Selam.
*Sizce Sevgi'nin anlamı nedir?
*İnsan neden sever?
*Sevdiğinizi ve sevildiğinizi nasıl anlarsınız?
*Sevdiğiniz için neler yaparsınız ve onun sizin için neler yapmasını umarsınız?
*Sevginin özel, kutsal, ebedi olduğundan nasıl emin olabilirsiniz?
*Sevgi illaki gerekli midir?
*Sevgi yükmüdür, güzellik midir?
*Sevgi ilkel bir güdümüdür, Hayatın anlamı mıdır?
*Sevgi, Aşk gerçekten var mıdır yoksa, insanoğlunun hayal ürünü müdür?
*Yoksa Sevgi sadece güzel bir kadın ismi midir?
Sevgi ile ilgili tecrübesi ya da düşüncesi olan arkadaşımız yok mu?
Sevgi anlaşmak değildir, nedensizde sevilir
Var mı beni içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim!
Kalmasa da şöhretimi duymayan,
Kimliğimi tarif etmek zor benim.
Kimsesizim hısmım da yok hasmım da...
Görünmezim cismim de yok resmim de..
Dil üzmezim tek hece var ismimde,
Barınağım gönül denen yer benim.
Bülbül benim lisanımla ötüştü,
Bir gül için can evinden tutuştu,
Yüreğine toroslardan çığ düştü,
Yangınımı söndürmedi kar benim.
Niceler sultandı, kraldı, şahtı;
Benimle değişti talihi bahtı;
Yerle bir eyledim tâc ile tahtı;
Akıl almaz hünerlerim var benim.
Kamil iken cahil ettim alimi,
Vahşi iken yahşi ettim zalimi,
Yavuz iken zebun ettim Selim’i,
Her oyunu bozan gizli zor benim.
İlahimle Mevlana'yı döndürdüm,
Yunusumla öfkeleri dindirdim,
Günahımla çok ocaklar söndürdüm,
Mevla’danım; hayır benim, şer benim.
Sebep bazı Leyla, bazı Şirin'di;
Hatrım için yüce dağlar delindi;
Bilek gücüm Ferhat ile bilindi;
Kuvvet benim, kudret benim, şer benim,
Yeryüzünde ben ürettim veremi;
Lokman hekim bulamadı çaremi;
Aslı için kül eyledim Keremi;
İbrahimin atıldığı kor benim.
Benim adım AŞK!
Cemal safi
Sevgi Ve Aşkı karıştırmayalım.
*Sizce Sevgi'nin anlamı nedir? İnsan,sevgisiz tam bir varlık değildir.Sevgi kişiyi tamamlayan
ve gerekli olan diğer parçasıdır.
*İnsan neden sever? İşte o diğer parçasına ulaştığı için sever.
*Sevdiğinizi ve sevildiğinizi nasıl anlarsınız?Bunu anlamak için insan olmak yeterlidir.
Duygularınız çalışıyorsa anlarsınız.
*Sevdiğiniz için neler yaparsınız ve onun sizin için neler yapmasını umarsınız?Sevdiğim için
yapamayacağım hiç bir şey düşünemiyorum.Ama sevdiğimden hiç bir beklentim olmaz.Beni,
benim onu sevdiğimin yarısı kadar sevsin yeter.
*Sevginin özel, kutsal, ebedi olduğundan nasıl emin olabilirsiniz?Sevgi özel olmalıdır.Kutsallığına ve ebediliğine aklım ermez...
*Sevgi illaki gerekli midir?Hava ve su kadar gereklidir.Dedim ya diğer parçamızdır sevgi.
*Sevgi yük müdür, güzellik midir?Sevgi,taşıyamayan için yüktür.Taşıyabilen için tarifsiz
bir güzelliktir.
*Sevgi ilkel bir güdüm müdür, Hayatın anlamı mıdır?Hayatın tadına doyulmaz bir anlamıdır.
*Sevgi, Aşk gerçekten var mıdır yoksa, insanoğlunun hayal ürünü müdür?
Benim için var.
Başka düşüncelere saygı duyarım ama sevgisiz bir yaşam düşünemiyorum.
*Yoksa Sevgi sadece güzel bir kadın ismi midir? Hayır,cismi olmayanın ismi anlam ifade
etmez.
Sevgisiz kalacağıma havasız ve susuz kalmayı tercih ederim.
Hepsi çok güzel yaklaşımlar. Bizlerin varlığı bile aslında o sevginin sonucu değilmidir? O sevgi üzerine kurulu aile, o sevgi ile yetişen çocuk en sağlıklı olanı değilmidir? Mutsuz toplumların eksiği Sevgisizlik değilmidir? İnsanoğlu da diğer yaratılanlar gibi Çiftler halinde yaratılmıştır ve bunu tamamlayan ebedi huzura ulaşmıştır bence, şu andaki gibi insanoğlunun kendi yarattığı materyallere taparak, kendi oluşturduğu ideallere! kapılarak değil.
Kimse sevgisiz kalmasın, sevebilmek ve sevilmek ne güzel şeydir.

en saf en temiz en çıkardan uzak en merhametli en rahatlatan sevgi bu işte.....
Yalçın hocam ne güzel yanıtlar vermişsiniz.... siz ruh eşini bulmuş hayatta en güzel sevgiyi yaşayabilmiş şanslı insanlardan birisiniz.... hem onu kim sevmez ki
Teşekkür ederim Hande Hanım.Bir iltifat daha aldım sizden.
(Bu arada yorumunu birlikte okuduk,tam da yanak yanağa... neyse...) 
Volki de çok tatlı görünüyor..
iltifat değildi ki... (hüoopp aile var

)
Sevgi Ve Aşkı karıştırmayalım.
Yalçın abi, öncelikle yorumların için teşekkür ederim.
Yanlış anlamayın lütfen; aşk ve sevgiyi birbirine karıştırmıyorum. Ama bu iki duyguyuda birbirinden ayıramayız. Eğer sevgiyi; "İnsanı (veya hayvanı) bir nesne veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu" olarak tanımlarsak, aşk ise bu duygunun en üst seviyesi olarak tanımlanabilir sanırım. Ama aşk, sevgi kelimesi kullanılmadan tanımlanamaz. Ben niye o şiiri ekledim diye soruyorsanız; konu çok güzel ama yorum yapan arkadaşımız yoktu, konuyu biraz canlandırmak istedim
Bu da çok güzeldi Mehmet, demek ki insanların Sevgi'ye o kadar da çok ihtiyacı yok, ya da Sevgi'nin farkında değiller. İnsanın içinde genel bir sevgi olgusu vardır ancak bu belli bir kişiye ya da varlığa karşı ise ve hepimizin söylediği gibi yoğunca, kutsalca, özelce, içten, samimice ve ebedi şekilde hissediliyorsa o zaman bunun adı Aşk dır. Bunun gücüde hayattaki sınavlara verilen cevaplar ile ortaya çıkar. Aşk insanın yüreğinin açlığının gıdası, müzmin hastalığının ilacıdır. Almadan verebilmektir, kendinden daha çok düşünmektir, saflıktır, zayıflıktır. Ama yinede engellenemez bağdır.
Yalçın abi, öncelikle yorumların için teşekkür ederim.
Yanlış anlamayın lütfen; aşk ve sevgiyi birbirine karıştırmıyorum. Ama bu iki duyguyuda birbirinden ayıramayız. Eğer sevgiyi; "İnsanı (veya hayvanı) bir nesne veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu" olarak tanımlarsak, aşk ise bu duygunun en üst seviyesi olarak tanımlanabilir sanırım. Ama aşk, sevgi kelimesi kullanılmadan tanımlanamaz. Ben niye o şiiri ekledim diye soruyorsanız; konu çok güzel ama yorum yapan arkadaşımız yoktu, konuyu biraz canlandırmak istedim 
Mehmet Bey,Sevgi ile aşkı karıştırmıyın derken sizin paylaştığınız o güzel şiiri kastetmemiştim.
Zaten o şiirde şair,aşkı anlatıyor.
'' Yeryüzünde ben ürettim veremi;
Aslı için kül eyledim Keremi;
İbrahimin atıldığı kor benim.
Benim adım AŞK! ''
Sevgi aşkın temelidir,aşk zirvedir.O zirveye ulaşmak her kula nasip olmaz.
NOT:Sayın moderatörlerim,bazı resimler neden açılmıyor acaba?
NOT:Sayın moderatörlerim,bazı resimler neden açılmıyor acaba?
açılıyor hocam sayfayı yenileyin... sizin laptop kötü herhalde....
'' Yeryüzünde ben ürettim veremi;
ha bu arada eklemek isterim veremin çaresi var ama politik kararlılık gerektiriyor.....

ooyy ooyy gençliğim oyyyy..... ömrümü yedi o verem benim.....
(hep düşünüyordum Hande bu başlığı ne zaman mahveder diye

)
sevgi, o olmadan yaşayamamak demektir.
Peki Aşk gerçekten yeryüzünde, dünyevi hayatta varmıdır yoksa, insanoğlunun geliştirdiği suni bir duygumudur? Sevginin kavuşamaması mı Aşkdır, Aşk meşakkat midir? Aşk hüzün müdür? Aşk hep peşinde koşulan ancak yakalandığı anda buharlaşıp uçan mıdır?
Eğer Aşk varsa onun değerini nasıl açıklayabiliriz hayatımızda? Hayatımızda hangi noktaya yerleştiririz Aşk'ı, aşık olduğumuz kişiyi? Aşk için, aşkımız için neler yaparız, neleri göze alırız?
Mevlana'ya sormuşlar “aşk nedir?” diye. O da "ben ol ki bilesin!" demiş.
Kusura bakma bu soru beni aşıyor Hakan hocam

İranlı Sadi Şirazi'nin ''aşka uçarsan kanadın yanar'' sözüne bizim üstatlar da aşağıdaki gibi cevap veriyorlar
Mevlana: ''aşka uçmazsan kanat neye yarar''
Yunus Emre:''aşka vardıktan sonra kanadı kim arar?