selam arkadaslar bu gün arabamı sattım yarın teslim etcem ama ocak ayı vergisini yatırmadım sanırım borcu olan aracın satısı yapılmıyor. Acaba verginin tamamını mı yoksa ilk 6 aylık 1. taksitini mi yatırmalıyım?
ocak taksiti yeterli olur borcu yoktur için
Tesekkurler mustafa bey ..
rica ederim hayırlı olsun bu arada daha güzelini alırsınız inşallah
inş. allah hepimize daha iyisini nasip etsin.
Vergi ödemeniz gerektiğini zannetmiyorum. Şu anda vergi tahakkuk etti, ama aracınızın borcu yok (ay sonuna kadar). Dolayısıyla aracınızı satabilmeniz lazım. Eğer görüşümü araştırmaya değer görüp araştırırsanız, sonucunu burada bildirir misiniz? Başkalarını bilmem ama ben merak ederim doğrusu.
Ekleme: Eğer ille de vergi ödemeniz gerekiyorsa, bu vergiyi sizin değil de alıcının ödemesi hakça olur bence, çünkü o vergi geçmişe değil, geleceğe aittir.
Engin bey sizin dediginiz konuyu araştırdım motorlu taşıtlar vergi kanununda ''ocak ayı başında yazılı tebligat olmaksızın motorlu taşıtlar vergi borcu mükellefe otomatik olarak yüklenir'' ibaresi var yani ocak ayının 1. gününden itibaren borçlu oluyormuşuz. fakat 2 taksit halinde dönem dönem ayrıldıgı için ilk 6 ayda satısı yapılacak aracların 1. taksidinin yatırılması yeterli ve zorunluymuş. Türkiye noterler birliğinden öğrendim.
Teşekkür ederim İbrahim Bey.
Hiç bişey arkadaşlar ufak bi araştırma yeterli oldu maksat birbirimize faydalı olabilmek zaten bilgi paylaştıkça çogalır