardımcı Olurmusunuz.  (Okunma sayısı 1851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Selam Arkadaslar Yardımcı Olurmusunuz.
« : Ocak 10, 2011, 20:40:12 »
Selam arkadaşlar size 4 araba seçeneği sunacağım sizce hangi araba...bu 4 seçenek arası kaldık

renault megane III 1.5 dci privilage 105 bg 240 tork
renault scenic   1.5 dci privilage 105 bg  240 tork     7 koltuk
toyota corolla 1,4 d4d 90 bg 190 tork
ford focus 1.6 tdci titanium (110 bg emin değilim)  240 tork

yardımcı olursanız iyi olur.teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Selam Arkadaslar Yardımcı Olurmusunuz.
« : Ocak 10, 2011, 20:40:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Selam Arkadaslar Yardımcı Olurmusunuz.
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2011, 20:42:42 »
Arif bey sizi önce Tanışma bölümüne alalım. Önce bir kendinizi tanıtın. Sonra size çok iyi yardımcı oluruz... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2011, 20:43:53 »
Konfora mutlaka öenm veriyorsunuzdur bence kesinlikle toyota çünkü diğer saydığınız 3 model seslerinden kaybediyor bildiğiniz şehir traktörleri ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d mmt elegant
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2011, 20:50:42 »
toyota corolla d4d 1.4 90 beygir 205 tork
venza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2011, 20:58:00 »
tanışma bölümünde kendimi tanıttım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2011, 21:04:16 »
Anketinide açmışsınız ama yine de kesinlikle Toyota.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2011, 21:29:09 »
  ''renault megane III 1.5 dci privilage 105 bg 240 tork
   renault scenic   1.5 dci privilage 105 bg  240 tork     7 koltuk
   toyota corolla 1,4 d4d 90 bg 190 tork''

Burada karşılaştırma Megane III ve Toyota Corolla arasında bence. Scenic ise farklı amaçlar için ve Sceniz'in size sunabileceği olanaklar saydığınız diğer modellerde mevcut değil.
 Megane III artık yerli üretim olarak piyasada sunuluyor, her ne kadar Avrupa üretimlerinin bazı artıları olsada bence güzel bir araç. Çekiş gücü ve yakıt tüketimi ise gerçekten çok iyi. Donanım olarakda oldukça iyidir. Servis fiyatlarıda yine makuldür. Hb. olmasına rağmen bagaj hacmide fena değildir. Ayrıca motor teknolojisi, konforu (ses, vs.) iyidir, zaten bu motor bir çok farklı model ve markada kullanılmaktadır. Sadece arka koltuk diz ve baş yükseklik ebatları sportif hatlar içermektedir ve çok konforlu değildir.
 Corolla'da oldukça albenilidir ve Corolla'nın test izlenimlerine Testler bölümümüzden ulaşabilirsiniz. Her iki aracı test edip kendi zevkinize göre karşılaştırdıktan sonra seçim yapmak mantıklı olacaktır.
 Scenic ise tam bir aile aracıdır ve motor özellikleri ile de bunu desteklemektedir. Sanırım sınıfında Türkiye'de en çok satan araçtır ancak 7 kişilik olanı Scenic değil Grand Scenic diye biliyorum eğer yanılmıyorsam. Scenic'e bakıyorsanız Verso'ya da bakmanızı tavsiye ederim en azından fikir edinmeniz için. Tabi bu durumda Cmax'e de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2011, 21:45:22 »
Selamlar
Ben yeni bir toyota kullanıcısıyım. (Gerçi daha önce de 1998 ve 1999 model iki toyota kullansam da yeniyim) 29 Aralık 2010 da 2011 model Toyota Coralla Comfort A/T aldım. Bu arabamdan önce de Megane vardı bende. Renault tam Türkiye arabası olmakla birlikte eminim ki Toyota konforu yok. Ben arabamdaki konforu en son 1993 model Tempra 2.0 ie de bulmuştum. Kolay gelsin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2011, 22:47:46 »
evet gr

Burada karşılaştırma Megane III ve Toyota Corolla arasında bence. Scenic ise farklı amaçlar için ve Sceniz'in size sunabileceği olanaklar saydığınız diğer modellerde mevcut değil.
 Megane III artık yerli üretim olarak piyasada sunuluyor, her ne kadar Avrupa üretimlerinin bazı artıları olsada bence güzel bir araç. Çekiş gücü ve yakıt tüketimi ise gerçekten çok iyi. Donanım olarakda oldukça iyidir. Servis fiyatlarıda yine makuldür. Hb. olmasına rağmen bagaj hacmide fena değildir. Ayrıca motor teknolojisi, konforu (ses, vs.) iyidir, zaten bu motor bir çok farklı model ve markada kullanılmaktadır. Sadece arka koltuk diz ve baş yükseklik ebatları sportif hatlar içermektedir ve çok konforlu değildir.
 Corolla'da oldukça albenilidir ve Corolla'nın test izlenimlerine Testler bölümümüzden ulaşabilirsiniz. Her iki aracı test edip kendi zevkinize göre karşılaştırdıktan sonra seçim yapmak mantıklı olacaktır.
 Scenic ise tam bir aile aracıdır ve motor özellikleri ile de bunu desteklemektedir. Sanırım sınıfında Türkiye'de en çok satan araçtır ancak 7 kişilik olanı Scenic değil Grand Scenic diye biliyorum eğer yanılmıyorsam. Scenic'e bakıyorsanız Verso'ya da bakmanızı tavsiye ederim en azından fikir edinmeniz için. Tabi bu durumda Cmax'e de.
evet grand scenic .teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2011, 22:54:47 »

dediğin toyota verso ' yu arastırdım ama onların dizelleri yok sanırsam sadece 1,6 benzinli motoru var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2011, 23:02:04 »
valla hocam sifiır corolla dizel veya diger modellerin fiyatları 42-50 bin tl arasında değişiyor.nissan qasqahinin 2 eli bu fiyata yakın.sıfıırdı 56 bin lira civarı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2011, 23:10:15 »
Tartışmasız Corolla :) en azından 20 bin km'de bir turbo 100 bin km'de bir motor yapmak zorunda kalmıyorsunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2011, 23:19:51 »
ufuk bey
merhaba iyi akşamlar size özeldem mail gönderdim bakarmısınız lütfen saygılar
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2011, 09:09:56 »
  Arkadaşlar, Turbo ve kimi motor parçaları artık eskisi gibi belli marka otomobillere has değildir. Artık bir çok otomobil markası bir çok parçayı tedarikçilerden temin etmektedir ve Turbo bunların başında gelmektedir. Yine enjeksiyon sistemleri, vs. de aynı şekildedir. Yani 80 ve 90 ların üretim mantaliteleri artık pek kullanılmıyor otomobillerde. Diğer yandan piyasaya hükmetmiş modellere sahip olmak Türkiye şartları içinde daha makul bence (ben şahsen bunu çok sağlıklı bulmasamda). Bu yüzden Corolla, Megane, Focus bazı avantajlara sahip. Golf bile bence fiyat vs. yönünden eksiler barındırmasına rağmen oldukça tutulmaktadır.

Evet, malesef Verso'nun dizeli Türkiye'de pek yok bildiğim kadarı ile, bu büyük bir handikap bencede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2011, 09:48:24 »
arifbey belitmiş olduğunuz araçları birebir kullandım . ford yazmış olduğunuz araçlar arasında enseri olanı zaten tork danda kazanıyor. ama şuanda bende 4d corolla var sizede hiç düsünmeden corollayı seçin derim. şimdiden hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 11, 2011, 11:42:21 »
Tartışmasız Corolla :) en azından 20 bin km'de bir turbo 100 bin km'de bir motor yapmak zorunda kalmıyorsunuz :)
Doğru diyon ufuk seninde dediğin gibi 20 bin olmadan yağ eksiltmeye başlıyor değişitiriyorlar..Nissan 1,5 dci yerine başka motor kullansa değme keyfine
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Ocak 11, 2011, 13:57:16 »
Emekliliğime sadece 3 ay kaldı  araba pazarlarını, galerileri dolaşıp bakıcam sanırım tercihim toyota 2. elden yana olucak.sıfır fiyatları biraz yüksek 1.5 milyar kadarda zam geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2011, 21:33:52 »
  Sizin için en hayırlısı ne ise o olsun Arif bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2011, 22:33:55 »
amin sagol