Gönderen Konu: Bluetooth'ta Tahmini Temassızlık Sorunu  (Okunma sayısı 1960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Bluetooth'ta Tahmini Temassızlık Sorunu
« : Ocak 10, 2011, 20:02:19 »
arkadaşlar,2011 comfort extra aracımda bluetooth özelliği mevcut ve gerçekten çok mükemmel bişey ancak telefon geldiğinde tuşa ilk basışta gelen aramayı açıyorum fakat karşı tarafın sesi nedense gelmiyor.önce teybin sağ yuvarlak tuşuna basıp tekrar radyoyu devreye sokuyor sonra tekrar direksiyondan cevaplama tuşuna bastığımda ses geliyor ve sorunsuz ondan sonra iletişim kuruyorum.bazen bu işlemi birkaç kere tekrarlamam gerekiyor.ilk 1000 bkımda dile getirdim kontrol ettiler söküp bakmamız lazım dediler büyük ihtimalle temazsızlık var dediler.benim o an vaktim olmadığından sökmelerini istemedim, uzun yol dışında kullanmıyorum o nedenle sıkıntı yaratmıyor.şu an bulunduğum ilde servis yok mecburen izin zamanı kocaeli kayaya uğrayıp kontrol ettiricem.konu hakkında bilgi sahibi olan veya aynı sorunu yaşayan varsa bilgi verirlerse sevinirim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Toyota Club Türkiye

Bluetooth'ta Tahmini Temassızlık Sorunu
« : Ocak 10, 2011, 20:02:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Bluetooth'ta Tahmini Temassızlık Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2011, 21:10:25 »
Bluetooth un nasıl kullanıldığını dahi bilmiyorum.Ya buradan bana anlatın yada hafta sonu bayiye gidip öğreneceğim:)
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2011, 21:20:22 »
  Aracınızın özellikleri hakkında detaylı bilgim yok ancak Bluetooth araç bilgisayarı ile bağlantılı mı aracınızda? Öyle ise bu bilgisayarda Bluetooth ayarlarına girip oradan ses ve bağlantı ayarlarını yapmayı deneyin bence. Olmaz ise telefonunuzu tekrardan araca tanıtın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2011, 21:43:08 »
hepsi serviste denendi bağlantı işi tamam ancak tahmini olarak temazsızlık olabilir dediler teybi vb. yerleri söküp bakıcaz dediler bende kocaelinden malatya ya dönüyordum geçerken 1000 bakımı için kayseriye servise uğramıştım vaktim yoktu o nedenle söktürmedim.kocaeline gidice kayada baktırıcam.zaten sorunu ilk telefon çaldığında yapıyor uğraştırıyor bağlanınca sorun olmuyor rahat konuşturuyor.servisin söylediği telefon çalınca direksiyondaki tuşa bir kere basılması yeterli diyor benimkinde önce tuşa basıyorum telefon cevaplanıyor ama sesi ilk başta dışarı vermiyor.sonra teybin sağ yuvarlak büyük tuşuna basıyorum radyo devreye giriyor sonra tekrar direksiyondaki cevaplama tuşuna basınca bu sefer sesi dışarı veriyor.bazen bunu 1-2 kere yaptığımda sorun çözülüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2011, 21:51:30 »
cihat abi telefonunla arabanı eşleştirmen gerekiyor.en güzeli servise gittiğinde onlara eşleştir birde denet.zaten ondan sonra birdaha uğraşmıyorsun.telefonunun bluetoothunu açtığında kendi otomatik bağlanıyor.abi bu arada bursanın neresindesin ben bursalıyım yıldırımdan,izinlerde bursa ve kocaelinde oluyorum.herkezce uygun bir dönemde bursa da bir buluşma düzenleyelim diyorum.ekip birbirini bizzat tanımış olur ne dersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2011, 21:53:57 »
  Bu durumda garanti kapsamında olan aracınızda yapılacak yegane müdahaleyi yetkili servisin yapması uygun olacaktır. Diğer bağlantı tekrarlamalar denendi ise ve yinede sorun varsa servisin de söylediği gibi muhtemelen bir temassızlık sorunu vardır. En sağlıklı şekilde sorunu çözeceklerinden eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2011, 21:57:44 »
araba zaten garantili.servisle irtibat kurdum sorunu, sorun çıkarmadan çözecekler. :) burada da aynı sorunu yaşayan yada şu ana kadar sorun olduğunun farkında olmayan arkadaşlarla fikir alışverişi yapmak, bilgi vermek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2011, 09:11:34 »
  Bu paylaşımınız kesinlikle faydalı olacaktır. Ayrıca Bluetooth özelliği konforun yanında daha çok güvenlik açısından önem arzetmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2011, 12:14:00 »
hakan bey aynen katılıyorum.toyotanın nadir de olsa düşündüğü en güzel özelliklerden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2011, 13:58:27 »
Aykut bey ben arabamı alalı daha 4 gün oldu ama bu tarz şeylere meraklı olduğumdan ilk akşam oturup 400 küsür sayfalık kitabı hemen bitirdim :) arada lazım olunca bakıyorum yine tabi ... :) telefonunuzu araç ile eşleştirirken pair phone ve int. audio seçerek eşleştirin. bir de HF power ON konumunda mı ona bakın. OFF konumundaysa HF (Hands Free) çalışmaz yani sesli komutları alıgılamaz ve de hoparlörlere vermeyebilir sesi. Onu kontrol ettirin bence ondan sonra sorun yine çözülmezse hiç ellemeden servise götürün. Geçmiş olsun bu tarz şeyler hakikaten can sıkar insanın yeni aldığı bir hevesle bindiği arabasında....
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2011, 16:05:56 »
barış bey teşekkür ederim.arabanız hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın.ilk fırsatta tekrar denicem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2011, 23:52:45 »
Aykut bey ben arabamı alalı daha 4 gün oldu ama bu tarz şeylere meraklı olduğumdan ilk akşam oturup 400 küsür sayfalık kitabı hemen bitirdim :) arada lazım olunca bakıyorum yine tabi ... :) telefonunuzu araç ile eşleştirirken pair phone ve int. audio seçerek eşleştirin. bir de HF power ON konumunda mı ona bakın. OFF konumundaysa HF (Hands Free) çalışmaz yani sesli komutları alıgılamaz ve de hoparlörlere vermeyebilir sesi. Onu kontrol ettirin bence ondan sonra sorun yine çözülmezse hiç ellemeden servise götürün. Geçmiş olsun bu tarz şeyler hakikaten can sıkar insanın yeni aldığı bir hevesle bindiği arabasında....
barış bey denedim malesef sonuç aynı ancak şunu farkettim.diraksiyondan cevaplama (açık telefon şekli) ilk basışta telefon cevaplanıyor ancak sesi vermiyor.ardından direksiyondan çağrı sonlandırma(kapalı telefon şekli) tuşuna basıp tekrar cevaplama tuşuna basınca sorun çözülüyor.yani teyple oynamama gerek kalmıyor.anlıyacağınız bana en uygun zamanda servis yollu gözüküyor.ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2011, 17:03:06 »
sizin de aracınız hayırlı uğurlu olsun. Elimden daha fazlası gelseydi seve seve yardımcı olurdum. Umarım en kısa zamanda düzelir bu problem. Sorunsuz ve kazasız belasız sürüşler dilerim.
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2011, 17:09:54 »
sizin de aracınız hayırlı uğurlu olsun. Elimden daha fazlası gelseydi seve seve yardımcı olurdum. Umarım en kısa zamanda düzelir bu problem. Sorunsuz ve kazasız belasız sürüşler dilerim.
iyi dilek ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.